Keskustelut Tekniikka Radiokuulosuojain

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 99)
 • Radiokuulosuojain

  Mikä olisi hyvä radiokuulosuojain? Peltor, Bilsom ?

 • kuusessa ollaan

  Itsellä ollut halpis-biltemat sisäisellä mikillä ja nyt msa:t+Peltorit ulkoisella mikillä, yllättäen nuo sisämikilliset on kuuluneet vastapuolelle paremmin.

  Johtaja

  Nostetaanpa keskustelua. Tarve olisi hankkia kypärään Bluetoothilla varustetut kuulosuojaimet ja pohtinut uutta huskun x-com r. Kellään palstalaisella kokemusta näistä?

  Mikko Riikilä

  Metsälehti on viime viikot kokeillut huskun x-com r.ää. Siitä tulee juttua seuraavaan Makasiiniin…

  sitolkka

  Onko husqvarna alkanu tehdä tuollaisia vai mikä merkki nuo huskille tekee? Peltor? Joku muu?

  Planter Planter

  En käytä radiokuulosuojaimia. Hussen raivaussaha huutaa kainalossa 117 dB:n äänenpainetasolla. Peltorin kuulosuojaimet vaimentavat 32dB, joten korviin tulee 85 dB:n äänenpaine, jonka on juuri se kuulovaurion riskiraja.

  Jos käyttäisin radiokuulosuojaimia, pitäisi radion tai musiikkisoittimen äänen tason olla yli reilusti tuon 85dB, joka tulee raivaussahasta, jotta siitä saisi selvää, eikä peittyisi sahan äänen alle. Jos ajan kuulosuojaimien kuppeihin radiosta päivät pitkät 90 dB tasolla viihdettä, syntyy kuulovaurio.

  sitolkka

  Juuri noin. Tätä asiaa ei tarpeeksi tuoda esiin radiokuulosuojainten kohdalla.

  Mottimasa Mottimasa

  Moottorisahan pärinä on parasta musiikkia metsässä. Ei vain… Kyllä vähempikin voimakkuus radiossa riittää vaikka ympäristössä olisi kovakin meteli ja kuuluisi kuulosuojainten läpi. Onko teillä käytössä kypäriä radiosuojain paketilla? Toimivatko? Metsään niitä ei varmasti voi yöksi jättää?

  Johtaja

  Tarkoitus itsellä ei ole huudattaa heviä luureista vaan pystyisi hoitamaan puheluita ilman että tarvitsee aina kaivaa kapulaa taskusta. Mutta pystyykö samaanaikaan sahaamaan ja puhumaan? Eli kuulenko minä soittajaa ja sama taas toisinpäin… Odotan mielenkiinnolla Mikon mainitsemaa testiä luettavaksi Makasiiniin.

  Huskun uuden x-com r:n SNR näyttää olevan (vain) 27 dB. Monissa paremmin vaimentavissa kupusuojissa >30dB. Huskun raivaussahan ilmoitettu äänenpaine korvan juurella 99-103dB mallista riippuen. Pitäisi siis riittää. Kuulo on tärkeä juttu, hyviä pointteja yllä.

  Planter Planter

  Oman Huskun putkessa on tarra 117 dB. Se on tietysti taattu maksimi ja käytännössä äänenpaine on varmaankin alempi.

  Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että melun peittäminen musiikilla voi johtaa niin voimakkaaseen musiikin äänenpaineeseen, että se on vaaraksi kuulolle. Tinnitus on elinikäinen ilkeä vaiva.

  https://yle.fi/uutiset/3-10228551

  Radiokuulosuojaimien käyttäminen puheluun vastaamiseen on kyllä kätevää, ei tarvitse sammuttaa konetta ja käynnistystä varten irroittaa valjaista ja laskea maahan käynnistystä varten. Eiköhän puheluun vastaaminen onnistu, kun päästää koneen tyhjäkäynnille…”soitan takaisin kun tankkaan”.

  Mottimasa Mottimasa

  Peltoreiden radiosta ei taida löytyä voluumeja 50dB Enempää vaikka täysille kääntäisi. Ne ovat korvilla ja kaijutin lähes korvassa, saha metrin päässä, radion voimakkuudeksi riittää todella pieni voluumitaso vaikka ympäristössä olisi kovakin meteli. Nalkuttava sopankeittäjä kotona on isompi kuulovaurion riski kuin musiikkia soittavat peltorit päässä.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 99)