Keskustelut Puukauppa runkohinnoittelu

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 123)
  • runkohinnoittelu

    Merkitty: 

    ”Luulen että tässä vaan keksitty keino vaikuttaa puunhintatilastoihin, tehdään kauppaa runkohinnalla , niin kuitupuun hintatilastoihin ei tule hyppäystä ylöspäin. Runkopuukaupathan jää hintatilastojen ulkopuolelle.”

    Miten tai kuinka nuo puun keskihinnat lasketaan?

  • Rane

    Jollakin on tarjouksessa jämpti hinta ja MG:llä taulukko josta voi valita.Idea on se että kun MG ei halua kilpailla hinnalla niin sotketaan sinänsä hyvä runkohinnoittelu näillä taulukoilla.

    mehtäukko

    Kuten suorittava aloittaa toisen tarinan samasta aiheesta niihän siinä käy.

    Onko myyjän vika vai ostajan syy, että huonosti hoidetussa metsässä poistettava puu on vaikkapa hieksen ruikulaa?

    Kuten edellä,taulukosta todetaan järeyden muuttuma.

    mehtäukko

    ”… sotketaan sinänsä hyvä runkohinnoittelu näillä taulukoilla…”

    Runkohintahan perustuu runkojen toteutuneeseen keskijäreyteen. Vaatiiko joku ostajaa laskeskelemaan kiinteän runkohinnan leimikkoa kiertäen? Eikös sen voisi myyjäkin tehdä ja sitoutua tulokseensa?

    Korjuussa urien paikat ja sovittu/käytetty harvennustyyli ratkaisevat tuloksen litralleen

    Kalle Kehveli

    En ole nähnyt taulukoita runkohinnoittelusta, kun en MG:lle myy. Mistä hinnasta ne alkaa ja mitä luokkaa ne on?  Esim. 50 litrasta 100 litraan.

    mehtäukko

    ”Kun en MG myy…” Eihän ostopomot pakolla osta! Kysyä pitää.

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Runkohinnoittelulla harvennuksessa siirrytään hiukan arpapelin puolelle. Hakkuun jälkeen järeys selviää, josta sitten taulukosta hintakin. Minimimitan yksilöt pudottavat helposti keskijäreyttä, jos ei ole raaskittu maahan kaataa raivatessa . Tai voihan järeyttä hakattavissa tietenkin nostaakin, kun ottaa isommat päältä. Itse haluan tietää hinnan kaupanteossa motilta, vain kuutiot ovat auki ennen hakkuuta.

    Kalle Kehveli

    ”Kun en MG myy…” Eihän ostopomot pakolla osta! Kysyä pitää.”

    On se vaan vaikea kertoa suuruusluokkaa, kun pelkää tehneensä huonot kaupat.

    Kilpailija kuidusta maksanut 2€/m3 aina enemmän. Sahat vieläkin enemmän tukkileimikoista, jopa 10€/m3 enemmän.

    Kalle Kehveli

    ”Itse haluan tietää hinnan kaupanteossa motilta, vain kuutiot ovat auki ennen hakkuuta.” 

    Sama minulla, en halua lähteä arpapeliin mukaan.

    Puuki

    Voi olla joskus ongelmia ostajilla määrittää suht. oikea lähtöhinta ( runkohinta joka perustuu mm.poistettavien puiden keskikokoon ) johon sitten sitä toteutunutta keskijäreyttä  verrataan .  Kukaan ulkopuolinen ei tiedä sitten mikä on lopputulos ennen kuin näkee sen.   Tuskimpa keskikantohinta siitä arpomisesta paranee muuten kuin että tavallista paremmasta leimikosta voi saada vähän paremman mottihinnan ja huonosta vastaavasti heikomman.

    Hintahuippuihin myyminen auttaa jonkin verran saamaan sopivamman hinnan leimikosta.  Esim. v.-18 loppupuolella harvennushinta oli sama kuin alkuvuonna olisi ollut  päätehakkuussa.   Nyt on ollut vain hankala käyttää sitä tyyliä, kun on pitänyt myydä ennakkoon ylimääräiseen suojeluintoiluun varautumisen takia.      Takuuhinta auttaa jotain saman vuoden hinnoille pääsemisessä, jos on sopimus  voimassa.  Sen n. pari euroa tulee takasin, jos hinnat nousee loppuvuodesta.   Sahalta voi saada enemmän alkuun mutta niillä ei ole sijoitusnahdollisuutta.   Tosin nykytilanteessa tulisi myös sijoituskoron nousta selvästi jotta menisi oikeaan suuntaan.

    Ptv:a lajien jakaumasta leimikolla riippuu paljon minne milloinkin kannattaisi myydä.

    KeMeRat

    ”muuten kuin että tavallista paremmasta leimikosta voi saada vähän paremman mottihinnan ja huonosta vastaavasti heikomman.”

    Vautsi, keksit juuri mikä tämän systeemin idea oli.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 123)