Keskustelut Metsänomistus Puheet ja teot

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 50)
 • Puheet ja teot

  Vaalit lähestyy. Ketä äänestää? Kootaanpa tähän kansanedustajien ja/tai puolueiden todelliset teot metsätalouden puolesta ja/tai vastaan, että saadaan uuteen eduskuntaan oikeat henkilöt. Mielellään pitäydytään todellisuudessa.

 • isaskar keturi

  Visakallo jäljillä – sitä varten yritin avata keskustelun faktoista, joissa puolue tai kansanedustaja on esittänyt jotain metsätalouden eduksi tai sitä vastaan. Muistanette SDP ajatuksen kiinteistöveron ulottamisesta metsätalousmaalle.

  Kenen ehdotus se olikaan aivan hiljattain veronkorotus puun myyntituloille?

  Ei tässä pettäjiä etsitä, vaan myös aitoja vihollisia ja/tai edunvalvojia, kun mtk:sta ei siihen ole.

  Reima Muristo

  Veron korotukset ovat pieniä murheita verrattuna turpeen polton jatkamiselle. Puunmyyjän tai muun alalla olevan puolue ei siitä johtuen ole kepu tai persut.

  Visakallo

  Kerrotko Reima, millä turve olisi voitu heti korvata lämpövoimaloissa?

  jees h-valta

  Turvetta on pakko polttaa vielä vuosikausia. Sehän on välttämätön tukipolttoaine monessa leijupetikattilassa. Kaukolämpöfirmat käyttää juuri niitä.

  Rane

  MTK ja Kepu ovat tähän asti estäneet metsämaan kiinteistöveron/maksun käyttöönoton.Saa nähdä ottavatko jotkut puolueet esille jonkun avohakkuuveron.Metsän lisäverotus on todennäköisesti seuraavan hallitusohjelman neuvottelulistoilla.Kokoomukselle ja persuille metsän lisäverottaminen ei ole mikään periaatekysymys joten kaikki on auki.

  Reima Muristo

  Kun puunmyyjä tarjoaa energiapuu kohteita tehtäviksi, työllistää huomattavasti enemmän kuin turve tuotanto milloinkaan. Se on selviö että urakoitsijana tai edes kuskina ole mikään turveaktivisti, lähtevät muuten liukkaasti siitä kohteelta eivätkä tule takaisin muillekaan.

  Reima Muristo

  EDIT Energiapuu työllistää, parantaa puun kantohintaa, vähentää kemeroiden tarvetta, harvennus rästit tulee kannattavaksi, hiilinielut kasvaa ja ennen kaikkea fossiilisen turpeen poltto loppuu.

  Visakallo

  Vaikka nyt sanotaankin, ettei turpeen polttoon ole paluuta, tulevaisuudesta emme kuitenkaan tiedä. Kertoisiko Reima nyt, millä turve voidaan lämpövoimaloissa nopeasti korvata?

  Visakallo

  Mitä aloituksen kysymykseen tulee, niin vihreät ja vasemmistopuolueet joudun jättämään pois laskuista. Demareissa on kyllä aivan järkeviä metsäihmisiä, mutta heidän on äärimmäisen vaikeaa saada näkemyksiään puolueessa esiin. Jos hakkuita  rajoitetaan ja suojelua lisätään, menee useita sahoja ja muita puunjalostuslaitoksia Suomessa kylmäksi. Se taas ei ole demareidenkaan etu. Muissa puolueissa onkin sitten ongelmana metsäihmisten vähäisyys, ei niinkään ideologia.

  Reima Muristo

  Kuitupuun hinta ei näköjään nouse niin sitä voi polttaa aivan hyvin.
  Sellun hinta on korkealla ja sellufirmat myyvät sähköä ryöstohinnoilla, joku kommari on keksinyt taas kartellin.

  Kepu-mtk taas on velvoittanut metsänomistajat keksimään ja toteuttamaan kaikki päästövelvoitteet. Maatalous ja peltojenraivaus on kummallisesti unohtunut täysin. Siinä meillä etujärjestö. ”Äänesi kelpaa mutta auttaa en voi” virrellä kepu jatkaa jäälleen.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 50)