Keskustelut Harrastukset Pyyntiluvilla säädelty hirvenmetsästys syynä hirvestäjien ukkoutumiseen?

Esillä 3 vastausta, 21 - 23 (kaikkiaan 23)
 • Pyyntiluvilla säädelty hirvenmetsästys syynä hirvestäjien ukkoutumiseen?

  Hirvenmetsästäjien keski-ikä on ollut jo monta vuotta nousussa. Monessa hirviporukassa metsästäjien keski-ikä on tällä hetkellä pitkälti yli 60 vuotta. Näin jatkuessaan pyyntiluvalliset hirvet jäävät metsästäjien puutteessa monessa hirviseurueessa kaatamatta. Siitä seuraa lisääntyvät hirvivahingot ja muutostarpeita hirvien vähentämiseksi.

  Nuorempi metsästäjäpolvi on viime vuosina valitellut vaikeaa pääsyä hirviporukkaan. Paikallinen metsästysseura tai hirviporukka pitää mukaanpääsyn eräänä ehtona uuden tulokkaan metsänomistusta ja metsästysmaan vuokraamista ko. seuralle. Lisäksi seurueilla on melko korkea jäseneksiliittymismaksu, koska omaisuutta on runsaiden hirvikantojen ja talkoiden myötä vuosikymmenien kuluessa ehtinyt kertymään.

  Kun nuoria metsästäjiä ei ole riittävästi aktiivisesta koulutuksesta ym. johtuenkaan päässyt mukaan hirvenmetsästykseen, on keski-ikä hirviporukoissa ollut nousussa ja rivit luontaisen poistuman johdosta harvenemassa. Jopa huomattava osa yhdestä sukupolvesta on joutunut olemaan ulkona koko harrastuksesta. Hirvestykseen pitäisi päästä kasvamaan jo nuorena. Keski-ikäinen harvoin siihen enää motivoituu.

  Pyyntiluvallinen hirvestys on kerryttänyt noin 40 vuoden aikana runsaiden hirvisaaliiden ja talkootöiden tuloksena metsästysseuroille suuren omaisuuden, josta johtuen vasta viime vuosina nuoria harrastajia on jonkun verran kelpuutettu jäseniksi. Tämä ei ole ollut läheskään riittävää, koska vanhemmasta päästä poistuma on kiihtymässä. Ehkäpä osa vanhoista jäsenistä haluaa ennen kuolemaansa realisoida oman osuutensa arvokkaasta omaisuudesta?

  Tämä hirvestäjien ukkoutumisen ongelma on mielestäni seurausta pyyntiluvilla rajoitetusta hirvenmetsästyksestä seurauksineen. Vastaväitteitä otetaan rajattomasti vastaan myös metsästyksen ylimmältä johdolta. Hölynpölyä tämä ei kuitenkaan ole.

 • mehänpoika

  Suorittava porras:
  ”””(mehän poika alkaa päästä sylttytehtaalle johtaville jäljille…)”””

  – Ymmärsin vastauksestasi, että pyyntiluvallinen hirvenmetsästys on suuren lihan kautta syynä hirviporukoiden ukkoutumiseen!?

  Ymmärsinkö oikein?

  suorittava porras suorittava porras

  ET!

  mehänpoika

  Suorittava porras:
  ””ET!””
  – Kerro nyt kaikille palstalaisille mitä SINÄ pidät ”hirviporukoiden ukkoutumise”n syynä ja missä mainitsemasi ”sylttytehdas” on!

Esillä 3 vastausta, 21 - 23 (kaikkiaan 23)