Keskustelut Puukauppa Puukauppa v. 2020

Esillä 10 vastausta, 261 - 270 (kaikkiaan 316)
 • Puukauppa v. 2020

  Puukaupan tilastot vuoden alussa näyttävät rielua miinusta. Lakko vähentää myös puun käyttöä teollisuudessa. Toivottavasti ammattia metsätaloudesta haaveilevat ymmärtävät tehdä tästä omat johtopäätökset ja hakeutuvat muille aloille.

  Metsä ja luonto kiittävät.

 • Kumikettu

  Tulossa loppukesän kevyt 2. harvennus parin hehtaarin koivikkoon kun koneet ovat sopivasti naapurissa. Mhy hakkaa ja asiantuntija arveli että ehkä 80 m3 lähtee. Tuottaa n. puolitoista tonnia ennen veroja. Kelivarauksella, jotta pehmeään eivät tule.

  jees h-valta

  Tänään jätin tarjouspyynnön verkkoon ja siitä se viides puukauppa sitten alkaa hahmottua.

  Tikkula

  Kannattaa Jesse pyytää tarjouksia muiltakin, ja sitten kirittää mg.n omaostajaa. Itelle tarjouksia tullu ja mg sijalla 5/5.

  jees h-valta

  On jo kiritetty, ja kiristetty.

  urbo

  Jessille ei muut kunnon tarjouksia jätä kun tietävät aina sen myyvän marttaliitolle

  Visakallo Visakallo

  Sitähän tässä ollaan Jesselle jo pitkälle toistakymmentä vuotta koetettu sanoa, mutta aika ohuella menestyksellä. Ymmärrän uskollisuuden jollekin puunostajalle, jos se on alueen ainoa varteenotettava ostaja, mutta niillä alueilla missä on aito kilpailutilanne, se kannattaa myös hyödyntää. Yhtiöiden puuntarve on jatkuvassa muutoksessa, joten  puunmyyjän pitää myös elää siinä mukana.  Vain sillä tavalla voi tietää kulloisenkin leimikkonsa todellisen arvon.

  sikari

  Itselläni kumppanuus sopimus jonne pääosa puukaupasta, mutta olen myynyt kahdelle muullekin isolle ja ainakin kolmelle sahalle ja parille pienemmälle sellu ja enerkia firmalle. Kauppa on tehtävä tarjottavan kohteen ja ostajan tarpeen mukaan jolloin saa yleensä parhaan tuloksen.

  Tolopainen

  Kuituvaltaisia leimikoita ei voi sahoille myydä, koska he eivät niitä osta eli Jesse ei voi leimikoitaan kilpailuttaa, kun myy jatkuvasti keskenkasvuisia metsiä rahapulassa. Päätehakkuiden tukkipinoissa on nykyisin harvenmin sellufirmojen lappuja.

  jees h-valta

  Heh. Olipas analyysiä Tolopalta! 95v.mäntymetsää tarjoan nyt päätehakkuuseen kesäkorjuukelpoisena. Kyllä täällä ainakin UPM ja Metsä-Group ovat todella yleisiä päätehakkuiden ostajia. Jos ei sinun ”marttasi” Toloppa enää toimi sinun mieltymyksiesi mukaan niin älä kuitenkaan yleistä ongelmaasi koko suomeen. Edelliset kaupat olivat vielä rinnakkaiskuvion tavaraa eli ensiharvennus ja pieni päätehakkuu yhdistetään näin hiukan isommaksi käsittelyalaksi mutta kaikki ovat kuitenkin eri aikaan tehtyjä omia kauppojaan. Tässä kaupassa aivan ratkaiseva merkitys on 80%:in ennakolla joka takaa hyvät neuvotteluasemat pankin kanssa syksyn liikkeen aloitusneuvotteluihin. Eli se ei tule RAHAPULAAN Toloppa vaan vakaus/vakuusarvon näyttöön. Nuo harvennukset on luvattu aika vahvasti kesän toimitukseen joten varmaan tämäkin hakataan samoin tein silloin. Ettei tämä muuta ole kuin varmuuden maksimointia jota tulee silloin tällöin harrastettua. Ja jos liikkeen perustus alkaa esim. pandemian vuoksi tökkiä tälle vuodelle on hyvä olla muutama kymppitonni rahaa jemmassa jos vaikka hyvä metsätila sattuu lähistöillä kaupan tulemaan. Ja voin vakuuttaa ettei puutavaran hinta ole huono koska sellaista kauppaa en tee!!+!!!

  Tolopainen

  Kyllä ne pankissa näkee tilin historia tiedot ja sen paljonko on velkaa ja maksukykyä. Näkevä myös ne tappiot, joita edellinen yrittäjä on tehnyt. Joudut panttaamaan koko omaisuutesi 100k€ lainan vakuudeksi.

Esillä 10 vastausta, 261 - 270 (kaikkiaan 316)