Keskustelut Metsänhoito Poliisi alkaa maksaa metsästäjille mm hirvikolareiden virka-avusta

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 93)
 • Poliisi alkaa maksaa metsästäjille mm hirvikolareiden virka-avusta

  Merkitty: 

  Karjalaisen 13.2.2018 uutisen mukaan poliisi alkaa maksaa hirvikannan paisuttajille esim hirvikolareiden virka-avusta 400 euroa tehtävää kohti.

  Tuntuu oudolta koko ajatus. Eikö jo pelkän liikenneturvallisuuden parantamisen kannalta olisi järkevämpää säätää hirvenmetsästys vapaaksi pyyntiluvista, jolloin hirvikanta asettuisi alhaisemmalle ja vähemmän hirvikolareita aiheuttavalle tasolle. Siinä sivussa hyötyisivät myös puuntuotantoelinkeino ja kansantalous.

 • Berza

  https://www.metsatieteenaikakauskirja.fi/pdf/article6700.pdf

  Tuossa yksitutkimus ja kuukkeloimalla löytyy lisää. Maanomistjien osuus oli jossain tutkimuksessa laskettu olevan 65 % luokkaa ja metsätilan koko keskimääräristä tilakokoa suurempi ja tämä samayhtälö toimii riistahallinnossakin. Tulkoon mainituksi, että omassa yhdistyksessäni seitsemästä hallituksen jäsenestä viisi on maanomistajia. Joten aika suuri osa metsänomistajista on täysiä kusipäitä 🙂

   

  En suinkaan vähättele hirvien aiheuttamia tuhoja, sen olen itsekkin saanut karvaasti kokea, mutta yleinen metsästäjien syyttäminen tästä on kyllä perseestä. Vielä sen verran , että MTK on myös aktivoitunut tässä asiassa, katsotaan mitäse saa aikaiseksi Itse olen kokenut parhaaksi toimintamalliksi , osallistumalla itse metsästykseen- lupien myöntämis perusteisiin. Täällä räkyttämällä ei saa kyllä mitään muuta aikaiseksi, kuin itsensä pahalle päälle.

  Tuo ajatusmalli, että maanomistajat itse hoitaisivat ongelman on luvalla sanoen naurettava. Tätä markkinoi täällä porukka, joilla ei ole paljoakaan käsitystä hirvenmetsästyksestä, lieneekö paljon muustakaan 🙂 Tulee mieleen vuosien takaa aseitten kotona säilyttämisen kielto rummutus.

  .

   

  wanhajätkä

  Joka säikeessä on samat mielensäpahoittajat äänessä. Helpostihan se 250 000 ha löytyy hirvituhoja jos merkittäväksi kokee eläintenpolut, niillä ratsastajat, jokunen taimi ja kaluttu puu. Tilastonikkarit voi etsiä montako ha korvataan hirvituhoja vuodessa.  Eli 100%.  Muu laskenta on suorastaan vihapuhetta. On minulle tullut tuhoja enemmän kuin riittävästi ja silläpä ärsyynnyn muutaman taimen polkemiseta vouhkaamisesta…katastrooffista Minun istuttamalle taimelle ja mittasuhteet unohtuu täysin. Hehtaarilla on 1500 tainta ja jos siellä joku syödään niin paljoko se lompsaa laihduttaa. Kuidustahan ei teidän laskennan mukaan saa mitään!

  HIRVIÄ ON LIIKAA. SIITÄHÄN OLEMME YKSIMIELISIÄ! VAI MITÄ?

  Kenen syy…MMMja riistakeskus…ei metsästäjä.

  Jankutan ja suututan mutta jotain rotia. Puhutte kuin piiperöt toisella puolen barrikaadia. Mulle saa toki pahastua…

  mehänpoika

  Muutos pitäisi lähteä metsästäjistä. Teidänhän pyllyä siellä MMM:ssä nuollaan ja kehitellään jatkuvasti uusia säädöksiä. Näin vuosi kerrallaan uusiin muutoksiin ja kokeiluihin vedoten on aina saatu pidettyä nykykäytäntö. Valitettavasti se on tullut hyvin kalliiksi kaikille osapuolille.

