Keskustelut Metsänomistus Puukaupat v. 2019

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 320)
 • Puukaupat v. 2019

  Huomasin jossain lehdessä  yksityismetsien puukauppojen määrän. Vähennystä oli hienosti edellisiin vuosiin.  Toivottavasti saadaan tänä vuonna lisää vähennystä 10 – 15%.

  Metsien eläimet ja luonnon ystävät kiittävät.

 • Savotta-Matti

  Mitäpä väliä viikko ostoilla on. Vaikuttaa että puun ostajilla on huippusuhdanteen aikana ostettuja leimikoita vielä reilusti pystyssä koska hinnat edelleen laskevat. Hyvä vaan että leimikoita ei nyt myytäisi niin varastot jossain vaiheessa loppuisi ja kääntyisi hinnat nousuun.

  jees h-valta

  Kaiken laista toiveajattelijaa näillä palstoilla on esiintynyt ja se on tietysti sallittua. Mutta metsä laitetaan kasvukuntoon ajallaan ja kun siinä hommassa on kaksi aika erilaista vaihtoehtoa on minulle ratkaisu aina selvä. Otan ennemmin kuin annan. Eli jos vaihtoehto on maksaa muutama sata hehtaarista raivauksesta tai ottaa muutama sata e-puuhakkuuna ha:sta ensiharvennuksena on valinta kyllä helppo. Minä olen tähdännyt taimikoiden hoidossa jo e-puuhakkuuseen ja siksi tuntuu että pääsivät suorastaan ”paratiisiin”. Niin pettynyt oli osto kun olisin rajannut hiukan alueita vielä myöhemmäksi tehtäviksi. Annoin periksi. Saati mikä into olikaan haapaviljelyksille. Sen nyt torppasin vielä. Annan pari vuotta lisäkasvua ja lisähintaa. Nytkin jo ylitti sen sopimusviljelijän 80%:in kuusikuituhintasidonnaisuuden. Mutta ei lisä pahaa tee.

  Timppa

  Niinpä.  Hakattiin yli 60 ha:n alalla.  Kuutioitakin kertyi, mutta markkinatilanteesta johtuen lähinnä harvennuksilta.  Lisäksi syntyi vielä melkoisesti lahopuuaihiota lumituhoalueille.  Että monenlaista tällaisena välivuonnakin tapahtuu.

  Puuki

  Nyt on pystyvarantoja hakkaamatta,  edellisen vuoden paremman hinnan aikaan tehtyjä kauppoja.

  Menee soimakallioidenkin hiilinielun vähenemispuheet vanhoiksi, kun hakkuut on vähentyneet edellisestä vuodesta.  Ei ole perusteita enää olla vastaan sen perusteella uusien sellutehtaiden rakennushankkeita.  Eipä niissä puheissa muutenkaan ole perää ollut, jos asiaa tarkastellaan vähän tarkemmin kuin vain yhden asiaan vaikuttavan seikan perusteella.

  Apli

  Itsellä puukaupoista välivuosi 2019 ja voipi olla että pidän tämän vuoden välivuotta myös kun harkinnassa on metsien myynti.. Puun hintojen nousuun en usko. Ehkä energiapuu nousee muut ei.

  Jovain

  Välivuotta pidetään, ei niinkään puunhinnan johdosta, on muitakin tapoja kurkistaa kirstun pohjalle. Ei niinkään toimia huppu päässä ja kaadattaa metsät kesken kasvuisina tai maksaa siitä kaatamisesta maltaita. Näinkin yksinkertaisessa esimerkissä, tottakai bio ja energiataloutta, mutta myös nähdä metsät arvokasvuna. Nähdä myös puunhinta puskurina, joka joustaa, mutta myös nähdä isot rahat puskurina, joka ei jousta. Ei kai tässä pitäisi olla epäselvää, mihin suuntaan kannattaa pyrkiä.

  Jätkä

  Joovaanilta ihan muutama sana ikäänkuin selvinpäin kirjoitettuna. Jatka vaan samalla linjalla, saatat olla kehityskelpoinen yksilö.

  Jovain

  Voihan se olla, että metsän eläimet ja luonnon ystävät kiittävät. Tiedä tuosta pullon hengestä, olen pitänyt luomakuntaa selvinpäin ja raittiina, tiedä sitten mihin suuntaan ovat menossa?

  jees h-valta

  Aika muutama tosiaan kyllä. Sen mitä käsitin oli kait että e-puuhakkuu hänestä tarkoittaa keskenkasvuisen metsän huppu päässä kaadattamista. Eikös tuo ole työsuojelunkin vastaista? Nähdä metsät arvokasvuina voisi olla edes järjen murunen mutta jos siihen on vain yksi toimintamalli on kyllä huppu jäänyt päähän narut umpisolmussa.

  Jovain

  Sain joulupukilta kirjan Jaakko Pessinen: Kuningas-Metsuri. Sitä lukiessa kyllä humaltui ilman pullon henkeä.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 320)