Keskustelut Metsänhoito Poliisi alkaa maksaa metsästäjille mm hirvikolareiden virka-avusta

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 93)
 • Poliisi alkaa maksaa metsästäjille mm hirvikolareiden virka-avusta

  Merkitty: 

  Karjalaisen 13.2.2018 uutisen mukaan poliisi alkaa maksaa hirvikannan paisuttajille esim hirvikolareiden virka-avusta 400 euroa tehtävää kohti.

  Tuntuu oudolta koko ajatus. Eikö jo pelkän liikenneturvallisuuden parantamisen kannalta olisi järkevämpää säätää hirvenmetsästys vapaaksi pyyntiluvista, jolloin hirvikanta asettuisi alhaisemmalle ja vähemmän hirvikolareita aiheuttavalle tasolle. Siinä sivussa hyötyisivät myös puuntuotantoelinkeino ja kansantalous.

 • wanhajätkä

  Muutama mielensäpahoittaja-trolli yrittää täälläkin pitää yllä metsästäjävihaa. Hirvi varsinkin on saanut palstalla ihan lapselliset mittasuhteet. Selailin tosiaan lukijoidenkuvat osioa. Hirvi on joidenkin mielestä todellinen uhka metsätaloudelle. Vakava asia. Jos eräs kirjoittaja lähettää kuvia muutamasta kalutusta nuoresta rungosta. Vakava tuho. 3,5 ha alueelta Löytyi kolme 2-4 rungon ryhmää. Siis max 12! Onko sillä iso merkitys. Ei. Ei tuommonen ole mikään hirvituho. Samoin sorkkaeläinten polku kuvion läpi. Joku taimi polkeentu. Tuskin kuitenkaan mitään peruuttamatonta tapahtuu joka kukkaroa rasittaa. Saahan sillä kyllä pidettyä keskustelua yllä ja vihaa lietsottua. Todellisiakin hirvituhoja on ja ne harmittaa. Onko syy sitten metsästäjien vai riistahallinnon?

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Ei se SRVA-toiminta niin hyväksi bisnekseksi muutu, jostain korvauksista, että sen takia tarttis metsästäjiä vihata.

   

  Wanhajätkä kyllä aiheuttaa itse sitä metsästäjävihaa. Hän oikein kerjää sitä, herjaamalla metsätalouden hirvivahingoista puhujia.

  Onko esim minun puheeni hirvivahingoista turhaa narinaa kun jouduin, viime keväiselle männyn istutusalueelle (1,6ha), tilaamaan 450 täydennystainta ensi kevääksi. Tämä siis kesäsyönnin takia, enkä tiedä riittääkökään ne. Nyt taimikko on suojattuna Tricolla.

  Enkä minä ilmeisesti tunne hirven jälkiä, vaikka olen niitä jonkun 65 vuotta katsellut, milloin enemmän, milloin vähemmän.

  Vähemmällakin herjaamisella ja vähättelyllä saa kyllä saa kyllä metsänomistajan niskakarvat pystyyn. On vain hyvä tiedostaa etteivät kaikki metsästäjät suhtaudu hirvituhoihin yhtä yliolkaisesti kuin Wanhajätkä.

   

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  wanhajätkä

  Taneli. Arvostan mielipiteitäsi. Olen aina ollut samaa mieltä kuin kaikki täällä. Eli hirviä on liikaa. Asia on vaan kärjisynyt. En suhtaudu yliolkaisesti hirvituhoihin. Niin monta uudistusalaa ei ole mennyt toiveeni mukaan. Tuttua on  kantaa täydennystaimia istutusalueille. Milloin hirven ja milloin ”hiiren” tai muiden vastusten takia. Satasella olen teidän kanssa samaa mieltä. Hirvikanta on liian suuri! Et ole hyökännyt metsästäjiä kohtaan vaan tehnyt yhteistyötä metsästäjien kanssa. Harmi että vedit herneen nenään.

  Sinulla on käsitykseni mukaan myös peltoviljelytausta kuten minullakin. Ollaan molemmissa luonnon kanssa tekemisissä. Sataprosenttisesti harvoin onnistuu viljely 100 prosenttisesti, tuskin koskaan. Kuitenkin metsä tuottaa aivan eri malliin kuin sata vuotta sitten. Satavuotta on lyhyt aika opetella taltuttamaan luonto. Ei onnistu. Onko aina suunta edes oikea mihin pyrimme. Perusasiat pysyy ennallaan mutta olosuhteet vaihtuu kiihtyvällä vauhdilla. Kaikkeen voidaan vaikuttaa, harmi vaan että viiveellä. Oppiminen vie aikansa.

