Keskustelut Tekniikka Raivausasut/vaatteet

Viewing 10 replies - 81 through 90 (of 244 total)
  • Raivausasut/vaatteet

    Alkaa olla taas se aika vuodesta että kaivellaan ,asusteita käyttöä varten! Millaisia vaatteita käytätte raivaussaha töissänne? Asuja on markkinoilla reilusti joten valinnan varaa ainakin riittämiin! Itse kuitenkin kaipaisin anorakki mallista metsurin takkia markkinoille, muistatte varmaan legendaarisen sini oranssi reiman valmistaman metsurin takin?

  • MIISU4F

    Jep, meillä on 8 tunnin työaika,  40h vko jne.. niin työtä tehdään hämärässä/pimeällä pieni aika myös that’s it.

    AnLa

    Useamman henkilön työskennellessä lähekkäin, olen kuullut seuraavan.

    Firmalla mikä tekee linjan alus raivauksia, oli ollut kesätyöntekijöiden jäljiltä raivaussahan moottorikopassakin terän jälkiä. Lähekkäin on sahattu.

    Tolopainen

    Suomessa ei ole enää käytössä 40h viikkotyöviikkoja, eikä ole ollut viimeiseen 50v aikana. Esim. Joulukuussa on joskus vain 15 työpäivää, kun on juhlapyhiä ja arkipyhiä. Lisäksi vuodessa saa 12.5 p pekkasia, jos on nimellisesti 40h työviikko ja vuosiloma 30 p. Mikäli olen oikein ymmärtänyt metsäalalla myös työmatkalta maksetaan palkka.

     

    MIISU4F

    Työmatka kuuluu työaikaan vain moottorisahatöissä. Kymmenisen vuotta ollut näin.  Muissa töissä työmatka ei kuulu työaikaan.  Täällä on aikapalkkaus tuotos*piiskarahalla*lisättynä, työpäivä on 8 h autolta autolle, miksi sitä lyhentämään päivää. Otsalamput on työn puolesta.

    Jätkä

    Metsätöissä on OLLUT: Kodin ja työpaikan väliseltä matkalta maksetaan KM-korvaus, matkaan käytetyltä ajalta ns. istumaraha. Tuntipalkkahommista en tiedä nykykäytäntöä, mutta ennen ei hakkuutyö ollut työaikalain alaista, eli ei mitään sopimuksia työpäivän tuntimääristä – ei myöskään Pekkasia!

    Tuntihommissa on tietty yksinkertaisinta työpäivä aloittaa, kun hypätään keksintöön ja lopettaa, kun tullaan kotiin.

    Sahahommissa useinkin työpäiväksi riittää 6 -6,5 tuntia ( Eli Huskulla kolme tankillista- Tilhillä 5 – 6)

    MIISU4F

    Paikallinen sopiminen TES,sin päälle on yleistä metsäalalla. Koulutuksissa kuulee, kuinka erilaisia esim palkkiojärjestelmiä on varsinaisen työpalkan päälle tehty. Jos tuntee ja tietää yhden palkkausmallin ja yhden paikallissopimuksen, todella tuntee yhden. Ne poikkeavat paljon toisistaan.

    Nythän yksityismetsäpuolen työllistäjät koittaa saada omanyhteisen  neuvotteluasetelmansa yhdessä tuumin seuraaviin TESneuvotteluihin, eikä niin, että joka pikku puljusta lähtisi neuvottelija tai vaan pari isoa neuvottelisi. Tuolla uutisten puolella on aiheesta. Metsäteollisuus ei ole enää sekään osapuolena.

    Käytännöt vaihtelee, ja urakkahommelit päälle. Meillä ei tehdä urakkaa ja harvoin moottorisahatöitäkään.

    KM korvauksen saa  6 tunnin tai yli tehdyiltä päiviltä sekä istumaraha siihen, kun päivittäinen km määrä ylittää 54 km.

    Jätkä

    Tähän aikaan vuodesta Sahatöissä on työsuojelumääräysten mukaan työpäivä Etelä-Suomessa 6 t. ja Pohjois-Suomessa 4 t.

    Miisu. Kun putosit sieltä jyrkänteeltä, oliko sinulla tieti ja kartta työvaiheen vaaroista? Se olisi pitänyt myös työnjohdon puolesta merkitä maastoon.

    Tapaturman sattuessa yleensä suoritetaan tutkinta, jossa on mukana  Työsuojeluvaltuutettu, työnjohto ja Työsuojelupäällikkö. Pöytäkirjat tapauksesta vakuutusyhtiölle ja Mahdollisesti Poliisitutkinta.

    MIISU4F

    Kaikki on ok. Kunnossa on.

    En sanoisi jyrkänteestä, parin metrin kallionlipare. Poliisitutkinta tullee siinä vaiheessa, jos on ambulanssi kutsuttu tai syytä epäillä työnjohtoa tai peräti työntekijää laiminlyönnistä. Näin ei ollut.

    Metsänmies

    Metsätessissä lukee sanatarkasti seuraavasti:”Aikapalkkaisessa työssä voidaan sopia,että työmatkat sisältyvät työaikaan. Hakkuutyössä työmatkat sisältyvät työaikaan palkkaustavasta riippumatta.” Tuo  voidaan sopia on kyseenalainen lauseke. Siis voidaan olla myös sopimatta, kuten yleensä vahvemman oikeudella käy…..  Jos työmatkat kuuluvat työaikaan, mielestäni korvausta yli 54 kilometrin yhdensuuntaisesta työmatkasta ei tarvitsisi maksaa. Työehtosopimuksessa siitä ei ole kuitenkaan mainintaa….. Myös eräs huvittava korvaus  TES:istä löytyy:”Työnantajan asunnosta käsin työskenteleville työntekijöille työnantaja kustantaa kotona käynnin kerran viikossa saunomismahdollisuuden järjestämiseksi.” Onko pakko siis saunoa, että saa kyseisen korvauksen? Entä jos kotona ei ole saunaa, onko käytävä kylpemässä naapurissa, tai uimahallin saunassa? On ko tuo saunominen todistettava myös kirjallisesti? Jos tykkääkin tehdä vaimon kanssa jotain muuta saunomisen sijaan, jääkö ilman korvausta?Jos käy kotona, eikä sauno, koska ei tykkää siitä, mutta ottaa tuon kyseisen korvauksen, syyllistyykö petokseen? Entäs jos työpaikan asunnossa on saunomismahdollisuus, tarviseeko tuota korvausta maksaa? On kai sitä ihmisillä muitakin syitä käydä kotonaan, kuin saunomassa. Sopimuksessa olisi siis oikein, että ” Työntekijän työskennellessä työnantajajan järjestämästä asunnosta käsin ,maksaa työnantaja kerran viikossa kotonakäynnin korvauksen”. Ilman mitään selityksiä.

    arto

    Ei kait työsuoljelu määräys koske työ aikaa. Etelä- suomi 6t pohjois – suomi 4    Meillä 8 tunnin päivää tehdään valosalla korvataan pimeää aikaa saamme pimeältä ajalta 4 % lisäyksen taksaan. Metsässä ollo aika on työaikaa 54 ylittävältä päivä työmatkalta saa istumarahan urakalla menään.

Viewing 10 replies - 81 through 90 (of 244 total)