Keskustelut Tekniikka Raivurin terien hinnat

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 115)
 • Raivurin terien hinnat

  Paljonko olette maksaneet raivaussahan teristä,itse käytän 200/20mm.Myykö joku 10-12kpl eriä ” asevelihintaan”?

 • Ammatti Raivooja

  Lakeuden koneesta kuukaus sitte tilasin, siellä tarjouksessa parhaita raivausteriä eli eia teriä 4kpl/40€. Bahco teriä oranssissa pahvipakkauksissa oli kokeilussa viimevuonna ni niissä oli samaa karkaisuongelmaa ku Husqvarna pahveissa olevissa terissä mitä ei pidä ostaa. Eli uusikin viila on liukas viila.

  Olipas vanha ketju.

  Mikä lie nyt tuo bahco eia nimi mut hyviä ne on ollu kaikki.

  Jätkä

  Ammatti Raivooja on löytänyt ihan hyvän terä- ja muunkin sahatarvikkeen myyntiliikkeen. Tiedän kavereita, jotka ovat ostaneet sieltä teräketjujakin kimppaan isompia määriä ja hinta on ollut vertailukelpoinen laatua unohtamatta.

  Virtain moottorisaha on ollut todella edullisten tuotteiden ostopaikka, en tiedä tämän hetken tilannetta. Alavudella on ”Työkalukauppa”- nimellä pyörivä liike, jossa ainakin Tilhi-tuotteet ovat olleet edullisia sahoista lähtien.

  pihkatappi

  Onko tuo eia terä sellainen erittäin kovaksi karkaistu? Mikä siitä tekee parhaan.

  Olen käyttänyt Strandin teriä ja ne maksaa yli 20 euroa kappale varmaan joka paikassa. Ei täristä. Strandin terä on pehmeä ja saa sitten teroittaa ja harittaa tiuhaan, mutta viilaa tottelee hyvin.

  Jätkä

  Paras terä on minun käsitykseni mukaan ohut, max 1,6 mm:n terä, joka on niin kovaa materiaalia, että se pysyy terävänä hyvin, ja siinä pysyy myös haritus hyvin.

  Se pyörii kevyesti, kiihtyy paremmin kuin muut, leikkaa nopeammin kuin muut. Jos sellaisen terän löydän, ostan varmasti.

  Ammatti Raivooja

  Siis tarkoitin lähinnä hampaan viilattavuutta kun terän teroituksessa ilmeiseti hammas karkaistuu liian kovaksi noissa bahcoissa ja Husqvarna terissä. Mut ei kaikissa, ihan lottoa minkälaisen terän saa. Niissäkin on epätasaisuutta kovuudessa hampaiden välillä mikä on hassua. Jotain hammasta et saa viilattua sitten millää. Mut se on siinä alussa, loppu hampaan saa taas viilattua jos pääsee ohi. Mut on nuo em. Huonot terät eia teriä kovempia muutenkin.

  Eia terät kestää rankkaakin haritusta verrattuna muihin, että hampaat ei haikea ajanmyötä. Haritus myös kestää eikä oikene. Ne ovat juuri sopivan pehmeitä kultakutrille.

  Jätkä

  Poskettomien väitteiden vastineeksi pitää antaa selkeä vastaus.

  Jätkä

  Jos ja kun koneteroituksessa pelätään hampaan kuumentumista ja karaistumista, niin se voidaan estää helposti vanhalla menetelmällä. (Taas räkänokkaiset finninaamat hyppivät silmille, mutta antaa hyppiä vaan) -Vesikanisteri korkealle ja siitä ohut letku hiomalaikalle, jota vesi sekä jäähdyttää että lisää sen purevuutta. Kun laikan reuna on märkä, se jäähdyttää myös hammasta. Kalliimmissa teroituskoneissa tuo kastelu on jo valmiina.

  oksapuu

  Strandin tuplahammasterä on osoittautunut hyväksi, sillä mennään…

  Tilhin kevytmetalli sektorisuoja on kyllä kulutustavaraa…

  Jätkä

  Terien leikkuutehoja vertailtaessa pitäisi kaikki terät olla samalla viivalla. Jos vertaillaan upouusia teriä, niin tehtaan jäljiltä kaikki terät eivät voi olla samanarvoisiksi teroitettuja. Eihän niitä kaikkia ole edes ”teroitettu”.

  Kun käyttäjät vielä toteavat, että ei sitä enää koskaan saa uudenveroiseen leikkuutehoon, niin voi sanoa, että ”Se on siinä”.

  Jos keskivertaisen metsänomistajan raivurin – huollon jälkeen – teroittaa ja harittaa niinkuin sen on itse todennut olevan hyvä, niin koesahauksen jälkeen tuo metsänomistaja käärii sahansa pumpuliin ja kotimatkallaan poikkeaa sahakaupasta ostamaan juuri sellaiset teränhoitokalut, joilla terä on juuri huollettu.

  En ole tavannut surkeaa terää, vain surkeita teroittajia ja harittajia.

  Ammatti Raivooja

  Mä ainakin käytän eri säätöjä terässä riippuen puun pituudesta ja paksuudesta. Ootko jätkä sellanen keskiverto teroittaja ja harittaja?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 115)