Keskustelut Metsänhoito Riistakeskuksen neuvot

Esillä 6 vastausta, 71 - 76 (kaikkiaan 76)
 • Riistakeskuksen neuvot

  Merkitty: 

  Metsävahinkoihin esitetään ratkaisuksi hirvieläimille sopivan ravinnon lisäämistä metsätaloudessa sen sijaan, että hirvikantaa pienennettäisiin metsätuhojen vähentämiseksi. Juttu väittää myös, että pihlajan, pajun ja koivun kaltaisen ”rehun” lisääminen mäntytaimikoihin pienentää tuhoriskiä ja että ”lehtiainesta sisältävässä mäntytaimikossa hirvien laidunnus ei aiheuta vahinkoja”.

  Keskustelua aiheesta ollee syytä käydä myös itse asianomistajien kesken.

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Neuvoja männyntaimikoiden perustamiseen tiheän hirvikannan alueella: käytä karulla paikalla siemenpuita tai kylvöä, rehevämmällä paikalla kylvöä. Raivaa lehtipuut pois männyntaimikosta ja vastaavasti muualla vähennä raivausta syöntipaineen ohjaamiseksi. Onnistuisiko näillä ohjeilla jotenkin?

  https://www.metsalehti.fi/artikkelit/metsatyyppi-voisiko-hirvia-olla-vahemman/#d22ca7cc

  mehtäukko

  Neuvot eivät ole aloituksen Riistakeskuksesta vaan Myhistyksen ukkelin.

  Tomperi

  höpöhöpö juttuja Taimkkotuhot loppuu kun ei ole taimikoita. Taimikkotuhoja liioitellaan vallan mahottomasti.  Onhan se tietysti hirvenmetsästys hieno ja halpa laji, ei tarvii osallistua harrastuksen tuotantokustannuksiin. toista se on golffin peluussa.

  Ola_Pallonivel

  Kouluissa opetetaan lapsukaisille, että lihansyönti on pahasta. Eikä normaalia maitoakaan ole enää kouluissa saatavilla. Mutta tämä yksi porukka saa mellastaa ihan miten tahtoo, poromiesten lisäksi. Olisi aika tulla 2000-luvulle tässä ”karjanhoidossa”.

  Tomperi

  Montako puuta sahapuuksi hehtaarilla kasvatetaan taimikoista?  Selluksi ainakin kelpaa vaikka mutkaa ois tai rangan vaihtoja.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  <p>Tomperi: ”Montako puuta sahapuuksi hehtaarilla kasvatetaan taimikoista?  Selluksi ainakin kelpaa vaikka mutkaa ois tai rangan vaihtoja.”</p><p>Kyllä taimikonhoidon jälkeen vielä pitäisi olla kaikkien puiden ehjiä ja suoria  ilman ranganvaihtoja. Jo ensiharvennuksessa tulee pikkutukkeja, jos puu vain on suoraa ja virheetöntä.</p><p>Taimikosta pitää ottaa jokainen lehtipuun vesakin pois. Jos lehtipuulla hirvet houkutellaan taimikkoon niin sitten menee kyllä männyntaimetkin. Syönnin lisäksi niitä pusketaan ja tallotaan. Tämän lisäksi taimikko pitäisi talveksi suojata tricolla.</p><p>Ainoa oikea hirvivahinkojen vähentämiskeino on hirvikannan selvä laskeminen alemmaksi. Kaikki muu on vain syönnin siirtelyä paikasta toiseen.</p><p> Terveisin: Korpituvan Taneli </p><p> </p>

Esillä 6 vastausta, 71 - 76 (kaikkiaan 76)