Keskustelut Tekniikka Risupeto

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 274)
 • Rane

  Ihan hauska toimintaperiaate.Ei ensikatsomisella vaikuttanut nopeammalta kuin muutkaan nipsottimet.

  metsänkasvattaja

  eipä   ole tämäkään  härveli  sen tuottavampi  kuin  aikaisemmat konekulut  ovat moton luokkaa ja  lisäksi  tulee   ajokoneen  kustannuikset taitaisi  olla  metsuriraivaamana  parempi  jäisi  yksikone  pois  korjuusta  jos  ei  raivaussahaa  lasketa

  Puuki

  Risujen pystyhinta on liian pieni konekustannuksiin nähden.  Yhdestä k.-kuutiosta puuta saa noin 2 MWH energiaa mutta pystypuusta ja sen myötä korjuustakaan ei saa siihen energiasisältöön verrattuna  juuri mitään.

  mehtäukko

  Eipä todellakaan vakuuta. Pensa palaa ja kolina käy. Kuinka niin pienellä saannolla kuin risukon korjuussa syntyy koneketjulle katetta? Siinä ei ajokoneen kuormassakaan noista heinistä paljon kiinnot ja megavatit kartu..

  Metsuri motokuski

  Hidas tuntuu olevan. Ilmeisesti tuo soveltuu parhaiten kaupunkien puistometsien hoitoon ja joutomaiden kunnostukseen.

  metsänkasvattaja

  sellainen  kone  tuohon pitäisi  olla  joka hakettaisi puun samalla  kuormaan ja  veisi   sen tienvarteen  enpä  tiedä  olisiko   sekään tarpeeksi  kannattavaa tai  siten  halpatyövoimaa  käyttäen  5e  h    ehkä  sitten  kannattaisi

  jees h-valta

  Kyllähän tuo parempaa jälkeä tekee kun siirtelee valmiisiin kourakasoihin. Ja kuivaukseen tienvarteenhan nuo pitää siirtää. Jos tuo suoraan haketetaan se kuumenee ja palaa ennen aikojaan.

  meetsuri

  Ei ole pelkoa että joutuis kortistoon metsurityöstä vielä. Hitaita, kömpelöitä ja kalliita on ollu kaikki koneet mitä keksitty.

  Tolopainen

  Se, että metsuri kaataa risukkoa maahan, on turhaan maksettua työtä. On aivan eri asia, jos kaadetut puut otetaan talteen ja käytetään kansantulon kartuttamiseen tuottamaan energiaa. Tosin tuokin ilo loppuu aika lyhyeen, kun maa köyhtyy ja puiden kasvu lopahtaa ilman lannoitusta.

  Visakallo

  Maan köyhtymistä on kyllä hyvin vahvasti ja tarkoituksellisestikin liioiteltu. Kysymys on taas siis yhdestä metsään liittyvästä hokemasta. Satojen vuosien ajan kaikki asutusten lähimetsät pidettiin puhtaana, eli ”haravoitiin” polttopuiksi ja aitatarpeiksi. Risut, oksat ja latvukset silputtiin karjalle kuivikkeiksi, ja nuoret vesaikot kerättiin lampaille kerpuiksi. Siitä huolimatta nämä maapohjat puskevat nytkin puuta ennätystahtiin.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 274)