Keskustelut Tekniikka Raivaussaha

Esillä 6 vastausta, 51 - 56 (kaikkiaan 56)
 • Raivaussaha

  Minkäs laisia raivaussahoja käytätte? Itsellä käytössä 555fx ja 545fx. 555 pääsääntöisesti käytössä ja on toiminut kuin unelma mutta tämä pienempi ollut murheenkryyni. Kulmavaihdetta ja askeliputkea menee kuin liukuhihnalta välillä tuntun että vaihdan 460stihliin mutta ei oikeen onnistu se liipaisin kaasu.

 • jees h-valta

  Eihän noita sahoja yleensäkään nykyään säätää tarvii. Ite ole meisseliä edes ollut varmaan tallessakaan hetkeen aikaan jolla noita kaasarinkaan säätöjä pitelisi. Tehdassäädöllä saha toimii loistavasti kunhan ajaa sen sisäänajon rauhassa muutaman tankillisen. Sitten ei muuta kuin pölliä kasaan ja paljon. En aio vastakaan perehtyä sahojen ominaisuuksiin vaan sahaan senkin aikaa puita. Mitä niihin turhaan aikaa tuhoamaan toisten keksimiin vehkeisiin. Työtä varten ne on tehty eikä pelehtimistä.

  Jätkä

  On kyllä Jeessiltä todella viisas liike olla säätelemättä itse sahaansa. Se kun on sellainen homma, että pitäisi jotakin ymmärtääkin, ettei käy kuin kesäpaikkani lähi-isännälle: Tuli kysymään, osaanko yhtään säätää Hussea. Kysyin häneltä, oletko ruuvaillut ja vastaus oli ”Ja niin saatanasti”. Kyllä olikin suuttimet sekaisin.

  pikkutukki

  Jees ja Jätkä oikeassa . Joskus ennen kun tuli kopeloitua säätöruuveja ja peli oli menetetty . Taitoa ei ollut . Nyt jos saha ei pelitä pesen suodattimen .

  Tolopainen

  Tilhi on toiminut 18v samoilla säädöilä . Eipä tuo ruuvien kääntäminenkään vaikeata ole, jos säädöt on sekaisin kääntää ruuvit kiinni ja sitten kierros auki ja se on aika kohillaan. H:sta korkeat kierrokset ja L:stä matalat.

  pikkutukki

  Laitanpa muistiin ! Kiitos Tolopainen !

  Petkeles Petkeles

  Ainaki 460 Tilhi (460 Tilhi = raivaussaha, topicin alkuperäinen keskustelunaihe) rääkäsee tyhjäkäynnin läheltä kaasua painettaessa mukavan kuulosesti kun M-Tronic vetelee seoksia kohdilleen. Kuulee jo äänestä ettei kaasarivehje ole kyseessä. Moottorisahoissa sama juttu. Hienoja vehkeitä.

Esillä 6 vastausta, 51 - 56 (kaikkiaan 56)