Keskustelut Puukauppa Puun hinta

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 204)
 • Puun hinta

  Jos käytetään prosin mittana 7 cm ja tukin 14 cm … siinä on nelinkertainen tilavuusero … jos myyn kuution propsia niin voisin saada siitä vaikka pyöreästi 15€ kuutio … ja vastaavasti tukista 60€ kuutio … nyt nää firmat haluaa ostaa juuri alle tukkimittaista metsää …  jos myyn molempia 1000 m3 niin toisesta kaupasta saan 15000 ja toisesta 60000 … ? Vai laskinko oikein … ??

 • puunhalaaja

  ”No nyt siinä on taas tukkimetsä…”

  Onhan täällä jo moneen kertaan todettu, että tuollainen taktiikka ei johda kuin metsän tuhoutumiseen.

  Jos olisit aikoinaan hakannut kaikki pois, olisi sinulla nyt hyvä nuori metsä/taimikko jonkun hikisen tukkimetsän sijaan. Olet menettänyt kaiken sen hyödyn jota olisit saanut äestyksestä ja jalostetuista siemenistä.

  mehtäukko

  RR mainitsi esimerkinomaisesti erästä mahdollisuutta jatkaa kierto-aikaa keskenkasvuisella puustolla. Sen edellytys on elinkelpoisuus,laatu ja että korjuun on onnistuttava.

   

  mehtäukko

  Ja moneen kertaan on todettu…ei tarkoita että joku teoreettinen päännousema on käytännössä tosi.

  Reima Ranta

  Mitähän hyötyä puunhalaaja tarkoittaa? Taloudellisesta hyödystä ei näytä olevan kysymys.

  Ellei mielipidettä kykene perustelemaan, se on mutua. Ihmisen aivot toimivat mutu periaatteella. Ei kuten tietokone, joka järjestelmällisesti käy läpi kaikki vaihtoehdot, nekin jotka ihminen heti hylkää mahdottomina. Syykin on selvä, ratkaisuja on pitänyt tehdä salaman nopeasti, ettei mene henki.

  Ihminen näkee sen, mitä se tietää. Kun näemme kaukana auton menevän tiellä, niin tiedämme sen olevan auto, eikä pahvista tehty auton kuva, jota tiellä joku vetää, vaikka verkkokalvolle piirtyvä aistihavainto on juuri sama. Sama koskee kaikkea käsitystämme.

  Panu Panu

  Puunhalaaja taisi olla samoilla linjoilla kuin sinä RR.

  jees h-valta

  Puunhalaaja yritti sitä mitä täällä on tiedetty onnistumiseltaan huonoksi. Kertookohan sitten vastaanoton puisevuudesta mutta sarkasmia täällä ei kannata yrittää. Tällä loistaa puupäät. Mutta eihän se ihme kun ollaan metsässä!

  Puuki

  ”Autuaita ovat puupäät  sillä he eivät huku ”.

  Reima Ranta

  Minä nyt en saa haraviini, mitä Panu mahtaa tarkoittaa?

  En mitenkään kykene ymmärtämään, miten muuten kannattavuutta kykenisi osittamaan, kuin laskemalla se matemaattisesti. Sitä nyt voi sitten kutsua vaikka teoreettiseksi päähännousemaksi.

  Jos lähdemme siitä, miltä jokin näyttää, kokemuksemmekin mukaan, niin aurinko kiertäisi edelleen maapalloa eikä päinvastoin.

   

  Perko

  Ironia on vaikea-ala ymmärtää.  Mehtäukon uudistuskulut ovat vain ongelma, mihin ne on laitettu?

  Leo Tolstoin novelli; Paljonko ihminen tarvitsee maata olis hyvä lukea. 18 sivua.    Siinä talonpoika Pahom Sidorov saavutti pyrkimyksensä.  Hänellekin lopuksi riitti neljä kyynärän mittaa.

  You tube sta löytyy Liisa Tavi; paljonko ihminen tarvitsee maata.  Rauhoittaa kummasti.

  Roomalaisen Tacituksen kirjassa on, että Sidorovit asuivat 2000 vuotta sitten nykyisen Latvian seutuvilla ja rakensivat hirsitalot erilleen eikä ryhmiksi.   Myöhemmin heitä on tavattu  mm Suomesta nimillä mm Siisiä, Sitoin, Siitonen ja Siira. Venäjällä nimellä Sidoroff  ja Sidorov.

  Puuki

  Euron kuitupuu kannattaa kasvattaa  yleensä vain  , jos se kasvaa edullisin kustannuksin;   so ~ilmaiseksi arvokkaampien puiden seassa (vähentämässä vesakon kasvua ja karsimassa männiköissä vieruspuiden alaoksia.)     Kuusamossa ei ehkä kannata VT-männikköä perustaa viljelemällä mutta Nurmijärvellä se on ihan eri asia tehdä  niin.

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 204)