Keskustelut Tekniikka Raivurin terät

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 105)
  • Jätkä

    Ammattimies on ilmeisesti joskus viilannut, mutta nythän terä on tylsä! Katso keskimmäistä hammasta. särmä kiiltää!

    petep

    No jos kuva on otettu perjantaina niin saa kai se pikkasen näyttää jo tylsälle kun kerran viikkoon viilataan ?   : D

    husku550xp

    Minkäs merkkisellä terällä jätkä sahailee? Voisin itsekkin kokeilla jos ei samaa terää satuta käyttämään

     

    Syrjälä Jari

    Nyt minäkin kävin viilaamassa oregonin yhteen terään tuplahampaan! Ei tartte enää strandia ostaa! Vitsi kun en aiemmin ole älynnyt! Artolle kiitit:)

    arto arto

    Kerro muuttuko purevuus. Oikeasti tuo juttu on ruotsin keksintö siellä käytetty kauan ennen strandia  joka vei sen teolliselle tasolle…..Toi minun viritys käy pikkupuulle isoihin ei 545 teho oikein enää riitä noilla viilausjutuilla..Joutuu tekee eri viilauksen. Mutta mulla niille 555….Perjantaina kävi vanha entinen metsuri katsomassa (sen metsää putsaan) Tuli pikku massikalla metsään, näin sen rajalinjalla otin itsestä kaiken irti,,,,Isäntää nauratti kun pääsin sn luo. Katsoi työkaluja tuumas, Jos tuommoiset olisi ollut 60 luvulla olisin ollut miljonääri. koivikko lakosi kivaa vauhtia.

    Jätkä

    husku550 xp. -Jätkä ei itse enää sahaile ihan oikeasti millään. Mulla on käytännössä kolme raivaussahaa, joita varten on useampi terä, ja niillä sahailevat lähinnä jälkikasvu silloin tällöin.

    Jos olisin vielä työelämässä mukana, olisi minulla läheinen kokemus kaikista terämalleista.

    Scarlettia olen pitänyt laadukkaana teränä, mutta silti pidän tähän mennessä parhaana tuttavuutena jotain outoa – mustaa terää, joka oli selkeästi ohuempi kuin muut. merkkiä en muista enää, enkä ole sitä ”jemmastani” löytänyt. Epäilen jopa, että se oli Japanilainen terä.

    Tuo arton ”kehittämä viilaustyyli tuli kyllä käyttöön joskus 25 vuotta sitten ja meidän oppilaat teroittivat sen mukaan teriänsä, mutta mielestäni kukaan ei ottanut sitä käyttöön jatkossa.

    Muistutan, että meillä oli joka syksy n. 50 – 60 nuorta opiskelijaa, joiden kanssa olimme RS- hommissa viikkoja.

    Sen lisäksi lumettomana aikana aikuisia ihmisiä, niin miehiä kuin naisiakin.

    Hieman erilaisissakaan terissä ei huomattavia eroja ole havaittu. Mutta suurimman eron olen havainnut niin yksinkertaisessa asiassa kuin harituksen oikeellisuudessa. Hyvänkin terän ominaisuudet kärsivät, kun haritus on liian pieni.

    Hieman hankaloittaa nykyään omaa terähuoltoa se, että kaikissa sahoissani on erilaiset terälaitteet, eroja on sektorisuojissa, (200 – 225 mm) ja akselin paksuudessa, (20 – 25 mm) joten aina pitää ottaa terä irti ennenkuin on varma, millainen terä asennetaan paikoilleen.

    m3tsuri

    Arto: viilasitko tuon terän niin että varsinaisen hampaan viilasit 6,3mm viilalla ja apuhampaan 4mm viilalla? Onko tuossa nollakulmat hampaissa vai teitkö loivemmat?

    arto arto

    6.3 viilailen kummatkin hampit, varsinainen hammas 30 astetta.

    Syrjälä Jari

    Kyllähän tuo oregoni puri puuta tuplahammas viilailun jälkeen! Kyllä leikkuuteho nousi😅 viilasin ylähampaan noin 25 aste kulmaan kun on pienempää sahattavaa nii  on ottava terrä! Pitää kokeilla vielä tuota 30 astetta! Isommalle puulle sit joku 8-15 astettako Arto?

    husku550xp

    Mikäs ihme stiilillä on ideana tuossa 410:sä ja 460:sä kun kumpikin on saman painoisia mutta 460 tehokkaampi ja isommalla moottorilla? Halvempi hinta ei riitä mulle selitykseksi, pitäshän tuon 410 olla kevyempi jos jotain järkeä ostaa

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 105)