Keskustelut Metsänomistus Puukaupat v. 2019

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 320)
 • Puukaupat v. 2019

  Huomasin jossain lehdessä  yksityismetsien puukauppojen määrän. Vähennystä oli hienosti edellisiin vuosiin.  Toivottavasti saadaan tänä vuonna lisää vähennystä 10 – 15%.

  Metsien eläimet ja luonnon ystävät kiittävät.

 • Jätkä

  Joovaan: ”nähdä metsät arvokasvuna”. Siinä ovat ne muutamat sanat.

  En hyväksy ajatusta, että KASVATETAAN energiapuuta ja kuitupuuta. Kumpaakaan ei kannata kasvattaa, jos lähdetään kantohinnasta, jota niistä makstaan.

  Onneksi Kemera-tuki taitaa loppua, jolloin keinotekoinen pönkittäminen lakkaa vääristämästä KEPUlien mielikuvaa siitä, että he ovat hyviä metsäammattilaisia.

  Tolopainen

  Jos Kemera tuki loppuu monet metsurit saavat laittaa sahansa naulaan ja lähteä kortistoon. Harmi että eläkeputkikin on menossa kiinni, sinne pääsivät enne jo 55v metsurit, se olisi sopiva eläkeikä metsätöistä.

  Apli

  Alle 60v taitaa olla turha odottaa normi eläkkeelle pääsyä tässä maassa.

  Metsuri motokuski

  Empä usko että kemera loppuu ainakaan taimikonhoitojen osalta. Sen erinomaisuutta ajaa niin kepu kuin metsäteollisuus. Kohdennus voi muuttua vuosien aikana.

  Onhan kemera lisännyt taimikoiden hoitoa ja samoin työllisyyttä joten varmaan se hintansa tuo takaisin.

  MaalaisSeppo

  Italiassa pääsi muutama vuosikymmen sitten eläkkeelle, jos oli julkisen puolen töissä 15 v. Nuorimmat alle 30 vuotiaina. Sittemmin homma lopetettiin. Nyt kuluu ko eläkkeisiin n 10 miljardia/a. Kai täälläkin jotkut haikailevat samaa.

  Rautatieläiset puuhasivat lakkoa eläkeiän alentamiseksi 1976. Kekkonen ilmoitti, ettei hän sellaista lakia allekirjoita. Homma tyssäsi siihen.

  Veikkaan, että sekava kevät tulee maan talouteen. Puukauppoja kannattaa pantata, koska epävarmuus on jo otettu huomioon puun hinnassa, joka on suorastaan romahtanut.

  Itse olen isommat kaupat tehnyt n 10 v välein parhaaseen hintaan. Välivuosina lähinnä hankintaa. Pankista saa huonona puukauppavuotena halvempaa rahaa kuin metsästä.

   

  jees h-valta

  Mistähän sitten johtuu että e-puu on taas parhaassa hinnassa vuosiin? Ja sen kylkiäisenä saa vielä normaalia puukauppaa joka varmasti lähtee edelleen sahureille. Katsoin juuri koska olen edellisen puukaupan e-puuna tehnyt ja se oli 2013. Seitsemän vuoden sykli onkin hyvä. Siinä kerkiää moni taimikko varttua minullakin sopivaan e-puuasentoon.

  Visakallo Visakallo

  Energiapuuta käyttävät suuret laitokset ovat lisääntyneet, ja turvevastaisuus on myös lisännyt energiapuun käyttöä. Kysyntä tulee siten jatkumaan ja lisääntymään.

  Metsuri motokuski

  Meilläpäin taas energiapuu on tosi huonossa hinnassa. Se on varmaan paikkakuntakohtaista. Miten puuta on tarjolla.

  jees h-valta

  Näyttää tämän ison ostajan lanssi olevan tupaten täys. Meri-Poriin menevän tien varrella ja tosi iso alue. Mutta kun osaa hommansa, Siitähän koko e-puuasiassa on kyse.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Uutisissa kerrottiin että koneita seisoo heikkojen korjuukelien vuoksi, mutta saattaa se varastotilannekin vaikuttaa.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 320)