Keskustelut Tekniikka Raivurin terien hinnat

Esillä 5 vastausta, 111 - 115 (kaikkiaan 115)
 • Raivurin terien hinnat

  Paljonko olette maksaneet raivaussahan teristä,itse käytän 200/20mm.Myykö joku 10-12kpl eriä ” asevelihintaan”?

 • pihkatappi

  Kaada ensin laitimmainen maahan 50 cm kantoon ja sitten jo alkaa näkymään. Jos niitä kantoja yrittää möykkyisillä, mutta tiheillä ojanpenkoilla lyhyiksi tehdä, niin on katkaistava kahteen kertaan. Turvekankaalla, kun kiviä ei ole käytännössä lainkaan, joku sattuma kivi pystyssä on paha, kivikkoisella pohjalla kiviä varoo kokoajan.

  Jätkä

  Tiheässä kuusipuskassa on hyvä keino nostella pyörivällä terälla ”helmoja”, alkaa runko näkymään ja siitä sahaten vain sen verran kuin näkyy. Kun puskaan pääsee sisään, siellä onkin kaikki tyvet näkyvissä aika hyvin.

  Eikä liian lyhyttä kantoa – niiden tekeminen on itaran isännän hommaa, eikä sillä touhulla ole tulevaisuutta.

  ”Kivikkoisella pohjalla kiviä varoo koko ajan”. Se on viisautta.

  Nimetön

  Siinähän ne ohjeet tuli. Joskus oon työntäny pysähtyneen terän puskaan.Nyt eläkkeellä ja tiälä netissä ei terä enää tylsy.

  Jätkä

  Turvemaallakin terä tylstyy, kun se hipoo turvetta, Sanoin kivennäismaalla sammal – jopa jäkälä tylsyttää terää.

  Tuon voisi testata joku einari epäluuloinen, että pimeässä leikkaa sahanterällä esim kuivaa turvetta. Kyllä sieltä kipinät sinkoilee…

  Nimimerkillä : Olen joskus vetänyt turpeisiin ja sammaleisiin, joissa ei ole ollut kiveä, ainoastaan pölyä ja sitä, mitä turpeessa on. Sillä kokemuksella on kantojen pituus kasvanut ja viilaus nopeutunut ja helpottunut. Käytännössä 1 työntö / hammas…

  Metsuri motokuski

  Noinhan se on. Kuumasti vaan kun sahausvuosia kuluu niin osaa varoa aika paljon mihinkä sahan terän työntää. Sellaisia kivien täysosumia ei ole enää vuosiin tullut, jossa terä menee pilalle kerrasta.

Esillä 5 vastausta, 111 - 115 (kaikkiaan 115)