Keskustelut Metsänomistus Puheet ja teot

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 50)
 • Puheet ja teot

  Vaalit lähestyy. Ketä äänestää? Kootaanpa tähän kansanedustajien ja/tai puolueiden todelliset teot metsätalouden puolesta ja/tai vastaan, että saadaan uuteen eduskuntaan oikeat henkilöt. Mielellään pitäydytään todellisuudessa.

 • Metsäkupsa

  Itse olen valinnan tehnyt, vain yksi puolue täytti hyvin kriteerit.  Metsänomistajana haluan jatkaa metsien hoitoa entiseen malliin, rauhallisesti kuulostellen tulevaisuuden tuulia. Myöskään en kannata jakeluvelvoitteen nopeaa nostoa, sama pätee kunnian hiomoisista ilmastohypetyksistä joustaminen paikallaan toistaiseksi.

  Nuakka

  Savo-Karjalassa metsä- ja maaseutumyönteisin puolue taitaa olla Kd, ainakin ehdokas Vornanen. P.s. äänestäkäähän myös Metsäliiton vaaleissa

  Rane

  Ympäristöministeriön virkamiehet(valtiosihteeri Terhi Lehtonen) vaativat PEFC:ltä pidemmälle meneviä säännöksiä kuin nyt jo tiukentuneet ovat.On muistettava että sertifioinnit ovat tiukempia ja yksityiskohtaisempia kuin valtion lainsäädäntö ja säädökset.Tässä virkamiehet käyttävät asemaansa vihreään politikointiin,ei heidän virkatehtävänsä ole vaatia järjestöiltä pitemmälle meneviä rajoituksia metsien käyttöön kuin lainsäädäntö vaatii.Periaate on sama kuin puolustusvoimain komentaja vaatisi maanpuolustusjärjestöjä valtaamaan Petsamon koska puolustusvoimathan ei sitä voi tehdä.

  Kansainvälinen metsäjohtaja yllättyi Suomessa – kahdessa ministeriössä varsin erilainen ääni kellossa – MT Metsä – Maaseudun Tulevaisuus

  Metsäkupsa

  Eiköhän  06.03 klo 20.maanantaina tuleva MOT ohjelma PEFC:tä ilmeisesti kyseenalaista. Sopii nykyiseen ajan henkeen, jossa metsätaloutemme kestävyyttä kyseenalaistetaan jatkuvalla syötöllä. Mikään ei riitä motolla.

  A.Jalkanen

  Ei yllätä tuo YM:n kanta. PEFC:n kattavuutta kehuttiin MT:n jutussa. Siinä on pakko edetä pienin askelin, jotta järjestelmän hyväksyttävyys metsänomistajien joukossa säilyy. Saa metsästään toki tehdä luonnonmukaisemmankin kuin mitä PEFC vaatii. Ennen vanhaan oli isännän ylpeys vankka tukkimetsä… ehkä suojelumetsäkin voisi olla?

  Puuki

  Suojelua voi harrastaa talousmetsissäkin. Siihenhän juuri myös sertifioinnilla pyritään.

  Reima Muristo

  Mtk-kepun propaganda osoittaa jälleen kauppaliikkeisiin. Markkinatalous ei ole edes sen vertaa hallinnassa että alhainen tuottajahinta johtuu ylituotannosta. Vähentämällä maataloustukea vähenee ylituotanto ja turhat tukiviljelijät. Samalla pellot palautuu metsän kasvatukseen ja hiilinielu kasvaa. Win-win-win-win tilanne.

  Visakallo

  Kertoisitko Reima meille, miksi ruoka on siellä kauppaliikkeissä kallistunut aika paljonkin, vaikka tuottajahinnat ovat lähes entisellään?

  Rane
  Visakallo

  Ympäristöministeriö on meilläkin nyt kyntensä näyttänyt. Seuraava hallitus ainakin vähentää ratkaisevasti ympäristöministeriön valtaa, koska kaikki voimavarat on nyt suunnattava Suomen taloudelliseen selviytymiseen. Italian tie ei saa olla meidänkin tiemme.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 50)