Keskustelut Tekniikka Puolipuristin

 • Tämä aihe sisältää 45 vastausta, 15 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 3 vuotta sitten AvatarJätkä toimesta.
Esillä 5 vastausta, 41 - 45 (kaikkiaan 45)
 • Puolipuristin

  Huskin raivurissa näkyy olevan automaattinen puolipuristin. Löytyykö täältä kokemusta siitä, että on tulpattu puolipuristin pois käytöstä?

 • Jätkä

  Vuonna -62 siirryttiin Euroopassa SI-mittajärjestelmään. Puutavaran mittauksessa oli viivettä tuo kymmenen vuotta, kun asioita piti muokata mm laskeskelemalla pöllien keskimääräiset kartokkuudet. Siihen asti oli tukissa maksettu vain teknisistä kuutiojaloista, mutta tuossa muutoksessa laskettiin myös tyven laajennuksessa ja tasausvarassa ( 4 tuumaa) – oleva puu mukaan mittaan. Silloin alkoi apteerauksessa mitan juoksuttaminen nousta kunniaan.

  Taikka sitten muistan väärin. Tarkistan.

  Tarkistettu: Suomi siirtyi SI-järjestelmään 1960. Kyseessä on lähes kaiken kattava kymmenjärjestelmnä, joka kyllä helpottaa mittojen ja määrien ymmärtämistä. Tukin mittauksessa kesti vain sopimuksen hierominen pitkään. Metrijärjestelmä on käytännössä jo ikivanha, joten SI- systeemissä ei tarvinnut määritellä millikierrettä eikä hienokierrettä

   

  Lasse

  Ilmailun käyttämät jalat ja knotsit nyt vielä jotenkuten ymmärtää, mutta miks meille myydään esim. TV tuuma mitoilla? Kuinka hyvin Jonne tuntee tuumat?

  Jätkä

  Renkaiden vanteet ovat väkivahvasti Tuumajärjestelmässä, eikä niitä varmasti metrijärjestemässä aleta ilmoittelemaan ennenkuin päästään edes senttijakoon vanteiden halkaisijassa. Renkaan leveys muuttui lähes huomaamatta, kun ristikudisrebkaista siirryttiin vyörenkaisiin. Kaikki muut ovat jo päässeet kärryille – Jeessi vielä harhailee jossain millien ja profiilin lukemien sekamelskassa. Luultavasti Harjavalta – Pori akselilla on jo ne Jeessin kehuskelemat rengasrealistit uudelleenkoulutettu, että hoitavat Pökötin kummit  asiallisesti.

  Tolopainen

  Maailmassa on enää kaksi kehitysmaata, jotka eivät ole metrijärjestelmässä, toinen on USA ja toinen jokin Afrikan maa, jonka nimi on unohtunut. Siis jenkkilä on niin takapajula teollisuudessa kuin olla voi, se on ainakin 40v jäljessä Eurooppaa, ei ole mikään ihme, että  ei heidän autojaan saa myydyksi Europpaan. Ei täällä enää kukaan ala rasvailla raidetangon niveliäkään uusissa autoissa kuten jenkkilässä vieläkin tehdään. Kehitysmaa kuten entinen Neuvostoliitto ja joku maailman neropatti pressana, joka tuo halpatyön takaisin jenkkilän kärryistä pudonneille. Persut ovat löytäneet sieltä esikuvansa, haluavat luoda lantaa.

  Jätkä

  USA:n lisäksi on toki myös Liberia ja Mayanmari, joissa on käytössä jokin muu järjestelmä kuin ns metrijärjestelmä.

  Lisäksi on esim, Englanti, jossa raha on lajiteltu mahdollisimman monimuotoisesti, kuten kyllä monessakin maailman maassa, jossa on kuitenkin oravan nahkoista luovuttu jo tässä vaiheessa.

  Rasvanipoista luopuminen oli melkoisen suuri urakka, eikä kertakäyttönivelten hyvyys ole vieläkään jokapaikassa saanut varauksetonta kannatusta.

Esillä 5 vastausta, 41 - 45 (kaikkiaan 45)