Keskustelut Tekniikka Risupeto

Esillä 10 vastausta, 251 - 260 (kaikkiaan 274)
 • oksapuu

  Muutosvastarintaa havaittavissa…

  Täällä etelässä on rakennettu isoja lämpölaitoksia ja lisää tehdään. Kyllä ne hakkeensa tarvitsee ja e-puu hakkuut on tulleet jäädäkseen…

  Karsitun rankapuun tienvarsihinta onkin tullut tänne jo muutamaan kertaan kirjoitettua…

  suorittava porras suorittava porras

  Nähtäväksi jää ,mitä tapahtuu ,kun tuet loppuu. Veikkaan ,että niitä energialaitoksia ruokitaan venäläisellä hakkeella ,jota tehdään järeämmästä puusta. Energialaitokset ovat kovasti moittineet risuista tehdyn hakkeen laatua. Toinen vaihtoehto on ,että käytetään kuitupuuta. Siihen saattaa  joillakin muilla tahoilla olla olemassa poikkeava näkemys.

  oksapuu

  Parhaita ostajia on alueelliset lämpölaitokset ja yksittäiset broiler ym. tuottajat…

  Moni myy firmalle pelkät tukit ja jättää kuidut itselle. Eipä siinä mitään tukia tarvita…

  jees h-valta

  On myös niitä e-puun ostajia jotka ostavat puutavaraa laidasta laitaan kuten aiemmin mainitsin. Ja aivan kilpailukykyiseen hintaankin. On se kyllä vaikea käsittää yksinkertaisia asioita, näämmä. Tuo suorittavan höpötys nyt aivan pohjanoteeraus. Täällä ei lämpölaitokset kylmene vaan poltettavaa ostetaan ja välitetään edelleenkin. Valtava massamäärä ja monipuolinen metsäosaaminen antaa aivan ylivoimaisen markkinaraon. Suorastaan markkinayltäkylläisyyden. Siis noista tuistakin olen maininnut että esim. Kemeran saa metsänomistaja, ei puunostaja kuten esim. Metsä-Group ja muut isot toimijat vie nekin.

  suorittava porras suorittava porras

  Tuet on tarkoitettu kohonneiden työkustannusten kattamiseen. Ei toimettoman metsänomistajan taskuun. Kun tuet lähivuosina loppuu , päästään tästäkin epäkohdasta kivuttomasti eroon.

  jees h-valta

  Kun nytkin vakavarainen e-puun ostaja pystyy antamaan mo:lle tukirahat on silloin aivan sama heille kuinka niiden laita on vastaisuudessakaan.

  Visakallo Visakallo

  Suorittavalta on näköjään jäänyt perehtymättä uusien suurten biovoimaloiden tekniikkaan. Esim. Lahti Energian uusi suurvoimala ei ole lainkaan ronkeli siitä, minkä kokoisesta puuta käytetään. Keneratukihan on tähän asti maksettu myös venäläiselle hakkeelle, joten tuen poistuminen ei muuttaisi tilannetta mitenkään.

  oksapuu

  Miten se työkustannus siittä nousee jos kuusikuidut menee sille ostajalle joka sitä tunnetusti haluaa. Mäntykuidut lämpölaitokselle ja koivukuidut klapikauppiaalle?

  Eipä tuossa mitään tukia kaivata…

   

  Visakallo Visakallo

  Meilläpäin kotimaisen energiapuun hankintamäärät ovat satojatuhansia motteja vuodessa, eli aivan merkityksettömästä asiasta ei puhuta. Suorittavan kannattaisi joskus tulla sieltä omasta kuplastaan ulos katsomaan, mitä muualla Suomessa tehdään.

  jees h-valta

  Myös Satakunnassa tosi merkittävää toimintaa.

Esillä 10 vastausta, 251 - 260 (kaikkiaan 274)