Keskustelut Metsänhoito Rästikohde kuntoon kaivink. ja energiapuukouralla

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 43)
 • Rästikohde kuntoon kaivink. ja energiapuukouralla

  Merkitty: 

  Olisiko liikaa toivottu että täallaisiin uutisiin liitettäisiin ihan tarkat mittaustulokset kohteesta ja toimenpiteistä  ja kohteen kehitystä seurattaisiin säännöllisin mittauksin?

 • huski

  Toimii rästikohteilla!!Niillä on tehty metsähoitovirhe aikoinaan joten riittääköhän aktiivisuus edes tilaamaan tätä ketjua risukohteille.
  Eli toiminta kohde hieman rajattu ja tuskin pystyy nollaamaan rästien kustannuksia. Ongelmina: Korjattavan puun pienuus,pieni lämpöarvo, maastovauriot nuoressa metsässä ja työllisyyden kausiluoteisuuus, korjuu olosuhteita hieman parantamalla(metsää oikein kasvattamalla)niin löytyy karsivia koneita pilvin pimein ja puutavarakin alkaa kelpaamaan selluteolisuuteen. Se Raivaus Raivaus Raivaus turha kai enempää toistaa…

  jees h-valta

  Suht siistiä raivaustahan tuo tekee. Ei metsän tuon nuollumpaa todellakaan tarvii olla. Hyvin valtapuusto pääsee ehjänä jatkamaan kasvuaan. Homma tietysti riippuu kuljettajan ammattitaidostakin. Toki raivaussahallakin saa hosumalla vahinkoja aikaan. Uskon että tuolla vielä saadaan kantorahatuloakin metsänomistajille kunhan homma laajenee ja konekkin saattaa hiukan vielä parantua.

  Kasper

  Videossa ei mainittu mitään mitä tämmöinen harrastus maksaa hehtaari. Olisi ihan hyvä tietää ennen kuin tilaa yrittäjän tekemään.

  mehtäukko

  Huskin kannalla.Edullisempi alustakone tuo tietysti on, mutta aivan kiikkulauta.Väite, että motoa on puomilla avitettava puusta tarttuen on ennenkuulumatonta pötyä. Tuollaisen sormen paksuisen risun lämmityskäyttö/ ravinne-arvo metsään ei ole yhdentekevää.

  Ja nyt kaikkiin noihin pyydyksiin on toimiva kantokäsittely oltava työskenneltäessä.

  Tolopainen

  Miksi moto on hinnoiteltu älyttömän paljon kalliimmaksi kuin kaivinkone. Kun on vain muutama valmistaja ja pienet markkinat. Ei moton valmistaminen pitäisi olla sen vaikeampaa kuin kaivinkoneen.

  mehtäukko

  Kyllä se tekniikaltaan paljonkin monimutkaisempi. Voimansiirtokin, jolla saadaan paras mukautuminen maastoon,työskentelyolot ym. Hydrostaatti- mekaaninen on edistyksellisin ollut pitkään. Telakoneessa vain mehumoottori  jäykän rakenteen päässä.

  Tolopainen

  Jos motoja tehtäisiin yhtä isoja sarjoja kuin kaivinkoneita, ne olisivat huomattavasti halvempia. Ne on aivan pilipali vehkeitä kaivinkoneisiin verrattuna eikä läheskään yhtä maastokelpoisia.

   

  mehtäukko

  Selvitähän tiedot moton tekniikasta ja ja siihen nähden rautakasasta, joka on tehtykin itselleen tasaamalta pohjalta käsin kaivamaan kuoppia.

  Tolopainen

  En usko että Vidgrenin pajalla olisi pystytty kaivinkoneita tekemään, ainakaan sellaisia, jotka voisivat kilpailla maailmalla isoimpia valmistajia vastaan. Motot katoavat kartalta ja alustoja aletaan tehdä kaivinkoneiden tuotantolinjoilla.

  jees h-valta

  Toloppakin vois lakata horisemasta asioista joista ei mitään tietoa ole.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 43)