Keskustelut Puukauppa Puun hinta nyt

 • Tämä aihe sisältää 237 vastausta, 48 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 3 viikkoa, sitten PanuPanu toimesta.
Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 237)
 • Puun hinta nyt

  Minkälaisia aloja tai kokoisia aloja pitää kellistää että 80eur rikkuu? Täälä varmaan on kokemusta riittävästi tämänkin vuoden, kevään, kesän osalta.

 • Timppa

  Ensiharvennuspuulla on kaksi eri hintatasoa.  Sen keskihinta tullee nousemaan.  Meneekö polttoon vai kattilaan, ei tiedä.

  Apli

  Tukista tulee hurja kilpailu ensi vuonna kun kaikki sahainvestoinnit valmistuu ja kun vaneri vetää siinä sivussa mukavasti, myös kuidun hinnan uskon olevan jonkin verran korkeampi silloin kun nyt, jotenka omat puukaupat seis tällä hetkellä.

  Visakallo Visakallo

  Päijät-Hämeessä kuitu/energiapuu on nyt 30 euron tietämissä ja nousu jatkuu. Käytännössä koko maakunta pidetään nyt lämpöisenä kotimaisella puulla ja se näkyy kysynnässä ja hinnassa.

  ihmettelijä

  Monella paikkakunnalla on isoja biovoimalaitoksia rakenteilla. Helsinki, Tampere, Oulu ainakin,. Hiilestä ja turpeesta siirrytään puuhun. Luulisi vaikuttavan kuitupuun hintaan eri puolilla. Itseltäkin meni ensiharvennus kuitupuu energiaksi 700 mottia plus latvat.

  Panu Panu

  Visakallo, puhutaanko nyt pystyhinnasta ja minkälaisessa hakkuussa? Omissa pystykaupoissani tänä vuonna (toukokuu, kesäkuu, nyt) on harvennuskuitu ollut se 20€ eikä päätehakkuulta paljon enempää, ei tosin ole ollut Päijät-Hämeessä.

  Visakallo Visakallo

  Puhun aina pystyhinnoista. Keväiset hinnat ovat ainakin täällä täysin historiaa. Lahti Energiallekin tuli aikaisemmin osittain venäläistä haketta, mutta ei tule enää. Nyt puu on otettava kotimaasta, maksoi mitä maksoi. Samaan aikaan teollisuus tarvitsee myös omat puunsa.

  derHorst

  Sellufirmojen puunhankinnan näkökulmasta tukkipuun hinnoittelu on sellainen, että tukista noin puolet vilahtaa sellukattilaan. Latvat muut kuitupuuta tietysti myös. Eli päätehakkuuleimikosta puolet ainakin sinne kattilaan menee, ehkä vähän ylikin, kun sahan asetuksia voi muutella pintahaketta suosivaksi. Ja sahailla vain ne tuottavimmat mitat. Maksavat siis kuidusta päätehakkuulla viitisen kymppiä, mutta vähän piilotetusti. Tuon pystyisivät maksamaan harvennuskuidustakin helposti.

  Hämis

  Vähän jo jurppii kun tein n.900m3 päätehakkuun sopparin heinäkuun alussa.

  Kuidusta sai silloin 30 , tukkiprosentti tulee olemaan huonohko. Se oli silloin,mutta nyt jättäisin allekirjoittamatta ja katsoisin mihin mennään.

  Lukijan kuvissa kyselin siitä lehtomaisen osin vajaasta koivikosta. Piti laittaa nutulleen ja kuusta tilalle. Enpä taida … Taitaa näillänäkymin tilin ratkaista vain tilavuus ,ihan sama muuten mitä on kun tervettä puuta vain on.

  Lukijan kuvissa viime keväänä laitoin kuvat energiapinoista missä vahvaa tukkia seassa. 3000m3 tuli tavaraa. Hieman aiheutti ihmettelyä- että hullua hommaa. Niin hetken mietin itsekkin. On siinä kasoilla hintaa.  Vaan tuskin kukaan enää ihmettelee. Energiasota on päällä. Ja onko sahatavaralla kohta markkinoita kun maailmassa talouskäyrät heittää volttia.

  Panu Panu

  OK eli päätehakkuulla kuitu 30€. Omalla päätehakkuullani en päässyt lähellekään mutta se oli aika pieni.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Alle 30 cm puut sellutukkia ainakin yhdellä isolla kesän aikana ollut. Metsänomistajallehan sillä ei suurempaa merkitystä ole, omalla kohdalla nosti tukkiprosenttia kun huonompi laatukin tukiksi kelpasi.

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 237)