Keskustelut Tekniikka Polttoaineensaantiongelma

Esillä 4 vastausta, 21 - 24 (kaikkiaan 24)
 • Polttoaineensaantiongelma

  Moottorisaha ei lähde käyntiin. Hyvä kipinä tulee, joten vika on ilmeisesti polttoaineen saannissa. Mistä kannattaisi vikaa lähteä selvittämään?

 • Ola_Pallonivel

  Jätkälle pitäs housuun laittaa tuommonen ihmesuodatin. Ei haittaa yökastelu, ku tavara jää siihen ja lakanat säilyy kuivana. 🙂

  Sitä vettä kyllä kertyi bensatankkiin viime vuosituhannen puolella. Ei kerry nykyään, kun se sekoittuu bensaan ja huilaa moottorista läpi.

  Tietenki jos sahan ojaan pudottaa, niin saattaahan siellä koneessa hieman vettä olla.

  Jätkä

  On mielen köyhyyttä kuvitella, että vesi bensiinin joukossa ”huilaa moottorin läpi”.

  Olan kannattaisi lopetella tuota käteen vetämistä, että pääsisi joskus totuuden äärelle.

  Pöljyys paljastuu jo taivastelussa: ”Ihmesuodatin”!

  ”-Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, ne hämmästyttää kumastuttaa pieniaivoista kulkijaa”.

  MaalaisSeppo

  Bensamoottoreiden ongelmana autoissa oli ennen tankkiin kondensoituneen veden jäätyminen ja varmaankin myös vesihelmien kaasutinongelmat. Tätä torjuttiin laittamalla tankkiin pari % etanolia.

  Nyt etanoli on bensassa jo valmiina. Moottorisahoissa joutuu tankkiin kondenssin lisäksi vettä myös tankkauksen yhteydessä. Talvisin lunta voi tipahtaa helposti. Normaalisti tämä ei aiheuta nykyään ongelmaa, kun bensassa on 10 % etanolia.

  Itse olen harrastanut hankintahakkuita lähes 20 v. Sahan yleensä olen säilyttänyt tankit tyhjinä pakkasellakin metsässä, auton takakontissa tai ulkovarastossa. Bensatankkia en koskaan ole puhdistanut mahdollisesta vedestä. Koskaan ei ole haitannut bensassa oleva vesi mitenkään.

  Haba Haba

  Bravo.

Esillä 4 vastausta, 21 - 24 (kaikkiaan 24)