Keskustelut Tekniikka Raivaus-sahojen,1.pyssy.

Esillä 10 vastausta, 951 - 960 (kaikkiaan 986)
 • Raivaus-sahojen,1.pyssy.

  Olen hankkimassa uutta raivussahaa.
  Itselleni kuutioita pitäisi olla yli .50.cm
  terä.230.mm.vaihtoehdot tilhi .490-560.
  Onkokäyttökokemuksia sahoista.
  200.MM. en huoli lapset sahaa sillä.
  paputikkuja ja alle 50cm.sahaa.
  Löylyä pitää olla vastassa välillä.
  Yliikäistä leimikkoa. isosta sahasta
  on hyötyä kuin jodut sahaan kaatolovella.
  Siitä 4.M parenpi kuin moottorisahalla.
  Kontaten risukkoa nurin. niihän laulussa.
  Lauletaan jälkeen pirtulekkerin pyykäisin.
  Kokohetaarin. reean kutosalilla .3.kertaa
  Viikossa parini kanssa tosissaan talonpiikki.
  Metsurit Meillä lukee lupuissa Tilhi timbersports,

 • Planter Planter

  Savo’ttamies on näköjään käynyt minun metsässäni ottamassa kuvan. Metsäsuunnitelma on tosiaan turha, jopa vahingollinen. Jos sitä säntillisesti seuraa, niinkuin naapuri ja teettää/ajoittaa taimikonhoidon sen mukaan, niin huonosti käy.

  Jätkä

  Ei todellakaan kukaan voi sanoa etukäteen, että perkaus pitää tehdä viiden vuoden ikäiseen taimikkoon, taikka sinä ja sinä vuonna teet sitä ja tätä.

  Kaikki toimenpiteet pitäisi tehdä silloin, kun puusto on sopivassa kehitysvaiheessa. Metsähallituksella oli aikalailla yksioikoiset talousmetsän käsittelyajankohdat talouskirjoissaan. metsä käsiteltiin niiden mukaan 16 vuoden välein.

  arto arto

  Tänään 3 ha enskaa meni, Oli sakea kuusikko/koivikko metsä. pikkuskuusta runsaasti se nurin jäi ainespuu pystyyn, Oli työkaveri mukana räntäsateessa hiukka kastui….Meillä päin tiedän semmoisiakin metsiä ei koskaan raivattu eikä raivaustarvetta mutta ovat harvassa.

  Tolopainen

  Iltapäivä vapaata, ei 3ha ennakkoraivauksessa voi koko päivää mennä mitenkään..

  eero heikki eero heikki

  Mulla mänj eilen n 10 aarija,pihapuita oli.

   

  Tolopainen

  Raivaussahojen ykköspyssy näyttää olevan ketjukäyttoinen selässä kannetava  saha. Ylettyy jopa kolmeen metriin saakka, sillä voi karsia ja katkoa puita aika näppärästi. Kannot jätetään raivauksessa pitkiksi, sehän on parempi tapa, kun kannot lahoavat kantoversot kaatuvat maahan vuosien mittaan eikä uutta raivausta tarvita.

  Jätkä

  Niin varmaan, mutta ei sillä tiliä tehdä.

  Tolopainen

  Onhan se paljon nopeampi ja kevyempi käyttää kuin tämä raskas sivulla roikottettava kömpelö sirkkelin terä. Katsopa esittelyvideo, sahaaminen käy paljon nopeammin ja helpommin kuin vanhanaikaisella raivaussahalla, joka roikkuu toisella kyljellä ja on muutenkin kömpelö. Raivauksessa katkotaan taimia, kun urakkamiehet huitelee menemään, mutta ei minun metsässä.

  Tolopainen

  Tämä on aivan väärä saitti kaupata rahaa, meillä on kaikilla sitä ylimäärin ja joka kuukausi kertyy lisää. Kohta pankki ilmoittaa, että tili menee yli, tule hakemaan ylimääräiset pois tai menee säilytysmaksu. Koskaan rahan historian aikana sen hankkiminen, ei ole ollut niin helppoa kuin nykyisin ja tämä tarina on tosi. Ihmisille maksetaan jopa siitä, että he ovat olemassa.

  En tosin ymmärrä sitä, miksi ammattilaiset eivät osta tehokkaimpia markkinoilla olevia raivaussahoja, vaan roikottavat pusikoissa noita sirkkelinteriä, joilla ei tee paljon mitään ja on hankala käyttää.

  Hiluxmetsuri

  Tästä Tolopaisen aamuyön tunteina kokemasta herätyksestä voisi jatkaa, että jos kerran raivurin painavat osat on siististi repussa, niin miksi enää pitäisi hengitellä pakokaasuja? Sinne reppuu mahtuisi akkuja sen verran, että ei ihan heti tarvitsi ladata. Lisäksi sähkömoottorissa on jo ihan pienillä kierroksilla mahtavasti vääntöä ( ammattitermi:löylyä).

  Loppuisi sahan vinguttaminen, ihmettely kierrosherkkyydestä eikä metsurit kuolisi bentseenin aiheuttamaan keuhkosyöpään. Eikä sitä kallista mittaribensaa tarttis tankata. Latailis vaan yöllä. Ja ehkä voisi ladata autostakin parista ylimääräisestä akusta? Vaihtoakulla pärjäis ehkä päivän?

Esillä 10 vastausta, 951 - 960 (kaikkiaan 986)