Keskustelut Metsänhoito Rästikohde kuntoon kaivink. ja energiapuukouralla

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 43)
 • Rästikohde kuntoon kaivink. ja energiapuukouralla

  Merkitty: 

  Olisiko liikaa toivottu että täallaisiin uutisiin liitettäisiin ihan tarkat mittaustulokset kohteesta ja toimenpiteistä  ja kohteen kehitystä seurattaisiin säännöllisin mittauksin?

 • Tolopainen

  Luuletko todella, että motot eivät kehittyisi siihen suuntaan, että joku pikkuvalmistaja voisi niitä jatkossa tehdä. Ponsse katoaa kartalta, se on aivan saletti.

  Kalle Kehveli

  Kyllä moto on maastokelpoisempi ja paljon notkeampi metsässä kuin kaivinkone. Kokemuksia molemmista. Kaivinkone on vain monikäyttöisempi. Moto ”täsmäkone”.

  Puuki

   

  Kaivelukone keikkuu jäykän alustansa varassa mutta toimii suht. hyvin jos ei ole liiaksi sivukaltevuutta . Motoa edullisempi hankintahinta auttaa kulujen kurissapitämisessä.

  jees h-valta

  Tolopan kommentit, voi hyvä jysäys! Jos ei muualla enää tarvita Ponssea on itärajan takana metsiä puitavaksi ja sinnehän niitä suurin osa nytkin menee. Jos ei pakotteet lopeta mutta ne pakotteet kyllä lopettaa sitten suomen talouden reaaliteetitkin. Valtion vararikko on aivan tosiasiaa jos ei ruveta hiukan ottamaan irti lisäpakotteista tai edes niiden esityksistä. Millähän maksamme uudet taistelukoneet jos emme saa vientituloja meille tärkeistä maista.

  Jätkä

  Kyllä tuon Risupedon voi asentaa pyöräkoneeseen aivan yhtä helposti kuin kaivukoneeseenkin.

  Itseasiassa nelipyöräinen, isoilla pyörillä varustettu kone pujottelee puuston seassa maanpintaa möyrimättä jyrkimmissäkään käännöksissä.

  Eikä ulottuvuus tarvitse olla yli kymmenen metriä, edelleenkin haamu-uralla voi ajouravälit pitää 20 :ssä metrisääs, vaikka puomi olisi vain 6,5 -7,5 metrinen ja jälki olisi siistimpi, sekä itse hakkuutyö olisi nopeampaa/tehokkaampaa.

  Risupeto-moto olisi huomattavasti halvempi jo senkin takia, että sitä ei tarvitseisi varustaa tukkipuiden hakkuuseen, eikä siinä tarvittaisi mittalaitteita lainkaan.

  Esim Pro Silvan nelipyöräinen moto olisi kuin nakutettu tuollaisen ”Pedon” aluskoneeksi.

  suorittava porras

  Huomatkaa ,että kyseessä on vasta nollasarjan laite. Tuskin etenee tuota vaihetta pidemmälle. Näytöt eivät riitä ja talouden realiteetit tulevat vastaan. En jättäisi taimikoitani hoitamatta odottamaan risupedon mahdollista tulemista . Varoittavia esimerkkejä menneisyydestä on jo aivan riittävästi.

  Tomperi

  Mietin vain sitä että niin kauan kuin mittaustulokset puuttuu, vaikea luottaa väitteeseen, totta vai tarua vaiko utopiaa….

  Tomperi

  Ponsse pysyy vieremällä niin kauan kuin omistuspohja on Vieremällä.   Jos omistuspohja laajenee siten että ulkomailla on määräävä enemmistö tai niillä jotka halajavat ulkomaille siirtyy tuotanto muihin maihin. Saastamoinnen on hyvä varoittava esimerkki Savolaisille yrittäjille. Vaikea oli aikoinaan kuvitella että ei tarvittaisi tulitikkuja eikä lankarullia…  vaikea kuvitella etteikö Vieremällä pystytä ikuisesti metsäkoneita tuottamaan.

  Entä jos käy niinkuin kävi suomalaiselle maailma parhaalle hengityssuojain tuotannolle, kilpailija ulkomailta osti kun Suomalaisten kannatti kannattavasti myydä.  Ostajan kannatti ostaa ja myyjän myydä ja ostajan lopettaa tuotanto Suomessa.

   

  Nuakka

  Jotain tällaista pitää keksiä. Tulevaisuudessa tuskin löytyy raivaajia nysväämään joka kuviota ainakaan kannattavasti jos kuitupuun hinta ei nouse. Tukkia tuottavat hakkuut sitten hienommalla kalustolla.

  jees h-valta

  Kyllähän tuo on aivan hyvä jo laitteena. Kaivinkoneitakin on maamme väärällään. Tuo Jätkän mainitsema Pro Silva on hiukan alkanut kiinnostaa. Sampon tapainen laite.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 43)