Keskustelut Metsänomistus Puukaupat v. 2019

Esillä 10 vastausta, 301 - 310 (kaikkiaan 320)
 • Puukaupat v. 2019

  Huomasin jossain lehdessä  yksityismetsien puukauppojen määrän. Vähennystä oli hienosti edellisiin vuosiin.  Toivottavasti saadaan tänä vuonna lisää vähennystä 10 – 15%.

  Metsien eläimet ja luonnon ystävät kiittävät.

 • Visakallo Visakallo

  Kokoomuksessa on todellakin katto korkealla ja seinät leveällään, kun puolueella on lähettää Brysseliin valovuosien päässä toisistaan olevat EU-edustajatkin, eli Sirpa Pietikäisen ja Petri Sarvamaan. Tämä Pietikäinen on jo kymmenien vuosien ajan ollut minulle ylivoimainen este äänestää kokoomusta missään vaaleissa.

  mehtäukko

  Sarvamaa on mies paikallaan monessa maa-ja metsätalouden asiassa. Tuolla toisella ei kannukset riitä edes nimen mainintaan.

  Tolopainen

  Kyllä Pietiskäinen on laajasti perehtynyt asioihin ja huuletkin on aina huolellisesti maalattu. Hän olisi täydentänyt hyvin nykyhallituksen ministerikaartia, jos kokoomus olisi hallitukseen huolittu. Mutta ei täyttänyt kriteerejä.

  Jätkä

  Kokoomuksessakin on päädytty ulostamaan tuo Pietikäinen pois kotimaan politiikasta. Ratkaisu ei meidän kansalaisten kannalta ole hyvä, mutta Kokkarit välttelevät esiintymistä Pietikäisen hahmossa.  Mahalaskupaikaksi hänen sijoittelunsa on kyllä turhan arvokas, mutta nykytilanteessa ei ilmeisesti ole Kokkarella mahdollisuutta ”loppusijoittaa” häntä. Ennen hänenlaisensa irvikuvat sijoitettiin esim maaherraksi, jolloin he eivät enää olleet näyttävästi valtakunnan mediassa.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Puukauppa hyytyy, Metsä-Group keskeyttää hakkuut toistaiseksi lakkojen johdosta. Edellä mepeistä, niin täytyy yhtyä kommentoijiin. Itselle tulee sähköpostiin kaiken huipuksi Pietikäisen tiedotteet, täyttä vihersoopaa. Muuten ainoa meppi, jolta postia tulee, eli on hoitanut tiedottamisen hyvin.

  Tolopainen

  Toivottavasti eivät keskeytä ja jätä muutamaa kuormaa metsään, joka vielä eilen oli ajamatta. Pikainen päätös tuo keskeyttäminen, ei ainakaan ostomies siitä tänään tiennyt. Metsäverkkokin on suljettu, nyt taitaa tulla pitkä tauko puukauppoihin.

  Puuki

  EU.n direktiivit on ohjeellisia ja niitä muut maat toteuttaa omista tarpeistaan  katsoen sopivasti. Suomessa ollaan niin virkamiesmäisiä pykäliin tuijottajia , että yleensä luullaan direktiivien ohjeistusta pakottaviksi laeiksi. Täällä on tavallista ampua omaan jalkaan ainakin kansan ja kansantalouden  etua ajatellen.

  Pietikäinen on Koneen tai jonkin muun firman etujen ajajana meppinä.  Siksi metsä Suomessa on hänen luulojensa mukaan ongelma hiilitase kysymyksessä.  Se ”ongelma ” ei ratkea jk:n opeilla vaan pahenee siitä jos tarkoitus on hiilinielun lisääminen. Sama tilanne muutenkin luonnonsuojelun kannalta katsottuna : jos hakkuualat 4-kertaistuu kuten jk:n ”pakkokäytössä” tapahtuisi järkevämmän toiminnan estämisen takia, ei se lisäisi metsä -ekosysteemin suojelua vaan heikentäisi sitä.

  Tolopainen

  Pietiskäinen on Koneen hallituksessa ja on toimii yhtiön linkkinä EU parlamenttiin. Ei hänellä mitään mielenkiintoa muuten ole Suomen etuja EU:ssa ajaa.

  mehtäukko

  Onko Tolopaisen tietsikkaan ryöminyt viirus Jätkän posteista? Ei Metsäverkkoa ole suljettu…

  Visakallo Visakallo

  Ennen pankit houkuttelivat kilvan itselleen uusia asiakkaita, mutta eivät enää, tässä taas yksi esimerkki:

  S-Pankki ja FIM ovat lähettäneet asiakkailleen kirjeen, jossa ne uhkaavat osakkeiden pakkomyynnillä ja palveluiden sulkemisella. Osakevälityksen sopimus sanotaan irti pian. Asiakkailla on aikaa toukokuun loppuun.

Esillä 10 vastausta, 301 - 310 (kaikkiaan 320)