Keskustelut Metsänomistus Puukaupat v. 2019

Esillä 10 vastausta, 291 - 300 (kaikkiaan 320)
 • Puukaupat v. 2019

  Huomasin jossain lehdessä  yksityismetsien puukauppojen määrän. Vähennystä oli hienosti edellisiin vuosiin.  Toivottavasti saadaan tänä vuonna lisää vähennystä 10 – 15%.

  Metsien eläimet ja luonnon ystävät kiittävät.

 • jees h-valta

  Tuo kim1:en pitää paikkansa. Kyllä tuo aikanaan koettua tuli. Aika tarkka on raja talvella missä pakkasessa alkaa vaatteet kastua. Mutta kun sitä mukavaa on vaikea saada riittämiin on tyydyttävä usein välttäviin, keleihin. Mutta Stihl on kyllä silloinkin toiminut enkä varmasti ole tiennyt mistään talviasennoista sitä enkä tätä. Vaan sahannut kuitua ja tukkia koko päivän. Silloin meni isommalla tilhillä 6-7 tankillista ihka oikeassa harvennushakkuussa. Ja märkänä useimmiten kotiin.

  Puuki

  Puukaupat olisi mahdollista tehdä mutta hinta ei ole kovin häävi nyt, joten jäänee tekemättä.

  Edellinen leimikkokin hakkaamatta vaikka tein oikein hyvän polanteenkin metsäkuljetusta varten. Pakkasta oli -25 c-ast. ja ajoura paikoin vesillä lumen alla mutta ei kauaa.

  Lakot estää korjuun  toistaiseksi. No eipä ne puut kasva talvella muutenkaan…

  Kun korjuu tehdään  syksyllä märällä ilmalla, niin leimikon kertymä saattaa kasvaa , kesän kasvun lisäksi,  n. pari kuutiota/ha  puiden turpoamisen ansiosta.

  Tolopainen

  Ei lakot korjuuta estä. Motokuskeilla on sopimukset voimassa ja yhtiöt voivat  ajattaa  puutavaraa välivarastoihin, kuten aina talvisin. Nyt  metsätiet kestää puutavaran ajoa. Taitaa ostetut leimikot kuitenkin olla aika finaalissa. Ei kauppoja synny, kun lasketaan hintoja yli 10%. Tehtaat voi pysähtyä myös raaka-ainepulaan, vaikka lakko loppuisikin.

  Visakallo Visakallo

  Kyllä kauppaa on syntynyt ihan mukavasti. Puut ostetaan silloin rahalla kun niistä on pula.

  Virkamies

   

  Tänään julkaistut tilastot v.2019 metsien hakkuista ovat mukavaa luettavaa.  Hakkuut      – 10 % edellisestä vuodesta.  Alkuvuoden ostotilastot näyttävät myös hyviltä metsien ja luonnon kannalta.   Epävirallisen tiedon  mukaa Metsäliitto on määrännyt hakkuukoneet täydellisesti seisomaan tänään tietyilla alueilla, edes kuviota ei saa hakata loppuun.  Taitaa lakko kestää useamman viikon.

  Metsät ja luonto kiittävät.

  mehtäukko

  Kaikkihan pöljäthän tätä suomalaista pöljyyden huippua kiittävät! Eikö niin.

  Mehtäukko ei kiitä.

  pihkatappi pihkatappi

  Nyt oli hyvä keli hakkuulla, aamulla – 16 ja päivän mittaan lämpeni – 5 asteeseen, aurinko paistoi ja tuulta en tuntenut. Toki kastui sisältäpäin jo aamusta, kun laitoin nyt kaksi paitaa metsurintakin alle, lyhyillä tauoilla piti sahata että ei pääse vilustumaan, viimeisen tauon kuitenkin nautiskelin auringossa taukotakin sisällä haaleata kahvia juoden. 6 tankkia tuli tänäänkin sahattua 550xpllä Äänekosken sellutehtaan tuleviin tarpeisiin, eli Teuvan asemallako sitten pölkyt odottavat sovintoa.

  Pitäisi vaihtaa paita kesken päivän, siinä yhteydessä kunnon tauko. Raivuulla joskus kun on kastunut sateesta kunnolla, tuo taktiikka toimii hyvin. Eli vaikka 4 tankin jälkeen kuiva paita ja lämmin juoma, sahan teroitus, jopa ilmanpuhdistimen putsaus, vähän venyttelyä ja taas on virtaa ja voi sahailla vaikka vähän pitempään. Nuo paperimiehet tarvii hirveän läjän puita kun taas intoutuvat työntouhuun, pakko meidän yrittää sahailla näitä hankintakuituja että on heille raaka-ainetta.

  sikari

  Tämä varaston vähentämistä teollisuuden eduksi. Kun sellu varastot oikealla tasolla niin sopu löytyy lakkoon.

  Visakallo Visakallo

  Kyllähän se siltä nyt tosiaan näyttää, että annetaan mennä varastot ja lakkokassat tyhjiksi, niin sitten on taas hyvä jatkaa töitä.

  Virkamies

  Katselin Maaseudun nettilehteä.  Metsäliiton ja Logsetin pomot kertoivat hakkuiden vähenemistä ja pysäyttämisestä.

  Toivottavasti EU antaa vastauksen Sirpa Pietikäisen kirjeeseen kevät- ja kesähakkuista ts. toteaa ne olevan direktiivien vastaisia.

  Luonto kiittää.

Esillä 10 vastausta, 291 - 300 (kaikkiaan 320)