Keskustelut Tekniikka Raivurin terien hinnat

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 115)
 • Raivurin terien hinnat

  Paljonko olette maksaneet raivaussahan teristä,itse käytän 200/20mm.Myykö joku 10-12kpl eriä ” asevelihintaan”?

 • Jätkä

  Tuossa edellä on kaksi ”mestaria”, joilla näpertely vie työtehon lähes nollaa, Raivurin terään tehtävät Hifistelyt antavat hyvän tuloksen korvien väliin – ei muualle.

  On ”Taivahan tosi”, että jätkä on tehnyt RS_hommaa vain muutaman sata hehtaaria. Syynä siihen on ollut, että se on alkujaan ollut vammautuneiden ja vaivaisten, sekä naisten työtä. Vielä ei Jätkä ole huomannut niitä piirteitä itsessään.

  pihkatappi

  Kuitenkin opettajalla paras tietämys sektorisuojan käytöstä ja ominaisuuksista, lieneekö ollut kehittämässä tuota erinomaista lisä varustetta. Me vaan kuunnellaan ja yritetään omaksua jotain.

  Jos Eia terä olisi paras, hinta olisi tietysti suurempi. Olisiko hintaansa nähden paras. Meillä on yli puolet työpäivistä sellaisia, että osaa poistumasta ei pikkuterällä saa yhdeltä puolelta nurin, jolloin ison huskun teräkin pitää olla erinomainen. Mutta täytynee testata tuo Eia.

  Ammatti Raivooja

  Sanoisin, että hyvä terä monipuolisten säätömahdollisuuksien myötä on antaa etua verrattuna pelteihi, jotka on on kovempia. Lisäksi on näissä samoissa on selviä epätasaisuuksia laadussa. Isolle puulle pieni tai iso terä pitää säätää niin, että se on täydellisessä hallinnassa varsinkin kun vinoihin puihin eka sahaa jännityksen puolelta. Eia terät on tähän parhaita minusta. On myös mahdollista, että toisen kädenjälkeen käy joku toinen paremmin. Mut sillo jos ei oo tullu huonoa terää vastaan ni kertoo lähinnä sen, että ei ole tullut ylipäätään montaa terää vastaan. Mikään uudenveroinen ei ole vielä kummoinen kun ei se sellaisenaan käy joka paikkaan.

  Apli

  Viilat metallinkeräykseen, kovapalaterät käyttöön..

  Nimimerkki laiska raivaaja.

  pihkatappi

  Sektorisuoja varmaan lähes kaikilla ammattilaisilla. Se että jonkun puun joskus leikkaa sektorisuojalla jäävään tukien ei kuitenkaan ole syy käyttää suojaa, kun suurin osa tarkoista leikkauksista tehdään kuitenkin hipaisemalla. Ei kannata pyöriä risujen ympärillä etsimässä sopivaa leikkauskohtaa, että pääsisi sektorisuojaa hyödyntämään, vai miten huippuammattilaiset tuon tekee?

  husku550xp

  Vai että oleo mac ja pienellä kaasulla kokoterän paksuisia. Mahtaa olla kulmavaihde hyvässä kunnossa. Autotune ei ole ensimmäinen isolla terällä varustettu vaan taitaapi olla 355fx.

  Tolopainen

  Jos taimia haluaa säästää kannattaa raivata pikkutilhillä, se on muutenkin näppärämpi käsitellä kuin raivaussaha pahoissa maastoissa ja ojan penkoilla.

  MIISU4F

  Puuilossa oli lehtitarjouksenakin alkuviikon paperimainoksessa.

  Netissä:

  https://www.puuilo.fi/Bahco-raivaussahanterae-20/200mm

  Metsuri motokuski

  Onko tuolla hinnalla hirveästi väliä. Minulla taisi 100 ha mennä reilut yksi terä. Joten harvalla omien metsien metsurilla teriä taitaa kulua vielä harvemmin. Meikäläinen taisi parhaimmillaan päästä 10 terällä lähes yhtä monta vuotta. Enemmänkin kannattaa panostaa laatuun hinnan sijasta.

  Tolopainen

  Mistä sen tietää milloin raivaussahan terä pitää vaihtaa, kun kahdella alkuperäisellä tilhin terällä on menty jo kymmenen vuotta.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 115)