Keskustelut Metsänhoito Raivaaja

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 35)
 • Metsuri motokuski

  Minusta joka videolla metsurit kaatavat  raivattavalle alueelle puuta. Itse kyllä pidän siitä huolen että raivattava alue on aina puhdas. Se on raskasta tehdä kun kokoajan puut makaavat putken päällä ja kannattelet risuja ihan turhaa. Muutenhan vauhti on sellainen kun työmiehellä kuuluu olla.

  Petkeles

  Silti paras päivätuotos on sillä verkkasen näkösesti ja ilman kulmikkaita liikkeitä etenevällä sahurilla, jolla risut kaatuu linjoissa kun luoko samaan suuntaan. Nuilla sankareilla on ainaki olkapäät korvissa kun syksyyn asti pääsevät.

  Jätkä

  Niin! Aika usein alueella puhaltaa tuuli, joka määrää kulku – ja kaatosuunnan. Siinä ei todellakaan kannata nemmä joka suuntaan, vaikka siellä olisikin herkullinen puska / pöheikkö.

  On aina sanottu, että RS-mies kulkee kuin kyntömies – siivu kerrallaan.

  Syrjälä Jari

  Minulle kerran yksi metsätyönopettaja sanoi että rs hommat ovat kuin tanssia, mutta samalla kieltäymyksen tie! Eli ei lähetä kamilastaan mihin sattuu! Youtubes myös hyvää opetusta rs ja moottorisaha hommista metsolan metsäkoulun nimellä! Kannattaa katsoa

  Jätkä

  Eräs Ruotsalainen hakkuuneuvoja / mannekiini, sanoi, että puun pinnanmyötäinen karsinta on kuin nyrkkeilyä ( hän harrasti nyrkkeilyä).

  Muhamed Ali  esitti usein nyrkkeillessään tanssimista. (Nykynyrkkeilijöistä ei monikaan hypähtele yhtä tyylikkääst ja kevyen näköisesti)

  arto

  Sitten asiaa jotenkin tuntui ei kovin paljon sahanneille miehille, Ei järki kulkenut,,,Mutta terä pyöri minkä pyöri…Jäi muutaman kerran jumiinkin. Nuo niitä vajaan puolenhehtaarin miehiä jos saavat sitäkään. Iskemällä puuta nurin, Jätkälle jos et tiedä sillä terällä saa puun kaatumaan minne suuntaan haluaa.

  petep

  Itse sanoisin että nuo pätkät oli osittain huumorilla kuvattu ja huumoria on monenlaista.

  oksapuu

  Heh…

  Eivät ainakaan liian tiheäksi raivaa, laadukkaat sahat kyllä 🙂 …

  Nimetön

  Aika raskaan näköstä homma kun eivät yritäkkään tehdä suunnattuja kaatoja. Minkä näköstä rytökasaa homma ois jos poistettavat puut ois huomattavasti pitempiä?

  Yks ohje mullakin jäi mieleen raivassaha kurssilta, ”tee nopeita valintoja” saman ohjeen on nuotki kaverit hyvin omaksunut.

  kuusessa ollaan

  Iso Stihl+ei teräsuojaa=Balttiraivaaja. Tää yhtälö on aika vedenpitävä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 35)