Keskustelut Metsänhoito Poliisi alkaa maksaa metsästäjille mm hirvikolareiden virka-avusta

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 93)
 • Poliisi alkaa maksaa metsästäjille mm hirvikolareiden virka-avusta

  Merkitty: 

  Karjalaisen 13.2.2018 uutisen mukaan poliisi alkaa maksaa hirvikannan paisuttajille esim hirvikolareiden virka-avusta 400 euroa tehtävää kohti.

  Tuntuu oudolta koko ajatus. Eikö jo pelkän liikenneturvallisuuden parantamisen kannalta olisi järkevämpää säätää hirvenmetsästys vapaaksi pyyntiluvista, jolloin hirvikanta asettuisi alhaisemmalle ja vähemmän hirvikolareita aiheuttavalle tasolle. Siinä sivussa hyötyisivät myös puuntuotantoelinkeino ja kansantalous.

 • Berza

  Ketjun aloituksessa näkyy aikamoinen ääliömäisyys ja tietynlainen kateus srva.n jäsenten mahdollisesta hankkimisesta tässä toiminnassa. Juuri tulin rhy.n kokouksesta,jossa viranomaisen suulla kerrottiin tämän työn arvon olevan 8-12 milj. Siis tämän verran se työ maksaisi viranomaistyönä yhteiskunnalle. Jesselle tiedoksi,että on olemassa eläinsuojelu laki,joka velvoittaa yhteiskunnan huolehtimaan mahd loukkaantuneista eläimistä.  Tämän päälle tulee petoeläinten karkoitukset,jonka poliisi joutuisi muuten tekemään. Tässä toiminnassa on myös runsailla petoalueilla suuri riski menettää koiransa, hatun nosto niille,jotka tätä jaksaa tehdä vapaaehtoisesti.

  jees h-valta

  Ei oikein siltä näytä että olisi laki joka velvoittaa huolehtimaan loukkaantuneista eläimistä. Senverran paljon raatoja näkee tienpientareilla eikä ne kaikki ole ihan heti kuolleet. Mutta eipä se ketään kiinnostakkaan. Se on vain jotkut joista huolehditaan ja joistain ei edes vaivauduta raatoja pois korjaamaan. Hurskastella voi mitä vain ja sehän sopii Bertzan kokoushenkeen vallan erinomaisesti. Lähes uskonnollista fanaattisuutta pitää olla kun kaksi kertaa bumerangina takaisin tullut susien metsästys Köyliön laumasta saa vielä harkitsemaan jopa oikeustoimia paikallismetsästäjillä. Jos tuo ei ole fanaattisuutta, hurmosta myöden niin mikä sitten?

  wanhajätkä

  Jees. Onko se suurriista virka-apua jos vielä supin raatoja kerätään. Vois kerätäkkin kun ilmoitetaan ja maksetaan. Raatopartioinnista ei ole sovittu. Kyllä ne on heti kuolleita jokka penkalla rojuu raatona. Metsästä ne raanakot haetaan.

  jees h-valta

  Niin, on kyse juuri siitä että jos kuitenkin joku lihanrääsy saadaan siitäkin haavakosta pelastettua pakastimeen. Ettei vaan pedoille jää. Sehän on kauheata.

  mehänpoika

  Berza ilmoitta SRVA-n arvoksi 8-12 milj. euroa. Mielestäni summan voi aivan hyvin lisätä järjettömäksi paisuneen hirvipolitiikan kustannuksiksi.

  Jos metsästysseurat hakisivat liikenteen ja metsätalouden vaatimusten mukaisesti pyyntilupia tai painostaisivat valtiojohtoa säätämään pyyntiluvat pois, jäisivät SRVA-virka-avun  kustannukset hyvin pieniksi.

  MJO

  Niin, on kyse juuri siitä että jos kuitenkin joku lihanrääsy saadaan siitäkin haavakosta pelastettua pakastimeen.

  Henkitoreissaan sätkivän jäniksen voi yliajaja kolkata itse tai pysäyttää toisen auton kuljettajan tekemään sen tai soittaa vaikka poliisille. (tämä on muuten jokaisen tiellä liikkujan velvollisuus, ei srva porukan)

  Haavoittuneen hirven, karhun tai villisian seuraamista ja kolkkaamista en taas suosittele joka hemmolle.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  RKP on huolissaan ylisuuresta susikannasta:

  https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ympäristö/artikkeli-1.225409

  Gla Gla

  Aiheellinen kommentti muuan Anneli Jalkasella MT:n keskustelussa.

  En käsitä näitä susien vähentämispyrkimyksiä, joissa sitä ei kytketä hirvieläinten määrään.

   

  Berza

  Riistanhoito yhdistyksissä on varattu hallitukseen paikka metsänomistajille ja muutoinkun yhdistysten ja muun riistahallinnon jäsenistä yli 60 prosenttia on maanomistajia,joiden tilakoko on keskimääräistä suurempi. Sinne vaan mukaan

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Aktiivimetsästäjiä on 200000, niistä alle 100000 on maanomistajia, niistä 40000 osallistuu hirvijahtiin (osallistujia kaikkiaan 100000, maanomistajia vähemmistö).

  Metsänomistajia on kuitenkin 740000. Hyvin marginaalinen ryhmä päättää sen, että hirville syötetään edelleen 250000 hehtaaria taimikoita vuodessa (uudistusala on puolet tuosta, kohta on pää vetävän kädessä).

  Jonkunlainen tolkku pitää olla noissa tolkuttomissa jutuissakin.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 93)