  Hirvipolitiikkaa on muutettava mutta edelleen olen sitä mieltä että muutama kaluttu puu ei ole hirvituho ja karjan ja sorkkaeläinten polut ovat aina kuuluneet metsiimme. Tärkeitä kulkureittejäkin aikanaan ihmisillekkin. En tarkoita että nekin pitäs panna ”kymppikohteeksi” mutta hiljainen hyväksyntä ois minusta fiksua luonnon monimuotoisuutta.

  wanhajätkä
  wanhajätkä

  Täällä puhutaan paljon SML:n roolista. Metsästäjä ei ole suoraa jäsen vaan metsästysseurojen kautta. Kaikki seurat eivät kuitenkaan ole jäseniä. Yleensä pienet ei mutta isommat jotka harjoittavat metsästysampumatoimintaa.

  SML:n maine on ollut jo perustamisesta asti ”herrojen klubi”. Niinhän se on toki osin vieläkin. Tosin metsästysammunta on toinen haara ja hallituskin on joutunut eroamaan ristiriitojen takia ihan lähihistoriassa. Kyläseuroissta siellä ei juurikaan ole edustusta.

  Riistakeskus on viranomainen joka päättää ja määrää mitä metsässä saa ja pitäis tehdä. Riistaneuvosto on kalu jonka seläntaakse voi virkamies piiloutua…enhän minä muttaku pojat. Kokoonpanon voi kyseenalaistaa millä perusteella se kootaan. Kenen sana siellä painanee. Ei ainakaan metsänomistajan.

  Sinne siis syyttävä sormi suoraan vain ja ainoastaan ylisuuresta hirvikannasta.

  Gla Gla

  Wanhajätkä: ”Hirvipolitiikkaa on muutettava mutta edelleen olen sitä mieltä että muutama kaluttu puu ei ole hirvituho ja karjan ja sorkkaeläinten polut ovat aina kuuluneet metsiimme.”

  Toki noin, mutta kun vahingot ei rajoitu muutamaan kaluttuun puuhun ja polkujen määrä ratkaisee, ei se että niitä on tai ei ole. Mutta kun niitä on talousmetsissä enemmän kuin Helsingin keskuspuistossa ihmisten tekeminä.

  Se hirvieläimistä tämän keskustelun alla.

   

  Planter Planter

  Itsekin olen laittanut joskus polkukuvan lukijoiden kuviin. Ei polusta itsessään ole juurikaan haittaa, mutta kun sorkkapolkumäärä on moninkertaistunut muutamassa vuodessa, niin se kertoo, että kulkijoiden määrä on lisääntynyt samaa tahtia ja se näkyy taimikoissa.

  wanhajätkä

  Ehkäpä se olikin juuri Planterin kuva jossa veikkailtiin onko se hirven, villisian vaiko kenen tekemä. Jos kuva oli sama niin se kirvoitti kirjoittaan. En nähnyt sille varsitielle muodostunutta polkua mitenkään pahana. Alueella on tai kulkee läpi kyllä paljon elukoita. Tuhoa en siinä havainnut. Aivan toinen asia jos tuon polun varressa on taimituhoalueita. Joku sarvenkelomapuu aivan varmasti.

  Täällä harmitellaan kun poronpolut on vain suurissa yhtenäisissä kairoissa. Muuten elukat on noussut metsäautoteille ja muille urille joiden verkosto on jo täällä keskilapissakin tiheä. Niitä oli kiva leppasta.

  Perassic Park Perassic Park

  Olen kauan ihmetellyt mm. oman hirviseurueen miehiä kun yöllä tulee soitto, että auliina lähtevät.

  Itse en ole suostunut noihin karkeloihin. Vaativa työ ja välimatkat verukkeenani.

  Yleensä luvassa on pirunmoinen yötyömaa. Tarvitaan hyvät koirat, ladatut GPS -pannat ja riittävästi asiansa osaavaa väkeä. Esim. poliisilla ei löydy mitenkään asiantuntemusta, tai resursseja moiseen. Tuo on  hyvän tahdon talkooapua ja yhteiskunnallisen merkityksellisen asian hoitamista.

  Palkaksi tulee sitten tätä Jessen kiitosta. Viime kesänä oli lisäksi kaksi etsintää. Toisessa eksynyt lapsi ja toisessa dementiaa kärsivä vanhus.

   

  jees h-valta

  Yhteiskunnan kuuluu huolehtia lapsien ja vanhusten etsinnästä ja nopeasti. Ei kait siihen mitään hirvimiehiä tarvita. Kyllä katson eläinten jäljityksen turhaksi touhuksi. Kyllä luonto tähän maailman menoon on omansa korjannut ja voi olla jopa armollisempaakin kuolla omissa oloissaan jonkun puskan juureen kuin että ihminen aiheuttaa sille vielä yhden stressin jaakaamalla sitä koirilla loukkaantuneena. Aivan pehmeet touhuu.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 93)