Keskustelut Luonto Puun polttaminen

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 132)
 • Puun polttaminen

  Metsälehden 28.2.2020 jutussa todetaan puun polttamisen olevan suuri ilman saastuttaja. Helsinki järjestää kilpailun lämmön tuottamiseksi muulla kuin biomassalla. Vuosaaren voimalaitoksen raaka-aineesta osa tuodaan Suomen ulkopuolelta. Helsinkiläiset eivät halua olla tuhoamassa Suomen hiilinieluja ja raiskaamassa metsiä.   Tämän palstan keskustelijoille, puun polttamisen ihailijoille taitaa tulla surkea tulevaisuus.

 • Scientist Scientist

  Onko virkamies, joku reservuaari-indeksin porukasta. Keitä he ovat ? Puolueporukkaa ? Ympäristövirkamiehiä  ?  Järjestöväkeä ? Kuka tietää ?

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Maalämmöllä on torppa tämänkin talven lämmennyt, kun olleet ilmat niin lauhoja, ettei kannata hakepuolta päälle laittaa. Mitä pienhiukkaskuolemiin tulee, niin arvailuahan se todellisuudessa suurelta osin on. Mutta se on varmaa, että kun aikansa jotakin syö, niin kyllä noutaja jokaiselle tulee, syömättä kylläkin aikaisemmin.

  suorittava porras suorittava porras

  Elämä lyhenee varmasti ,jos kävelee Helsingissä päivittäin. Kurkistin Töölössä yhden katukerroksen asunnon ikkunoiden väliin. Vuodessa oli kertynyt alakarmille paksu kerros nokea ja pölyä. Näitä on tarjolla runsaasti keväisin ja kuivaan aikaan. Tiestä ja renkaista irronneet  pölymäiset ainesosat keuhkoihin imuroituna ovat varmasti melkoinen riski terveydelle . Tämän tietäen lämmittelen tupaa ja saunaa puilla ihan hyvällä omallatunnolla. Toki sähkösaunakin on käytössä ,mutta harvemmin.

  mehtäukko

  Scientist’in kysymykseen… en jaksa uskoa, että valtiossa on virassa noin umpisuolisia väitteitä esittävää oikeaa virkamiestä. Trolli tai muuten piruuttaan pomputtava jojo pallo.

  Visakallo Visakallo

  Taitavat olla Metsäkeskuksen porukkaa. Harjoittavat kimppakivakirjoittelua saman nimimerkin alla.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Eipä tuo saunominen taida olla ongelma, vaan puun polttaminen laajemmmin lämmitystarkoituksessa taajamissa. Täällä omakotialueella on kaikilla taloissaan tulisijat (minulla jopa kolme kappaletta), mutta arvostan sitä, että asujaimisto ei käytä niitä lämmittämiseen. Jos käyttäisi, ilma saattaisi olla ajoittain savusta sakeana.

  Japine56

  Lopetan puilla lämmittämisen seuraavassa elämässä, jos semmonen on. En sitä ennen.

  Visakallo Visakallo

  Omalla asuinalueellani on nyt kymmenen asuintaloa, joista yhtään ei lämmitetä pelkästään puilla. Puulämmitteinen kiuaskin taitaa olla vain yhdessä talossa. Tulisijat ovat toki joka talossa, mutta niiden käyttö on hyvin vähäistä. Itse ehkä käytän puita eniten, pari irtomottia vuodessa. Poistoilmalämpöpumput, ilmalämpöpumput, maalämmöt, aurinkopanelit, ja sähkö ovat alueella käytössä.

  jees h-valta

  Onpas huikeaa puun polttoa. Peräti pari irtainta mottia. Onko Visa peräti tehnyt ovelta-ovelle tutkimuksen kun noin hyvin tietää naapurien lämmitysmuodot? Meillä ainakin neikin joilla ei savua piipusta tule saattavat lämmittää öljyllä. Sitä kun ei juuri useinkaan näe kun poltin palaa puhtaalla liekillä. Aika paljon 70-80 luvun taloista kyllä lämpeää edelleen öljyllä. Nuo pumppuhärpäkkeet ovat tulleet aivan viimevuosina eikä vielä kovin iso kattavuus asutuksessa. Suoraa sähköäkin kyllä jonkinverran. Vauraat eläkeläiset lämmittää sillä.

  mehtäukko

  Ajelet autolla kevät illassa kotiin päin. Nokkaan tarttuu juuri sytytetyn puusaunan ensisavut… Sitä tuoksua ei mikään eurostoliiton keisari ymmärrä. Eikä tule ymmärryttämään.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 132)