Keskustelut Tekniikka Raivurin terien hinnat

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 115)
 • Raivurin terien hinnat

  Paljonko olette maksaneet raivaussahan teristä,itse käytän 200/20mm.Myykö joku 10-12kpl eriä ” asevelihintaan”?

 • Ammatti Raivooja

  Ymmärrän kyllä, että jätkä jaksaa kirjoittaa mutta en niitä, jotka jaksaa lukea miitä. Raivaussahalla 5-6 h 1-1,5ha, moottorisahaukoille ei ole metsässä tänä päivänä tarjolla ku almuja.

  Visakallo

  Kyllähän raivaussahalla työskennelleet tietävät, missä terä saattaa kaikista hyvistä ohjeista huolimatta kiveä hipaista. Ne on ne vierivieressä kivisissä ojanpenkoissa tai muissa kivikoissa kasvavat umpitiheät kuusentaimikot. Sinne kun ei tahdo päivänvalokaan osua edes kirkkaana kesäpäivänä. Taimet olisi kuitenkin saatava sahattua tyvestä poikki, ettei alaoksat ala kasvattaa uusia latvoja. Suomessa on toki paljonkin alueita, joissa kiviä ei juuri ole. Täällä on muutaman kerran nähty, kun kivettömien maiden kaivinkonemiehet ovat jättäneet halvimman tarjouksen, ja tulleet tännä kaivamaan. Monille on tullut lähtö työmaalta jo kesken urakan, ja konkurssi myöhemmin.

  Ammatti Raivooja

  Kaikkien todellisten raivaajien, en nyt tarkoita itseäni, jutut, joilla olisi jotain relevanssia hukkuu paskaan. Pökäleiden heittoa ja vanhoja irrelevantteja menneisyyden tarinoita ja ei mitään tietoa nykyajasta. VMP

  Jätkä

  Jos summassa työntää kuusipuskaan pyörivän raivurinterän, saakin viettää loppupäivän peruskunnostuksen parissa, ellei ole varaterää ja varaterän varaterää jne.

  Jos terävällä terällä 5,5 tuntia kuluu 1,5 hehtaarissa, niin tylsällä terällä siihen menee varmasti ainakin kaksi tuntia enemmän aikaa. Teroitukseen sinällään kuluu tuossa kuusi minuuttia.

  Ammatti Raivooja

  Tuskin sinä oot täällä ikuisesti selittämässä ja keskivertokesätyöntekijän kokemuksella aika suhteetona keulimista. Sitten tänne varmaan palaa ja viittii  taas kirjoittaa ne, joilla tällähetkellä ei sipuli kestä, että kaikki raivausketjut sonnitaan tukkoon.

  Jätkä

  Mitäs keulit? Pysyisit vaan siellä ABC: parlamentissa muiden ”työn sankareiden” parissa.

  Ammatti Raivooja

  Sori, tulin jo nyt paremmalle mielelle ku tuo oletus sai nauramaan. Mistä keksitkin noita oletuksia muista?

  jees h-valta

  Muitakaa sukeltaa turvallenne ensin katsastamaan kuusipuskan alusta ettei ole kiviä. Siihenhnän ei aikaa kulu yhtään. Kun on jätkän kaltainen kuusikkopikakatsastaja. Itse olen tosiaan noinkin joskus menetellyt mutta eri syystä kyllä. Eli raivasin moottorisahalla ja siinähän kyllä pitää itse lähes työntyä puskaan päästäkseen juurelle. Minä tein tuon sen vuoksi kun silloin raivasin alaa jossa halla teki kuusen runkoihin paljon koroja. Pyrin siistimään ne pois ja niitä ei olisi raivaussahalla päässyt näkemään. Toki niitä silti jäi kun joka puskassa ei terveitä edes ollut mutta aika paljon laatuharvennusta noin sai tehtyä kyllä. Mutta jos todella nyt pitäisi ryhtyä silloin lähes kymmenen ha:n alaa noin menemään niin no, en taatusti.

  petep

  Olen edelleen sitä mieltä että joku raivauskisa se pitäisi järjestää niin loppuu se turha uhittelu.

  Visakallo

  Ennen kuin loputkin asiantuntijat pakenevat palstalta, kuulisimme mielellämme, miten ne tiheät kuusipuskat pitää raivata, ettei terä osu koskaan kiveen?

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 115)