Keskustelut Tekniikka Raivaussahan terän lukitus

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 128)
  • Raivaussahan terän lukitus

    Ohjeissa neuvotaan ostamaan aina uusi lukitusmutteri, kun vanha ”nylock” ei enää pidä.

    Itse en ole uusia muttereita ostanut, vaan olen lukinnut sen saman mutterin aina uudelleen ja uudelleen ruuvilukitteella. Ja hyvin pysyy ja saa auki normaalisti.

  • arto arto

    kun mieluisin kannonkorkeus on sellainen 30 – 50 senttiä. Minulla on niin pitkät jalat, että ei vielä tartu rypäleet kantoon, vaikka se olisi niinkin korkea…….samoin pitkät jalat…Mutta meillä täytyy tehdä lyhyttä kantoa. Tai loppu työ. Jos ajatellaan 50cm kanto enskassa. miten kone saa puuhun lyhyen kannon. Tänään taimikon hoidossa kannon pituus jotain alta 10cm. Poistettava jotain 4-5cm luokaa.

    Kumikettu

    Oli siinä Stihlissä suojakuppi uutena.

    Jos itselleen tekee, niin saahan kannon pitää millaisena tahtoo. Virkistyskäyttöä ja myöhempää urakointiahan nuo saattavat tosiaan kiusata, ainakin jos puhutaan ennakkoraivauksesta. Joku pihlajan tai pajun kanto saattaa töröttää maasta kauankin. Kaikista himokkaimmille talviraivaajille saattaa kanto nousta jo olosuhteiden pakosta. Kait joku on tehnyt lumikengillä, miksei minisuksillakin.

    Tolopainen

    Taimikkoon jätän metriset kannot, jos hirvet yrittää siellä maata tulee pötsiin reikä. Eikä liikkuminenkaan siellä ole niille mukavaa, jos koivet hankautuu ruvelle terävissä kannoissa. Se on pikkutilhillä helppo raivata kun sahaa pitää selkä suorana vaakasuorassa, tulee juuri sopivan mittaista kannikkoa.

    Kumikettu

    Tuo on totta. Oikealla asialla, laidun helvetistä.

    Nimetön

    Voipi sitä mutteria niitata yhesti.

    Jätkä

    Onpa talous tiukalla, kun ei ole varaa ostaa uusia teränkiinnitysmuttereita. Käytännössähän niitä menee ehkä yksi vuodessa jos koko vuoden sahailee.

    petep

    Siinä voi tulla pahaa jälkeä jos Tolopainen vielä joskus kaatuu omassa taimikossa keskellä metristen ”kantojen ”…

    Berza

    Kymmenkunta vuotta on omassa Tilhellä ikää, eikä ole tullut mieleenkään vaihtaa mutteria. Joka kesä muutaman kerran vaihdan siimapään ja takaisin terän. Ei ole terä löyhtynyt yhtään kertaa.

    meetsuri

    Olettako laittanu mitä sen suojakupin tilalle tilhissä? Normaalin rikan? Alkaa tympimään se tökkiminen kantoihin sen kanssa. Kyllä riittää kun emäntää tökkii iltasin😉

    Jätkä

    Teränkiinnityslaippa, mutteri ja mahdollisesti mutterin suojakuppi terän alla, ovat oikeanlaista sahaustekniikkaa käyttäen helpottamassa kaadon suuntausta niin, että puun tyvi luiskahtaa terän päältä, terä jää kannon päälle, eikä painu maihin rungon painamana.

    Siis se, että suojakuppi pökkää kantoon – vähentää jatkuvaa maihin / kiviin sahailua hyvinkin paljon. Tyvestään yli viisisenttinen riuku painaa terän päällä niin paljon, että sitä ei enää kahvoilla pidetä ilmassa niin kauvan kun riuku on terän päällä.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 128)