Keskustelut Tekniikka Raivausasut/vaatteet

Esillä 10 vastausta, 211 - 220 (kaikkiaan 227)
 • Raivausasut/vaatteet

  Alkaa olla taas se aika vuodesta että kaivellaan ,asusteita käyttöä varten! Millaisia vaatteita käytätte raivaussaha töissänne? Asuja on markkinoilla reilusti joten valinnan varaa ainakin riittämiin! Itse kuitenkin kaipaisin anorakki mallista metsurin takkia markkinoille, muistatte varmaan legendaarisen sini oranssi reiman valmistaman metsurin takin?

 • pihkatappi pihkatappi

  Puissa oleva uusi lumi on melkoinen haitta. Nyt on varmaan 25 astetta palstalla ja pöllylumi ei enää varmasti kastele, mutta sahaa pitää ylimääräisen huolella suojata ja voi paleltaakin jotain kohtaa. Rukkaset kädessä joutunee sahaamaan ja muutoinkin ylimääräinen asustus tekee liikkumisesta kankeampaa. En lähtisi edes, mutta kun on muuta asiaa tuolla suunnalla. Eli jos pudottaisi puista lumet ja olisi 10 kieppeillä pakkaset, niin sitten olisi mettäkelit työntekoon parhaimmillaan.

  Jätkä

  Taannoin, kun metsurikoulutusta vielä olin hoitamassa ja talvet olivat oikeita talvia, otti pattiin, kun kaverit käsittelivät sahaansa hyvin huolettomasti. Pakkaslunta oli reilusti ja se oli kuin puuteria. Käyvä saha pudotettiin lumeen niin, että se upposi sinne kokonaan. Lumeen syntyi reikä, kun saha imi päältään lunta ”keuhkoon”. Kone kävi koko ajan kylmänä. Ammattimalleja, joten ne kyllä kävivät hyvin.

  Pakkasta parikymmentä astetta tai enemmänkin, tauolla saha jäätyi: Naru ei tullut ulos, tai ei mennyt takaisin, kone ei pyörinyt millään = kytkin jäätyi purusuojaan kiinni, vauhtipyörä jäätyi ympäristöönsä kiinni.

  Kuitenkin ammattilainen pärjää ihan automaattisesti sahansa ja lumihangen kanssa. Kyllä käyvän sahan voi LASKEA lumihangen päälle, kunhan sen laittaa kaatoasentoon putputtelemaan. Vaikka se painuukin lumeen puoliksi, se ei vielä joudu sitä syömään. Talvisarjat on tehty käyttäjän avuksi, mutta niitä pitää käyttää oikein.

  pihkatappi pihkatappi

  Aika vähän sitä lunta enää puissa olikin ja pakkasta aamusta vain 21 ja iltapäivällä 19. Hyvin toimi saha. Kahdet pitkät lämpökerraston housut ja turvahousut alakerrassa ja lämpökerraston paita, fleece ja metsurin takki yläkerrassa, rukkaset kädessä ja kypärämyssy päässä. Jalassa jotkut ruotsalaiset vuorelliset nauha turvakengät ja paksu villasukka. Suojalasit ei huurtunut, eikä tullut hiki. Oli kyllä kohtuu hyvä keli, mutta semmoista taaperrustahan se työnteko tälläkin kertaa oli, kun kengät olikin pirun liukkaat ja lunta se reilu 20 cm. 5 tankkia turruttelin energiapuita kasoille.

  Visakallo Visakallo

  Sievin uudenmalliset lämpösaappaat ovat olleet lämpöiset eivätkä ole liukkaat. Jos lunta tulee lisää, alan käyttää raivauksella lumikenkiä.

  pihkatappi pihkatappi

  Kengänpohjissa on eroja. Lumikengissäkin tietysti löytyy monenlaisia. Itsellä Uittokalustosta aikoinaan tilatut alumiinirunkoiset mallit, jotka eivät läheskään parhaat ole kenkäilyyn, mutta pienen kokonsa puolesta toimivat raivuulla. Tietyllä kelillä, sekä tarvittaessa risuja eteenkaataen, nuo helpottavat raivuussa liikkumista huomattavasti.

  Metsänmies

  pihkatappi jaVisakallo ovat oikeilla linjoilla. Eivät pakkanen ja lumi ole esteenä, kun on asennetta ja oikeat varusteet. Minulla on hankintahakkuu meneillään. Tänä aamuna oli pakkasta 28 astetta. Meinasin ensin laiskotella päivän kotona, mutta lähdin kuitenkin savotalle. Kahdet kalsarit ja välihousut metsurinhousujen alla, kolme paitaa metsuritakin alla, kolmet sukat turvakengissä. Tietysti kunnon kintaat ja rukkaset, ja paksu kypärämyssy. Kankeata oli, kuten pihkatapillakin. Muuten tarkeni hyvästi, mutta rautakärkisissä turvakengissä meinasivat varpaat paleltua. Sahailin kuitenkin koko päivän, varpaat lämpenivät saunassa. Mitenkähän huomenaamulla käy, mittarissa on jo nyt -29.

  arto arto

  Koko päivä meni raivuilla aamulla pakkasta -26 kotona työmaalla järvenrannalla kertoman mukaan  -30 merinovilla ja urheilukerrasto raivauspuvun alla sadevaateet laitoin kun luminen risukko. Kylmä ei ollut sahatessa. Puut oli jäässä paksuja sai ihan sahata Muutama autoilija jäi juttelemaan olivat ihmesään kun olin töissä. Eräs mummu haki postia sanoi nyt mene kotia kerroin etten vielä.

  Per Ä Reikäs

  Aattteitta/vaatteita männikön istutusta.

  Tosi juttu metsäkeskuksen tarkastaja tuli ihan yllättäen paikalla tarkistamaan metsän uudistuksen oikeullisuutta ja eikös viellä  silloin nuori poika Per ollut ilkosillaan, vain naudan nahka vyö ja siinä erittäin terävä puukko, eli siis tartsan asu.

  -30 ÷30

  Visakallo Visakallo

  -27 astetta näyttää mittari. Taidan tänään jäädäkin kotiin, vetää Reva-Kertun ja Haban iloksi pussihousut ja villasukat jalkaan ja kirjoitella tänne palstalle oikein aatteen voimalla ja samalla lämmittää tupailtaa varten uunia poistoilmalämpöpumpun avuksi. Millähän tuulella muuten EDITH mahtaa näin pakkaspäivänä olla…

  Metsänmies

  32 astetta on pakkasta. Täytyy lisätä vaatetta ,että tarkenee. Rakentelen vielä tulet palstalle, että saa tauoilla hetken lämmitellä. Teräketjuöljy alkaa mennä niin jähmeäksi, että ei meinaa tulla kannusta ulos.

Esillä 10 vastausta, 211 - 220 (kaikkiaan 227)