Keskustelut Tekniikka Raivaussaha

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 56)
 • Raivaussaha

  Minkäs laisia raivaussahoja käytätte? Itsellä käytössä 555fx ja 545fx. 555 pääsääntöisesti käytössä ja on toiminut kuin unelma mutta tämä pienempi ollut murheenkryyni. Kulmavaihdetta ja askeliputkea menee kuin liukuhihnalta välillä tuntun että vaihdan 460stihliin mutta ei oikeen onnistu se liipaisin kaasu.

 • Jätkä

  Vaihda uuteen ennenkuin takuuaika loppuu. Kyllähän takuukorjauksetkin potuttaa, mutta onhan varalla aina tuo isompi.

  Henkilökohtaisesti en vierasta kumpaakaan kaasuliipaisinta.

  pihkatappi pihkatappi

  Stihlin 460 on käytössä. Takuuhuollossa vaihtoivat moottorin laakerit, oli sahattu reilu 200 tuntia. En tiedä sahasinko väärin, mutta ei ole aiemmissa raivureissa vastaavaa ongelmaa ollut. Lisäksi tuo Stihlin tankki menee tyhjäksi alle tunissa, jolloin tauko tulee pidettyä kahden tankillisen jälkeen ja bensaa palaa päivässä melko paljon. Mutta eipä tuossa muutoin moitteen sanaa, eli olen ihan tyytyväinen kuitenkin tuohon raivuriin, kun en paremmasta tiedä.

  husku550xp

  Juu takuu huollossa on ollut viimeksi meni yli viikko että saivat vaihdettua akseliputken. Onko muilla ollut ongelmia tuon pienemmän sahan kanssa? Tekisihän tuo mieli kokeilla stihliä kun ei ole ennen ollut, tieten ihan hyvä saha tuo 460?

  Jätkä

  Akseliputken vaihdossa viikko? Missähän ne kävivät sen vaihdattamassa. Hommassa menee ehkä 2 tuntia, jos hitaasti tekee, mutta tuntiinhan se pitää pystyä ammattilaisen vaihtaa.

  Meidän HVA- liikkeessä aivan varmasti ottaa asentaja vaikka uudesta sahasta osan, jos ei ole varaosana hyllyssä.

  Meillä on molempia merkkejä, eikä nuo ole erityisesti särkyneet.

  husku550xp

  Niinpä. Eivät kuulemma tilaa osia ennen kuin on tarpeeksi osia tilattavana ettei tarvitse maksaa maahantuonti kuluja ja toisesta sahasta ei voi ottaa osia mukamasten.

  pihkatappi pihkatappi

  No siellä huollossa on ruuhkaa, useampi saha roikkuu naulassa ja korjaavat muitakin vehkeitä, ainakin tuolla missä itse käytin. Ja tuskin alkavat ottamaan uudesta sahasta varaosaa, ellei ole hyvän kaverin saha ja kaveri kertoo että kiirus olisi. Mullakin meni varmaan kolme viikkoa tuon huollon kanssa, eivät  heti tutkineet ja kun tutkivat, piti osat tilata ulkomailta ja varmaan sitten tilataan vasta kun on isompi tilaus samalta toimittajalta, näinhän se valitettavasti menee.

  Jätkä

  Jos liike on valtuutettu merkkiliike, siellä pitää olla hyllyssä kattava varaosavarasto. Jos ei ole, niin reklamaatio maahantuojalle, niin alkaa järjestyä. Viimeaikoina näyttää kaikki keskusvarastot siirtyneen Ruotsiin Göteporiin, mutta sieltäkin ost tulevat suomeen vuorokauden sisään.

  Viimeksi, kun olin Tilhin kaasuttimen takia Virroilla, otti asentaja uudesta sahasta kaasarin, eikä kakistellut yhtään. Aikaa siinä ottamisessa meni kaksi minuuttia ja vanhan vaihtamisessa kolme.

  HVA nappasi kiinni toisella tankillisella ja Alavuden HVA-liikkeessä asentaja vaihtoi uudet hilut noin tuntiin – takuuseen tietenkin.

  Jos se ei olisi onnistunut, olisin saanut suoraan uuden sahan. Se on eroja liikkeissäkin ja palvelukulttuurissa. Siinäkin liikkeessä on melko täydellinen varaosa- ja tarvikepuoli.

  oppipoika

  Stihl 480 on käytössä ei ole moittimista sahassa itse vierastan hussen peukalokaasua

  torppari

  tilihen 450 on mutta alakaa jo kulumavaehe kurista wua on sillä sahattu jo kiitettävästi ja pittää olla sormikaasu joten ei paljo vaehtoehtoja

  Jätkä

  Tilhin korjaamopäällikkö sanoi aikanaan kun kysyin tuota kulmavaihteen ääntä, että sille ei tehdä mitään, ajetaan loppuun nii kauan kuin pyörii.

  Noihin erilaisiin kaasuliipasimiinkin tottuu hyvin nopeasti. Kuten moottorikelkan ja Kömpijä peukalokaasuihin, Moottorisahan sormiliipaisimeen, joka kaatoasennossa onkin peukalokaasu ja Tilhin sormiliipaisimeen.

  Kun vaihtelee erilaisten liipaisinten käytön kanssa jatkuvasti, sen käytön oppii täysin automaattisesti oli se miten hyvänsä.

  Tuo kangertaa minulla: Metabon ison rälläkän turvaliipasinta ei meinaa aluksi saada vapauttamaan sormiliipasinta, tuntuu kuin se olisi kylmänkankea aina aluksi.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 56)