Keskustelut Puukauppa Riittävä litrakoko ensiharvennuksessa

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 63)
 • Riittävä litrakoko ensiharvennuksessa

  Motomiehet ja ostomiehetkin purnaavat liian pienikokoiseta puustosta.Mikähän olisi sitten riittävä litrakoko ensiharvennuspuulle?Tarkoitan win-win-tiannetta,jossa mototyö on mielekästä ja puunmyyjä saa hakkuutuloja.(kaksi harvennuskertaa).Mitähän se olisi RK-mittana?

 • jees h-valta

  Mitä halvempaa sellu on sitä paremmin se tekee kauppansa maailmalle. Asia joka ei taas vaikuta puunhintaan koska koko sellun hintaan se vaikuttaa olemattoman vähän. Nyt luulisi nimenomaan lehtipuun kelpaavan.

  Visakallo Visakallo

  Etelä-Amerikan eucalyptusplantaasit sekä Venäjän koivikot ovat täyttäneet sellumarkkinat pysyvästi.
  Suomen koivut kannattaa nyt kasvattaa suoraan tukeiksi.

  Metät kunnossa!

  Tai klapittaa ajoissa kuusien kasvun tieltä. Lyhytkuituista sellua ei täältä tulla viemään ulkomaille tulevina vuosikymmeninä. Hinta määräytyy eteläisen pallonpuoliskon tuotantokustannuksista (huomattavasti alhaisemmat kuin täällä) + rahtaamisesta tänne (isoihin paatteihin mahtuu paljon), joten kovin suuria odotusarvokertoimia en lehtipuulle Suomessa lähtisi veikkaamaan.

  harrastelija harrastelija

  Yhtiöt käyttävät ainakin vielä koivun sellun raaka-aineeksi, koska sieltä ei saa ostetuksi yhtään koivukuitua klapiraaka-aineeksi.

  jees h-valta

  Eipä tunnu ongelmia olevan koivukuidun eikä haapakuidunkaan menekin suhteen. Ostetut ovat viime hakkuultakin. Samalla koivukuidun hinnalla kaikki. Hinta hyvin lähellä havukuidun hintaa.

  pikkutukki

  Olen kuullut , että hyvään tulokseen päästään tekemällä taimikonhoito 1800 kpl , jonka jälkeen ensiharvennus kun puut saavuttavat 14 cm läpimitan rinnankorkeudelta , tällöin runkoluvun pudotus 900 kpl eli puolet pois .

  Timppa

  On ollut muutama kuusikko, joissa runkoluku on ollut harvennusvaiheessa luokkaa 1500 runkoa/ha. Tällä tasolla olevilla tiheyksillä päästään vähän suurempaan litrakokoon kuin oppikirjojen 1800:lla ja harvennuskin aikaistuu . Eikä kasvukaan taida sanottavasti kärsiä. Siis suosisin tätä luokkaa olevia kasvatustiheyksiä, ellei kyseessä ole erityisen kasvava kohde.

  IloaMetsästä

  Mites tämä, taimikko raivattu aikoinaan, löytyy paikkoja joissa rk mitta 17 cm, esim. 5 peräkkäisen puun keskiarvo. Paksuin samanikäinen mänty ollu 22 cm. pituutta silti max 12m, Suurin osa 11-12 metristä. Yksi puu oli kuollu pystyyn, kun ristiin rastiin palstaa kävelin, mutta muilla on latvusta jäljellä ja tilaa vielä kasvaa. Muilla kuvioilla puut 10-12 senttistä rk-mitta, joten kannattanee vieä muutama vuosi odotella, että saa isomman leimikon aikaiseksi? Paikka lappi.

  Jätkä

  Jos kuusentaimia on istutettu tarkalleen ohjeen mukaisesti 1800 tainta / ha, niin ellei ole mukaan päästetty luontaisia taimia, niin kun kuusikko on 14 metrin korkuista, siellä ei takuulla ole 1800 runkoa, vaan luontaisesti on poistunut jonkin verran.

  Vajaatuottoisuuden raja on suunnilleen ns. lakirajalla, joten metsänkäyttöohjeita kannattaisi seurata kohtuudella.

  Puheet jostain 3000 rungon taimitiheydestä kannattaa nielaista ennenkuin niitä höläyttää ihmisten kuuluville.

  Jätkä

  Mitä halvempaa sellu on sitä paremmin se tekee kauppansa maailmalle. Asia joka ei taas vaikuta puunhintaan koska koko sellun hintaan se vaikuttaa olemattoman vähän. Nyt luulisi nimenomaan lehtipuun kelpaavan.
  Lähetetty: 14.09.2016
  Lähettäjä: jees h-valta
  Pisteiden keskiarvo:

  Ja mitä halvemmalla sellua myydään maailmalle, sitä vähemmän tulee voittoa.

  Jessehän on täällä itkenyt joutuneensa myymään kuusikuitunsa samalla hinnalla kuin lehtikuitunsakin, ainoana lievennyksenä, että on saanut haavasta saman hinnan.
  Eli kaikki kuitupuunsa hän on joutunut myymään haapakuidun hinnalla?????

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 63)