Keskustelut Metsänhoito Riistakeskuksen neuvot

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 90)
 • Riistakeskuksen neuvot

  Merkitty: 

  Metsävahinkoihin esitetään ratkaisuksi hirvieläimille sopivan ravinnon lisäämistä metsätaloudessa sen sijaan, että hirvikantaa pienennettäisiin metsätuhojen vähentämiseksi. Juttu väittää myös, että pihlajan, pajun ja koivun kaltaisen ”rehun” lisääminen mäntytaimikoihin pienentää tuhoriskiä ja että ”lehtiainesta sisältävässä mäntytaimikossa hirvien laidunnus ei aiheuta vahinkoja”.

  Keskustelua aiheesta ollee syytä käydä myös itse asianomistajien kesken.

 • Visakallo Visakallo

  Mitähän metsästyspiireissä mahdettaisiin tuumata, jos metsäalan lehdet alkaisivat antaa heille metsästysohjeita?

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Heh, jos kyseinen lehti on meidän metsänomistajien äänitorvi, se tööttää kovalla volyymillä että hirvieläinkannat pitää saada kuriin. Eikö ole aika lähellä metsästysohjeita?

  Nostokoukku

  Eiköhän noita ohjeita ja vaatimuksia ole tullut metsäalan lehdiltä huomattavasti enemmän kuin metsästäjien lehdistön taholta.

  Visakallo Visakallo

  Tarkoitin yksityiskohtaisempia metsästysohjeita, kuten Metsästäjä-lehti vastaavasti antoi puunkasvatus ja raivausohjeita.

  suorittava porras suorittava porras

  Eikös varapuut olleetkaan oikea ratkaisu ,kun neuvo tuli metsästäjien puolelta. Minä en ole kuitenkaan koskaan näin takarivin metsästäjänä suosinut varapuuteorioita . Visalla pitää olla salaatit ja kepit kasvatettavien taimien hidasteena. Eihän sitä energiapuutiliä muuten saada …ja kemereoita.

  Kalle Kehveli

  Oikea tapa metsästää hirviä, on suolata tien varsien pajukot ja hämärissä ampua niitä autojen valoista, avolavat käteviä. Toinen hyvä neuvo on lumien aikaan ajaa hirvet moottorikelkalla näännyksiin ja ampua sitten.

  Tosielämässä näin tapahtuu koko ajan, ei nyky hirvimies metsässä kävele…

  Visakallo Visakallo

  Muistiongelmat vaivaavat jälleen suorittavaa. Ei ole minun aikanani kasvatettu lehtipuita ja keppejä männiköissä.

  Nostokoukku

  Ei tahdo enää etelämpänä onnistua Perä-Pohjolan hirvimerkin ampuminen ( ammutaan liikkuvasta Hiacesta seisovaan hirveen) eikä muukaan kolttosten teko. Viime sunnuntainakin ajoi poliisipartio passiin. Kysyivät onko tuo mäellä oleva auto sinun. Kun kertoi näin olevan, totesivat vain, että sinulla onkin luvat kunnossa. Ei tarvinnut lupasulkeisia pitää. Mistä lie näkivät, ilmeisesti auton rekkarin perusteella. Miehet täällä vähempi metsässä juoksee, koirat kylläkin. Koiramies käy joskus haukusta hirven ampumassa, me vaarit istutaan tukevasti reppujakkaralla.

  suorittava porras suorittava porras

  Mutta se giljotiini on vieraillut tilalla ja se on rakenneltu nimenomaan keppimetsiä varten. Visa on pitänyt kovasti esillä ,että hirvien takia taimikko on kasvatettava tiheänä. Viimeisimmän tiedon mukaan ylitiheys ei ole tarpeen. Tarjoaa vain enemmän syötävää ja houkuttelee hirvet paikalle. Tästäkin mahdollisuudesta olen varoitellut jo kauan , mutta viesti on kaikunut kuuroille korville.  Muisti pätkii muuallakin.

  Mitä tulee noihin metsästäjien aviisin mielipiteitä jakaviin kirjoitelmiin ,tuntuu siltä, että harjoittelijat on laitettu tekemään tutkimuksia vailla laajempaa kokemuspohjaa ja tuloksilla revittelevät tahot , joilla ei ole kumisaappaita tai pitkävartisia maastokenkiä. Tarinat haiskahtavat vahvasti herrojen haaveilta .

   

  Gla Gla

  Minä kasvatan taimikon mahdollisimman tiheänä. Männikössä mahdollisimman paljon mäntyjä, jotta oksien kasvu pysyy kurissa. Samalla jää tietysti särkymävaraa. Kun taimikon edelleen kasvatettavat taimet on vähintään 4…5-metrisiä, raivaus ensiharvennukseen saakka kasvatettavaan tiheyteen. Ellei mäntyjä tai kuusia ole tarjolla, koivutkin kelpaa tiheyttä lisäämään, mutta niitä voi olla paljon vähemmän lisäpuina kuin havupuita. Ja tietenkään vesakko ei saa varjostaa latvuksia. Ja tällainenkin kasvatus edellyttää niin heinäystä/varhaisperkausta (raja häilyvä) kuin myöhempääkin raivausta ennen taimikon harvennusta.

  On eri asia kasvattaa riistakeskuksen mallin mukaisesti ravintoresurssia sorkkaeläimille niiden tuottavuutta parantamaan kuin kasvattaa taimikko (yli)tiheänä.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 90)