Keskustelut Luonto Ruokitteko lintuja?

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 67)
 • Ruokitteko lintuja?

  Tänään oli pihabongauspäivä. Osallistuin ekaa kertaa. Tarkkailupaikkana vanhempien pihamaa, jossa on vuosikymmenet ruokittu lintuja. Säännöllisestä ruokinnasta johtuen lintuja on paljon. Unelias kaupunkilainen tosin saapui paikalle liian myöhään, harmaapäätikka näyttäytyi vain aamuvarhaisella, jäi siis näkemättä.

  Ruokkiiko täällä monet lintuja? Itse olen siis tähän asti kantanut säkkejä ja talipötköjä vanhempien pihamaalle, mutta nyt kesänmittaan ajattelin askarrella omille tiluksille ruokintahässäkän. Pitäisi saada sellainen systeemi, jonne voi iskeä kerralla vaikka säkillisen kuorittuja auringonkukansiemeniä. Näin ei olisi pelkoa ruuan loppumisesta, vaikka ei joka viikonloppu ehtisi käydä täyttämässä.

 • puunhalaaja

  Niin kuinkahan monesta lintulajista tehdäänkään tätä samaa stressihormonitutkimusta?

  En yhtään tiedä. Sinänsä voisi ajatella, että tämä ilmiö olisi yleistettävissä monelle lajille?

  Ihan loogiselta tuo stressijuttu minusta tuntuu. Kun tiedetään, että vanhassa puussa (varsinkin tietyillä paikoilla sijaitsevissa) on paljon enemmän ruokaa kuin nuoressa puussa, niin onhan se helpompaa ja vähemmän stressaavaa löytää syötävää vanhan/vanhahkon metsän isoista puista.

  jees h-valta

  Ja oletuksena tietenkin on että tämän lajin hyvinvoinnin vuoksi kaikki yli kolmekymppiset kuusimetsät tulee rauhoittaa että tämän sinällään erittäin tärkeän ja ihmiskunnallekkin välttämättömän lajin esteetön ruokailu saadaan varmistettua.

  Visakallo

  Olen koko metsätilayrittäjyyteni ajan pitänyt hyönteisiä syöviä lintuja jopa parhaina yhteistyökumppaneinani. Olenkin vuosikymmenten ajan tarjonnut heille asunnoiksi useita satoja pieniä yksiöitä metsissäni sekä pihoillani. Jos omakotitalon tontin jokaisessa yhdeksässä pöntössä pesitään vuodesta toiseen, on se mielestäni osoitus siitä, että asuntopulaa on!

  Mottimasa

  Olen ihmetellyt keskustelua hömötiaisesta, ruokinta on tuossa metrinpäässä ikkunasta ja voisi sanoa että siinä on paljon hömötiaisia. Talitiaisia, sinitiaisia, hömötiaisia ja muutamia kuusitiaisia siinä on, käpytikka, töyhtötiaista en ole nähnyt vuosiin. Metsätöissä tiaiset ovat kovasti äänessä kun sahan sammuttaa ja olin sielläkin näkevinäni hömötiaisen. Hakkuualue on ryteiköksi kasvanutta sekametsää josta löytyy tikan koluamista haavoista leppiin ja isoihin havupuihin, isoja koivuja.

  puunhalaaja

  Olen ihmetellyt keskustelua hömötiaisesta,

  Hieno juttu että sinun ruokinnalla on paljon hömöiaisia. Hömötiaisen kokonaistilanne on kuitenkin muuttunut nopeasti, kanta on pienentynyt rutosti. Se ei siis ole kuolemassa sukupuuttoon, vaan kanta on vain laskenut. Kehitys on ollut samantyyppistä useilla muillakin metsälintulajeilla, mutta ei toisaalta kaikilla.

  sitolkka

  Nuo hömötiaisten sun muiden määrät on mielestäni aika karkeita arvauksia. Kun edes hirvieläimien määriä ei pystytä suunnilleenkaan määrittämään. Kaikkia tiaisia näkyy paljon taajamissa ja kylien pinnassa missä paljon ruokintoja. Metsissä jossain paljon ja jossain vähän. Tyhjin tiaisista lienee nuori yhden puulajin männikkö.

  metsänkasvattaja

  lintulauta on ja  paljon käy  lintuja  tali, hömötiaisia, punatulkkuja , vihervarpusia, jokuvihreän värinen  tikkakin  käväisi  oravia  ei  vielä  ole  näkynyt

  Visakallo

  Meillä lintujen talviruokinta on pienimuotoista. Talven aikana kuluu kymmenen 25 kg säkkiä aurigonkukan siementä,  muutama pussillinen pähkinärouhetta, ja kymmenkunta rasvapötköä.

  puunhalaaja

  Metsänkasvattaja, se tikka oli harmaapäätikka.

  Sitolkka, Suomessa on todella hienot ja pitkät perinteet lintulaskennoille. Samoja reittejä on kuljettu vuosikymmeniä, tälla tavoin muutoksia huomaa aika hyvin

  puunhalaaja

  Visakallolle virtuaalinen hatunnosto, hieno määrä siementä menee. Kuorittuja vai kuorimattomia?

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 67)