  SRVA-toimien alettua on metsästäjien mielestä nyt ollut varaa lisätä hirvikantaa, kun poliisien työtä on mukamas saatu vähennettyä hirvikolareissa. Tilastot on ainakin saatu pienemmiksi hirvikolareiden osalta.

  jees h-valta

  Tässä maksamisessa kaiken huipuksi piilee sisäänrakennettuna että noh, mitäs niitä kovin tyyni ampumaan kun niistä saa nelsäsataa haavakkona metsästä noukittuna.

  wanhajätkä

  Voi jestas ku on taas viisautta jutuissa…Olkaa uskossanne autuaita. Mitäpä ja ketä se haittaa…

  jees h-valta

  Sitä uskoa löytyy wanhajätkä aivan samoin sieltä peiliin kurkatessa. Mutta se että kuka näkee minkäkinlaista uskoa on eri juttu. Toivoa tässä vain yritetään ylläpitää. Järjen voittamisen toivoa.

  wanhajätkä

  Jees, puhut realismia. Toivotaan sitä riistakeskuksilta, järkeä

   

  wanhajätkä

  Mehänpoika ekasivulla korjasikin aloitustaan. Jeessin kannattas lukea myös tuo korjaus. Mitä toimia se korvaus koskee ja mikä säilyy ennallaan.

  Saipahan tuolla raflaavalla alulla kuitenkin kirvoitettua jälleen kirjoittelun joka näytti jo muilla säikeillä kuihtuvan. Propagandaa mutta kenen asialla….

  suorittava porras suorittava porras

  ””SRVA-toimien alettua on metsästäjien mielestä nyt ollut varaa lisätä hirvikantaa, kun poliisien työtä on mukamas saatu vähennettyä hirvikolareissa. Tilastot on ainakin saatu pienemmiksi hirvikolareiden osalta.””

  Tämä SRVA-toiminta ei ole mikään uusi keksintö. Tein hirvikolarien tiimoilta vastaavia tehtäviä koiran kanssa jo 1980-90-lukujen vaihteessa.

  Mitä tulee tilastojen pienenemiseen , se johtuu pelkästään siitä , että  tapahtumia on vähemmän . Nykysin kaikki 112-numeroon ilmoitetut hirvieläinonnettomuudet käydään toteamassa paikan päällä/SRVA ja kirjataan ”oma riista”-palveluun (aika ,paikka ja eläintyyppi). Nämä tiedot ovat kaikkien niiden tahojen käytössä , jotka tietoa tarvitsevat. Kännipäissään törmäilyt ja ilmoittamatta jätetyt tapaukset jäävät luonnollisesti kirjaamatta .

  Se 400 €(jos toteutuu) maksetaan vain suurpeto- ja villisikakeikoista . Vahingoittuneesta hirvestä saa rahaa vain siinä tapauksessa , että se on ihmisravinnoksi kelpava yksilö . Yleensä suuri osa vahingoittuneesta elukasta on ihmisravinnoksi kelpaamatonta.

  Kolarihirvituotoilla rahoitetaan muun muassa ampumaratojen ylläpitoa ja jaetaan stipendeinä paikallisiin oppilaitoksiin. SRVA porukalle itselleen jää ponnisteluista vain hyvä(paha) mieli ja märät vaatteet kuivattamista varten.

  jees h-valta

  Niin, vaikka kyse on villisika/petopalkkiosta ihmettelen kovasti koska MTK:n kanta kait oli aika selvä. Villisika tapetaan suomesta viimeistä myöden ja nopeasti. Ilmeisesti ei aikomustakaan?

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 93)