Keskustelut Puukauppa runkohinnoittelu

Viewing 10 replies - 21 through 30 (of 123 total)
 • runkohinnoittelu

  ”Luulen että tässä vaan keksitty keino vaikuttaa puunhintatilastoihin, tehdään kauppaa runkohinnalla , niin kuitupuun hintatilastoihin ei tule hyppäystä ylöspäin. Runkopuukaupathan jää hintatilastojen ulkopuolelle.”

  Miten tai kuinka nuo puun keskihinnat lasketaan?

 • Puuki

  Kun pohdintaa oli siitä olisko runkohinnalla etua kenelle , niin itsestään selväähän se on . Voit jättää lukematta kun noin näyttää hermostuttavan.  En minäkään lue sinun kommenttejasi kuin vain harvoin.

  mehtäukko

  Just noin Kemerat.

  On jotenkin irvokasta, että metsänomistus myyntiin on yhtä tyhjän kanssa, jos ostajia ei ole tai ei puulle hintaa. On ja ei, mutta metsänomistajilla ei ole koskaan mitään puutetta ja vikaa ”leimikoissa” = monesti hatelikoissa. Syytä kaivetaan kyllä ostavista osapuolista oikein kilpalaulannalla!

  metsä-masa

  Metsä Groupin harvennusten runkohinnoittelu perusteet on oikean suuntaisia, aivan niin kuin edellä on todettukin, mototuloste sen kertoo luotettavasti. Ostohenkilön tarjouksessa jättämä oletus hinta kumminkin on syytä tehdä olosuhteita vastaavaksi.

  Toisaalta MG:n puoleltakin tällä menettelyllä ohjataan fiksusti asiakkaita ennakkoraivaamaan leimikot ennen hakkuuta, mutta myyjien kesken hinnoittelu on tasapuolinen.

  Voi runkohinnoittelussa olla vaaran paikkojakin, jos leimikosta lähdetään poistamaan niitä hyvälaatuisia ja teknisesti arvokkaita pää- ja lisävaltapuita, silloin kasvamaan jää laadullisesti heikommat rumgot, joka kostautuu kuvion myöhemmässä kehityksessä.

  Menetelmänä tämä on kumminkin omakohtaisesti kokeilemisen arvoinen, siis harvennus hyvän metsänhoidon suositusten mukaisesti !

  mehtäukko

  ”…jos leimikosta lähdetään poistamaan..”

  Tämähän ei ole hintamenetelmän ”vaara”. Väärä toiminta pullahtaa pintaan ajattelemattomasti tai hällä väliä – tyylillä tolskatuissa työmaissa. Kauppasopimuksen ehdot ja mallit pitää sisäistää niin mo:n kuin konemiehenkin.

  Teufelin Zumi

  Höpöukko hourii omiaan. Sopimus ei kuulu urakoitsijalle. Työnjohto, jos sitä on, pitää huolen.

  mehtäukko

  Sekopäisen trolli- kumin kun ei taaskaan ymmärrä asioista mitään,on parasta ryömiä peittonsa alle.

  oksapuu

  Näyttää vahvasti siltä että jatkossa laitan enskat e-puuna myyntiin…

  Löytyy selkeä hinta ilman mitään saivartelua tilavuudesta ja pinoon kelpaa sellainenkin tavara mitä joku vieroksuu.

  Timppa

  En  kyllä harvennuksissa lähde kokorunkokauppaan.  Tehdään harvennus kuinka oikein tahansa, niin aina jää huonoja puita poistamatta.  Harmittaisia katsoa niitä kokorunkokaupalla myydystä metsästä, kun ei tiedä, että vietiinkö vierestä suora vai lenko puu.

  Luulen, että kuidun hinta kuitenkin nousee enskassakin.

  metsä-masa

  Runkohinnoitttelun mukainen kauppan suosio nähdän vasta muutaman vuoden päästä, kunhan niistä saadan näkemyksiä- ja kokemuksia  laajemmin. MG:llä on mös tarjolla metsänhoitopalvelua boonuksella vahvistettuna tarjotavaksi maanomistajille, joka tässä tilanteessa voisi saada lisää kiinnostavuutta ennakkoraivauksiin.

  Metsä Groupilla on hyvä tapa hoitaa jäsentensensä puuntarjontaa, käytännössä puukauppa solmitaan aina heikon kysynnänkin aikaan, jolloin jäsenyys palkitaan puukaupalla. Tarjolle tulevissa leimikoissa leimikkorakennne on  hyvästä, – vähän huonompaan, joten runkohinnoittelu on oikeuden mukausempi yksittäiselle kaupalle.

  Rane

  No runkohinnoittelun ideahan metsänomistajan kannalta on ollut nimenomaan tarjousten vertailun selkeys.MG onnistui sotkemaan senkin.

Viewing 10 replies - 21 through 30 (of 123 total)