Keskustelut Tekniikka Radiokuulosuojain

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 99)
 • Radiokuulosuojain

  Mikä olisi hyvä radiokuulosuojain? Peltor, Bilsom ?

 • MJO

  Itse olen käyttänyt nappikuulokkeita kännykässä ja niiden päälle vain kypärässä olevia peltorin kuppeja. Kuulee samalla puhelimen soimisen.

  tamperelainen tamperelainen

  Kännykän radiossa ainakin minulla paljon suhinoita katkoksia kuuluvuudessa.Toimiikohan radio paremmin netin kautta?

  Puun takaa

  Peltorien kanssa on ollut tuota kosteusongelmaa ja huonoa asemien päälläpysymistä.
  Vielä kun metsät sattuvat olemaan juuri sellaisilla alueilla, joissa matka eri suunnassa oleville lähetysasemille on samaa luokkaa.
  Ilmeisesti Husqvarnan radiokuulosuojaimet ovat laadukkaampia?
  Onko enemmänkin vastaavia koemuksia?
  Entä muut merkit?

  vänkäri vänkäri

  Työkavereilta on Peltoreita korjailtu ja vaihdettu takuuseen. Osa käyttää Bilsomeja, mutta eipä niitäkään aina kehuta. Hallissa olosuhteet ovat vielä hankalammat kuin metsässä, koska rautaa on joka puolella. Itse en radiokuulokkeita käytä, tulpat saavat riittää. Kesäkuumalla ei yksinkertaisesti pysty pitämään näissä hommissa kuulosuojaimia ja kuuleepahan koneistakin oudot äänet ja kolaukset aiemmin.

  Metsuri motokuski

  Minulla kanssa jo toiset pelttorit kun muita ei oikein saa. Pelttoreilla tosi huonoa tuo aseman pysyminen pusikossa. Joskus laittanut sen ilmastointiteipillä lukittuna yhteen asemaan. Sillei pärjännyt hyvin. Välillä perkauksilla olen käyttänyt 3M:m kuulosuojaimia ilman kypärää, jossa aseman vaihto on nappia painamalla. Ne ovat hyvät eivätkä kärsi kosteudesta. Nuo 3M:n suojaimet kun saisi kypäräsovitteella niin olishan hyvät. Noilla pelttoreilla ollut hintaa 100 € täällä ja onhan ne tosi herkät kosteudelle ja vaativat kuivattamista Miisun tapaan.

  Hiluxmetsuri

  Bilsomeista olen kuullut hyvää muualtakin, mutta tarttee tutkia 3M. Mun Peltorit kesti pitkään ihan tavallista polttopuusavottaa ja hiukka sadettakin, mutta nyt kun ne joutuivat oikeasti metsään päiväkausiksi niin hyytyivät sinne.

  huski

  Hyvää testausta HILUX ja selkeetä palautetta , oisitpa ottanut vielä kuvia yksityiskohdista. Saatan ostaa huskit jos on hyvät puhelimen liittännät.

  Hiluxmetsuri

  No niin. Nyt on tehty kuulosuojainkoeajo paikallisissa liikkeissä. Koeajoraportin tulokset:

  1. Punaiset Peltorit
  – ihan ok päässä
  – radio kuuluu, mutta kävellessä suhisee ja hakee kanavaa
  – hinta 69€

  2. Mustat Peltorit
  -kuten punaiset Peltori mutta 99€

  3.Bilsom
  -päässä tiukat
  -radio huonompi kuin Punaisissa Peltoreissa
  -paristoluukun ruuvi aivan onneton
  -69€

  4. MSA
  -tiukat, puristaa kuin olisi ruuvipenkissä
  -ihan kohtuu radio
  -oisko ollut joku 69€ tämäkin

  5. Husqvarna kypärämalliset 3:lla painonapilla
  -radio hakee heti
  -ei särise
  -volyymi riittää
  -hyvät päässä
  -hinta 125€ liikkeessä

  Arvatkaapa mikä malli voitti testin.

  Ylivoimainen voittaja mukavuudessa ja toiminnassa oli Husqvarnan kuulokkeet. Niistä huomaa, että ne on oikeasti suunniteltu eikä vaan kyhätty kopioimalla jotain.

  Nämä meinasin hankkia ja liittyä Miisun kuulokkeiden kuivausklubiin. 🙂

  Hiluxmetsuri

  Mä taas on havainnut, että pienet koivut kaatuu parhaiten justiinsa katrihelenan soidessa. Isommat puut on tarttenut Bachia, paikoitellen on laitettu oikein Sibeliuksen Finlandia soimaan Emotukin kaadossa 🙂

  Mutta täytellinen ammattitaito mulla on vielä saavuttamatta- paljon on vielä opittavaa.

  vänkäri vänkäri

  No on siinä kyllä jonkunverran perää. Aiemmassa tehtaassa oli jo suunnitelmissa kieltää radiokuulosuojaimien käyttö, syystä siitä että niitten kanssa tapahtui enemmän tapaturmia. Miulta iteltäni olisi tässä jonkin aikaa takaperin kaatunut koko puristin ellen olisi kuullut ns. järkäleen helähdystä prässiä suljettaessa. Muutaman tonnin painoinen puristimen yläpaino oli enää parilla pultilla kiinni. Että joskus näinkin.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 99)