Keskustelut Metsänhoito Raivaaja

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 35)
 • Raivaaja

  hyväkuntoiset ammatikseen tosissaan raivaavat ovat tuloksentekokyvyltään aika samalla viivalla. En usko isoihin eroihin.  Raivaustunteja lisäämällä eroja voi saada mutta siinäkin tulee pitkän päälle raja vastaan. Ikä tietenkin jossain vaiheessa alkaa hidastamaan tahtia. Mutta kovia ukkoja löytyy vielä kuusikymppisistäkin. Joukossa on myös aika paljon elämäntaparaivaajia joiden tienestit jää todella alas. Itsekin olen täällä höpissyt raivausmääristä mutta kohteet on usein niin erilaisia ettei nuo  tuo mitään vertailukelpoista esille.

  kuusessa ollaan

  Tuo bensakannu selässä loiskumassa sai miettimään, miksi raivureiden säiliöt eivät ole suurempia? Ja tarkoitan normisäätöisiä raivureita, en niitä ”2,5 tuntia huippusäädöillä”-versioita. Luulisi olevan esim. Huskun runkoputkimallin säiliöön olevan helppo tehdä vaikka 1,5 litrainen säiliö, sijantinsa vuoksi ei muuttaisi ihan mahdottomasti painopistettäkään. Nythän taitaa säiliöt olla litraisia ja alle.

  Makarov

  Niin en tiiä mikä idea tuossa kanisterin kantamisessa on. Aika hyvin sitä kyllä oppii arvioimaan tuon tankin keston niin osaa tulla kanisterille takaisin. Niin eihän siinä tankkaamisessa kauan mene ku lorauttaa bensaa.

  Tuohon kaatosuuntaan sen verran että muuanviikko sitten tein tuommosta samanolosta ryteikköä mitä tuossakin oli. Niin ei siinä paljon kaatosuuntia katella vaan enempi vain eteenpäin. Toki kaistoittain.

  kuusessa ollaan

  Lopettakaa nyt isot (?) miehet tuo pelleily ja pysykää asiassa.

  petep

  Tasapeli 1-1

  lintumies

  Pirkanmaan pöpeliköissä on mentävä  juuri kuten videolla. Ei täällä mikään puu mihinkään  kaadu. Toista on siellä Oulun läänissä. On tullut niitäkin kairoja katseltua.

  Jätkä

  Kesi.Suomalsiessa ”pöpelikössä ei tudellakaan kannata pyöriä kuin sika vatukossa, vaan pitää antaa puiden kaatua 100%:sti jo raivatulle alueelle, jolloin kaadettavilla puilla on tilaa kaatua ja sahurin eteen jää korkeintaan puiden tyviosa.

  Kovapäisinkään sahaaja ei kovin montaa isompaa puuta kaada käsittelemättömälle alalle, ainakaan jos työnjälkeä tarkastetaan ennen maksua.

  Videolla näkyvät pöpeliköt ovat keskimääräistä selvästi helpompia työstää. Täällä on tarjolla paljon pahempia alueita.

  Syrjälä Jari

  Kyllä täällä Oulun läänissäkin löytyy ryteikköjä joita ei hehtaaria saa päivään! Set on ihan vissi!

  pihkatappi pihkatappi

  Nyt ollut muutama palsta, missä 8 metrinen männikkö ja seassa lehtipuuta. Osa puista ei edes kallistu kun katkaisee ja kun vetäisee metrin korkeudelta vielä poikki jää puu sittenkin roikkumaan, eli jälki ei silmää aina hivele, kädet pysyy kahvoissa ja matka jatkuu. 15 vuotiasta ollut tuo viimeinen mänikkö, että ei kannattaisi antaa yleispätevää ohjeita minkä ikäisenä taimikonhoito olisi tehtävä. Mutta ei tuo pahaa ole ollut, kun varhaisperkaus on tehty, järeitä poistettavia on vähän.

  Videolla olevaan tahtiin pystyy varmaan aika moni tankillisen verran, se että riehuisi samalla tahdilla 7 tuntia päivässä 5 päivää viikossa kuukausi kaupalla vaatii jo hyvää kuntoa.

  sikari

  Mikä ihme on tämä riehumisvimma näissä metsänhoito hommissa. Esim.autokorjaamolla/ huollossa tuntihinnat 100€ luokkaa eikä sielläkään asentajat juoksuaskelia tarvitse ottaa ja pystyvät tekemään eläkeikään asti töitä.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 35)