Keskustelut Tekniikka Raivaussaha

Tämä aihe sisältää 75 vastausta, 20 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Pavekka 1 kuukausi, 1 viikko sitten.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 75)
 • Raivaussaha

  Husqvarna 345 on ihan soiva saha varhaisperkaukseen mutta puuston järeytyessä työskentely menee nyhräämiseksi. Haussa siis rinnalle luokkaa järeämpi saha. Virroilla tarjouksessa Stihl 490-kokemuksia/mielipiteitä tuosta mallista?

 • Jätkä

  Meisselisäätö on aivan hyvä, kunhan malttaa olla tarttumatta meisseliin silloin kun kone on esim vielä kylmä taikka bensiini on loppumaisillaan. Kun kaasutin on kunnolla säädetty, mennään samoilla säädöillä hyvin pitkään – jopa vuodenaikojen yli.

  En ole kokenut meisselisäätöä ongelmaksi ennenkuin tällä pastalla se on nostettu aivan yliluonnolliseksi ilmiöksi.

  Metsänmies on varsin oikeassa siinä, että ammattilaisella saha käy värsin vähän tyhjäkäynnillä, he pyrkivät pitämään kierrokset edelleenkin tärinäalueen yläpuolella, eli kymppitonnin paikkeilta ihan tappiin. Sama pätee niin Tilhiin kuin Ruotsalaisiinkin.

  arto

  Sisään ajon jälkeen säätö ei tartte muuten säädellä.

  Jätkä

  arto. Siksi en pidä näitä sähkökaasuttimia käytännössä minkään arvoisina muilla, kuin niillä, jotka eivät osaa säätää kaasutinta.

  sitolkka

  Aivan turhia sähköhommeleita. Ihme että tuollaisia väen väkisin tehdään.

  arto

  Sama minulla.

  Metsuri motokuski

  Niin olihan ne tietokoneetkin aikoinaan melkoisia turhakkeita mutta nykyään niitä on kaikilla. Joillakin jopa puhelimen muodossa. Niin se kehitys etenee. Kymmenen vuoden päästä ei enää kukaan muista meisseli säätöistä kaasutinta.

  sitolkka

  Muistaa. Mutta ruiskuilla silloin sahataan. Turha välivaihe mokoma sähkökaasutin. Mielestäni vertaus tietokoneisiin on vähän outo. Tietokone tarjoaa paljon muutakin kuin sähköistä säätöä verrattuna kirjoituskoneeseen.

  Metsuri motokuski

  Vertaus koski vain tekniikan kehittymistä. Muistan hyvin itsekkin kun nousi kova poru työpaikalla kun tuli Teko -teksitinkäsittelyohjelma ja ei voinut viedä paperia konekirjoittajille kirjoitettavaksi. Jokainen oli sitä mieltä ettei ole aikaa asiakirjan puhtaaksikirjoittamiseen. Nyt ei tulis edes kysymykseen että konseptia kirjoittelisi.

  Se on totta että sähkökaasutin on vain välivaihe seuraavaan. Mutta niinhän kaikki ovat välivaiheita ennen seuraavaa.

  sitolkka

  Sähkökaasuttimesta ei vain saa mitään hyötyä. Monessa asiassa tekniikan kehittyminen parantaa päivittäistä työtulosta. Sähkökaasutin ei sitä tee.

  Pavekka

  Ei sähkökaasutin pelätä tarvi. Parempi se on kuin ruuvisäätöinen. Sen käytännössä ainoa ongelma on monimutkaisemman tekniinkan hallinta eli käytännössä kalliimpi korjattava jos ongelmia tulee. Mutta ei nekään aina automaattisesti kalliita.

  Semmosille se on erityisen hyvä jolta pitää piilottaa säätöruuvarit koko pitäjän alueelta varmuuden vuoksi.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 75)