Keskustelut Tekniikka Raivaussaha

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 75)
 • Raivaussaha

  Husqvarna 345 on ihan soiva saha varhaisperkaukseen mutta puuston järeytyessä työskentely menee nyhräämiseksi. Haussa siis rinnalle luokkaa järeämpi saha. Virroilla tarjouksessa Stihl 490-kokemuksia/mielipiteitä tuosta mallista?

 • Metsuri motokuski

  Työkseni olen vastaavalla sahalla sahanut enkä moittia voi.

  Jätkä

  Avaajalle sanon, että jos Tilhi muuten sopii käteen, niin on ihan hyvä saha. Minua on häirinnyt se, että akseliputki ”vapajaa” ja se, että kulma alkaa aika pian parkumaan. Myös bensiini maittaa Tilhille suhteellisen hyvin.

  Metsuri motokuski

  Totta mitä jätkä kirjoittaa. Tilhi tarvii hiukan erilaisen sahaustekniika eikä sitä sovi tyhjäkäynnille puottaa. Kun pitää terän koko ajan pyörimässä niin hyvin se vie. Tilhi on sellainen tekevän miehen saha se tarvii jatkuvaa käskytystä. Mitä tuohon kulmavaihteeseen niin aikaa myöten äänekäs se on. Äänekkyys ei kestävyyteen vaikuta. Jos häiritsee niin jonkun vuoden päästä kun tunkee rasvaa täyteen niin hiljenee paljon. Tuossa sahassa ei kulmavaihdetta voi erikseen rasvata ilman purkamista.

  Sunnuntaisahuri

  Jep- mitäs tuumatte tuosta Husqvarna 555 fxt sahasta? Ja onko tuttu tuo ruotsalaiskauppa? Nykyisen 345 mallin myötä Husku jo tuttu eli paraneeko vaihtaa merkkiä?

  Jätkä

  Kyllä Huskun 555 on aivan huippu niin ergonomialtaan kuin tekniikaltaankin. Ollut jo sen aikaa markkinoilla, että alkuhankaluudet on selätetty.  Minä ostaisin Huskun, mutta kun on jo kolme iskussa olevaa raivuria, niin ei puutu muuta kuin työhalut.

  Mottimasa Mottimasa

  Kulmavaihteesta tuli mieleen että miten päin säilytätte raivaussahaa kotona? Laitoin seinälle roikkumaan terä ylöspäin, jostakin luin että ei saisi säilyttää terä ylöspäin, koska kulmavaihteesta voi valua rasvat runko putkeen. Pitäneekö kääntää toisinpäin, terä alaspäin?

  Metsuri motokuski

  Vaakasuoraan tai terä alaspäin. Uutena ei lienee mitään väliä mutta kun stefat alkaa kulumaan niin vuotoa putkeen voi tulla. Itse olen kyllä niin laiskaksi käynyt että en enää ruuvimeisselillä säädettävää kaasutin versiota ota. On nuo sähkösäätöiset hienoja pelejä ja huoltovapaita. Mutta jokainen tehköön valinnan mieltymystensä mukaan.

  Jätkä

  Vaakasuoraan tai alaspäin.

  Mottimasa Mottimasa

  Kiitos tiedosta, täytyy siis käännellä johonkin väliin toisinpäin. Uusi kone 545fxt laitoin kun sai 730€, muutaman tankin verran kokeilin ja voimaa tuntui olevan enemmän kuin 345 jota ei enää myydäkkään, mutta kierroksia ei ota myyjänkään mukaan samalla tavalla kuin 345. Nämä meisselisäätöiset ovat kai poistuvia malleja ja hinta jo edullinen verrattuna autotuneen. Tarviiko siihen meisseliinkään kovin usein tarttua, ainakin 345 oli aina säädöissä ilman ruuvaamista. Tietysti jos oikein työkseen sahaa, mutta metsänomistaja omiaan.

  Metsänmies

  Minä sahailen Stihlin 460 mallilla. 490 on lähes sama saha ,on vaan hiukan tehokkaampi. Hyviä ovat molemmat. Voi olla, että Stihl syö hiukan enemmän bensaa, mutta ero ei ole merkittävä. Tuo pätee, mitä Metsuri motokuski kirjoittaa, Stihl ei ärähdä niin herkkään täysille kierroksille kuin husqvarna. Kysymys on kuitenkin vain sahaustekniikasta. Urakkalaisella harvoin saha käy tyhjäkäynnillä ja puuhastelijat joutavat odottamaan sahan kiihtymistä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 75)