Keskustelut Puukauppa Riittävä litrakoko ensiharvennuksessa

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 63)
  • Riittävä litrakoko ensiharvennuksessa

    Motomiehet ja ostomiehetkin purnaavat liian pienikokoiseta puustosta.Mikähän olisi sitten riittävä litrakoko ensiharvennuspuulle?Tarkoitan win-win-tiannetta,jossa mototyö on mielekästä ja puunmyyjä saa hakkuutuloja.(kaksi harvennuskertaa).Mitähän se olisi RK-mittana?

  • pikkutukki

    Vielä parempi olisi jos ymmärtäisi lukemansa , niin jäisi vähemmälle turhat inttämiset .

    rööri roope

    Viimeisin kunnon ensiharvennus manuaalisesi 2000 luvun alkupuolella
    tuotos 8ha/750:kuutiota eli ihan tiheetä kuusikkoa ja liänä männyt,jotka lisäsi kuutioita.
    Ilman mäntyjä tulos 60 mottii/ha

    Jätkä

    Vielä parempi olisi jos ymmärtäisi lukemansa , niin jäisi vähemmälle turhat inttämiset .
    Lähetetty: 55 min sitten
    Lähettäjä: pikkutukki

    Ole huoleti, kyllä sinäkin joskus vielä ymmärrät lukemasi – ja kirjoittamasi…

    pikkutukki

    Jätinkin tuon edellisen lausumani passiivimuotoon , koska olen tullut siihen tulokseen , että jopa minä voin olla väärässä 🙁 !

    Metsuri motokuski

    Vähän kyllä liiottelin. Eihän nyt joka puuhun niitä leimoja tule mutta aika harvaksi sellainen tureikko tulee tehtyä kun ne puut ovat kuitenkin tiheissä ryppäissä. Niihin niitä leimoja saattaa tulla.

    Vaikein harvennus minulla oli kerran järeään kuitukokoon kasvaneen kuusiaidan harvennus. Isäntä halusi että otettaiisiin harvemmaksi kun oli niin riutuneen näköinen. Suosittelin kyllä lattiaan lyömistä mutta sillä kertaa päädyttiin harvennukseen. Siinä tahtoi niitä pilkkoja tulemaan aivan riittävästi.

    Toinen tapaus oli kerran kun isäntä halusi koivuryppäitä harventaa joita oli harvennusleimikon vieressä. Koivut olivat kasvaneet kantovesoista aika järeän kokoiseksi. Ajattelin että empä hakkaa niitä pitkään kantoon ettei leimoja tulisi vaan päätin että otetaan mahdollisimman siististi lyhyeen kantoon. Parhaan koivun jätin aina puskasta paikalleen ja siihen tuli sitten rullista pieni jälki. Isäntä teki valituksen kolhuista pääkonttoriin ja itse sain kehoituksen parempaan työhön. No seuraavalla kerralla hakkasin koivuryppäät metrin kantoon niin ei tullut kolhuja.

    jees h-valta

    Noinhan se helposti käy ja tuota pitkää kantoa nyt sitten näkee kyllä juuri lehtipuilla varsin herkästi. Jopa vähän hupaisan pitkiä juuri ryppäissä.

    kuusessa ollaan

    Se vaan on ainoa keino tietyillä hakkuupäämalleilla saada kolhimatta kaadettua puuryhmästä runkoja, eli pitkään kantoon kaatamalla. Ja niistähän tyvitolpista pikkulinnutkin tykkäävät, tekevät niihin pesiään. Eli jopa ympäristöteko kyseessä…

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Ei ole noista varsinaisista ryppäistä kokemusta kun en ole sellaisia koknekorjuuseen tarjonnut.
    Haarapuita ja paripuita on ollut aina silloin tällöin. Kerran huomautin jäävän puun vauriosta. Sanoin niin kiukkuisen selityksen ja kehoituksen käydä sahalla kaatamassa sellaiset. No minä kilttinä poikana koitin hommaa rauhoitella ja myöntelin että eihän niille kai mitään voi.
    Tulipa sitten energiapuuharvennus. Siellä sitten niitä paripuita oli enemmänkin. Kattelin ensimmäisen paripuun kohdalla, että onpa käynyt tuuri kun ei ole jäävässä vauriota. Sitten näin niitä useitakin samoin tuloksin. Niin vain kävi ettei siinä savotassa löytynyt sitten ainuttakaan paripuuvauriota. No, se nyt oli vain sellainen 1300 motin savotta.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    suorittava porras suorittava porras

    Aika usein paripuun toisen osapuolen poistaminen onnistuu ilman näkyviä vaurioita , mutta seuraavassa hakkuussa pystyyn jätetystä rungosta löytyy laho . On vähän kuin housuunsa pissaisi . Hetken lämmittää . Koko puska sileäksi ja sillä siisti .

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Onko tuo laho asia musta tuntuu vai millä menetelmällä todettu?

    Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 63)