Keskustelut Metsänhoito Riistakeskuksen neuvot

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 90)
 • Riistakeskuksen neuvot

  Merkitty: 

  Metsävahinkoihin esitetään ratkaisuksi hirvieläimille sopivan ravinnon lisäämistä metsätaloudessa sen sijaan, että hirvikantaa pienennettäisiin metsätuhojen vähentämiseksi. Juttu väittää myös, että pihlajan, pajun ja koivun kaltaisen ”rehun” lisääminen mäntytaimikoihin pienentää tuhoriskiä ja että ”lehtiainesta sisältävässä mäntytaimikossa hirvien laidunnus ei aiheuta vahinkoja”.

  Keskustelua aiheesta ollee syytä käydä myös itse asianomistajien kesken.

 • mettämiäs

  GLA:

  Sano vain, jos on sanottavaa jostain kommentista. Tuollaiset kohdistamattomat heitot menee ihan suoraan suomi24-tasolle.

  Voi Gla, minä kun niin kovasti yritin kehua palstan hirvenmetsästyksen asiantuntevinta kaksikkoa (viivi&wagner on mielestäni ylivoimaisesti paras sarjakuva ainakin hesarissa ja teitä siihen kaksikkoon vertasin) ja minä siitä haukut sain. Koska olen vähävarainen, kansakoulupohjalta yrittävä pienmetsänomistaja (jolla vielä leipä pieninä murusina maailmalla), en millään pysty roikkumaan säännöllisesti tällä palstalla, joten minun vastaus välillä joskus vähän venyy. Siellä suomi24-palstalla en ole koskaan käynyt, mutta Gla sen palstan ilmeisenä erikoisasiantuntijana (ehkä jopa aktiivikirjoittajana?) voisi vaikka vähän kertoa niista keskusteluista tarkemmin, jotta tällainen vähän kokemattomampikin keskustelija voisi oppia kokeneemmilta jotakin.

  Gla Gla

  Taitaa olla kohta 20 vuotta siitä, kun Suomi24:ssa kävin. Jossain vaiheessa päätin lopettaa ja se päätös on ollut helppo pitää. Palstan maine säilyy ja sillä mennään. En siis ala referoida sen palstan keskusteluja.

  Arvasin, ettet pysty yksilöimään asioita, joista hirvenmetsästykseen liittyen arvostelet. Kunhan louskutat kevytnimimerkkien tavoin leukojasi.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Se on nääs vaan hyvä että edes joku täällä uskaltaa esittää niitä vähemmän valistuneita huomioita ja kysymyksiä eli paljastaa rohkeasti oman typeryytensä. Se olisi huono juttu jos pelkästään käsiteltävän asian hyvin tuntevat asiantuntijat saisivat keskustella. Jatkuva kasvatus käytännössä -ketjukin olisi loppunut jo vuosia sitten, jos vain Perko ja Jovain olisivat saaneet keskenään osallistua!

  Gla Gla

  Totta. Koulussa ja urheilukilpailuissa ajattelin usein, mahtaako kärkipään porukka ollenkaan osata arvostaa meikäläistä. Ilman heikompiaan he eivät taistelisi kärkipään sijoista ja saisi kokea onnistumisen tunteita. Jos minun kaltaiset päihittäisi nämä, tulisi niistä täysiä luusereita. Tuskin ymmärtävät, mikä merkitys huonommilla näiden tuntemuksilleen on.

  Osaavilta on silti lupa edellyttää osaajan tasoista toimintaa. Mettämies ei sitä ole vielä lunastanut. Matt 23:12.

   

   

   

  Ola_Pallonivel

  Laitetaanpa tähän väliin myös muita riistakeskuksen neuvoja. Tai tämä on oikeastaan päätös tai linjaus. Suora kopio lehdestä.

  Pohjois-Savo on valkohäntäpeuran levinneisyyden reuna-aluetta. Suomen riistakeskuksen tavoitteena on valkohäntäpeuran hallittu leviäminen ja kasvu paikallinen vahinkotilanne huomioiden.

  Valkohäntäpeuran pyyntiluvista on viime vuosina käytetty keskimäärin noin kymmenen prosenttia.

  Ola_Pallonivel

  Sitä ravintoa halutaan lisätä ihan muusta syystä kuin annetaan ymmärtää.

  Jean S

  Sitä ravintoa halutaan lisätä nimenomaan siitä syystä, että bambit ja hirveydet saisivat ruokaa, ja se kerrotaankin. Se, mitä ei kerrota, on se, että lisäruokinnalla ei ole tarkoituskaan estää vahinkoja, vaan että toimenpiteillä tavoitellaan mahdollisuutta pitää entistä suurempaa määrää valtion karjaa.

  Sinänsä muuten mielenkiintoinen kysymys, että on olemassa joku organisaatio nimeltä Riistakeskus, jolla on valta asettaa tavoitteeksi, että vieraslajituholaisten määrää Pohjois-Savossa kasvatetaan. Riistakeskus voisi alkaa ostamaan ihan omia metsiä, aidata ne, ja laittaa sinne ne tavoittelemansa eläimet.

  Gla Gla

  Juuri näin, kannan tuottavuuden parantaminen on tavoitteena. Kun eläinten määrä on pudotettu tavoitetasolle ja sen on huomattu aiheuttavan kaatolupien määrän vähentymisen, jollain asia pitää yrittää kompensoida.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Uusimmassa Metsästäjä-lehdessä juttuja muun muassa metsäjäniksen ja hirven huomioinnista metsänhoidossa (ketjun otsikko) sekä supikoiran pintapyynnistä haaskoilta koira-avusteisesti. Mainitaan mm. että kun supikoirien kanta on painettu alas, kanalintujen pesien merkittävin uhkatekijä ovat varislinnut.

  https://www.lehtiluukku.fi/lehti/metsastaja/_read/5-2023/352651.html

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  <p><p><p>Tolopainen: ”En muista kuin yhden talven, kun pysyvä lumi on tullut näille seuduille lokakuussa ja se oli joskus 60-luvulla.”</p><p></p><p>Juu se oli 65 syksy. Lumi tuli joskus 20.10 tienoilla ja pakkanen piti huolen ettei se edes kastunut, sulamisesta puhumattakaan. Noin kuukautta myöhemmin pakkanen kiipaisi yli 25 asteen ja pysyi siellä maaliskuun alkuun saakka. Sitten tuli viikon suoja ja vesisateet, niiden päälle taas kunnon pakkanen. Ajelin sinä keväänä hevosella puuta hangen päältä.</p><p>Sellaisia vuosia jolloin PYSYVÄ lumi on tullut lokakuussa taitaa olla etelä ja keskisuomessa erittäin vähän, pohjoispohjanmaa ja lappi ovat sitten oma lukunsa.</p><p> Terveisin: Korpituvan Taneli</p></p></p>

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 90)