Keskustelut Tekniikka Raivaussaha

Tämä aihe sisältää 75 vastausta, 20 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Pavekka 4 kuukautta, 2 viikkoa sitten.

Esillä 5 vastausta, 71 - 75 (kaikkiaan 75)
 • Raivaussaha

  Husqvarna 345 on ihan soiva saha varhaisperkaukseen mutta puuston järeytyessä työskentely menee nyhräämiseksi. Haussa siis rinnalle luokkaa järeämpi saha. Virroilla tarjouksessa Stihl 490-kokemuksia/mielipiteitä tuosta mallista?

 • Pavekka

  Koitin tuota fr:ää taas vähän. Tärinä tuli raivuupäästä eikä moottoripäästä. Varmaan ihan normaalia kun työkierroksilla soi hienosti. Hän vaan on tommonen vibraattori. Tuskin on mitään tehtävissä. Putkesta uupui pari kiinnitysruuvia oisko tärinä irrottanut?  Laitoin nylockit jos nyt pysyisi kasassa.

  Jätkä

  Mitkä kiinnitysruuvit puuttuu? Lenuaako kahvat? usein on kuitenkin tankin sisällä oleva kiinnitys löysä, eikä se enää kiristykään, ellei tehdä tarkka työ jopa avaamalla hieman rälläkällä kiristysvaraa lisää. Joskus on tilkitty kiinnitystä partakoneenterillä tai metsurin mittanauhalla ja ruuvilukitteella.

  Siinä järjestelmässä ei ole yhtäkään ylimääräistä ruuvia, joka olisi laitettu vain ”varmuuden vuoksi”.

   

  Pavekka

  Ihan hyvältä raivurilta tuo tuntui nyt kun sen sai muuten kuntoon. Aika kevyt ja kapean otevälin ansiosta nopea kääntymään. Hyvä ääninen eikä tärise käsille. Ainoa tuo ohimenevä raivauspään resonanssi ja hankalat seosruuvin päät.  Konepäästä paha sanoa tarkemmin kun ei nyt tässä yhteydessä päässyt tutkimaan tarkemmin miten on rakennettu.

  Jätkä

  Kaasuttimen seosruuvit tarvitsevat oikeasti oman ”meisselin”.

  Pavekka

  Normaali rajoitettu talttapää siellä oli.  Ne on joskus hölmösti tehtyjä. Vaikea säätää koneen käydessä kun rihla on matala ja ohjuri huono kuten tässä.  Joskus on vielä erityisen vaikeita poisnyppittäviä. Ei ollut oma niin annoin jäädä.

Esillä 5 vastausta, 71 - 75 (kaikkiaan 75)