Keskustelut Luonto Ruokitteko lintuja?

 • Tämä aihe sisältää 67 vastausta, 25 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 4 vuotta, sitten Rane toimesta.
Esillä 7 vastausta, 61 - 67 (kaikkiaan 67)
 • Ruokitteko lintuja?

  Tänään oli pihabongauspäivä. Osallistuin ekaa kertaa. Tarkkailupaikkana vanhempien pihamaa, jossa on vuosikymmenet ruokittu lintuja. Säännöllisestä ruokinnasta johtuen lintuja on paljon. Unelias kaupunkilainen tosin saapui paikalle liian myöhään, harmaapäätikka näyttäytyi vain aamuvarhaisella, jäi siis näkemättä.

  Ruokkiiko täällä monet lintuja? Itse olen siis tähän asti kantanut säkkejä ja talipötköjä vanhempien pihamaalle, mutta nyt kesänmittaan ajattelin askarrella omille tiluksille ruokintahässäkän. Pitäisi saada sellainen systeemi, jonne voi iskeä kerralla vaikka säkillisen kuorittuja auringonkukansiemeniä. Näin ei olisi pelkoa ruuan loppumisesta, vaikka ei joka viikonloppu ehtisi käydä täyttämässä.

 • Visakallo

  Linnuille alkoi siemenet maittaa uudestaan, kun tuli yöpakkasia ja luntakin useampaan otteeseen. Tänäänkin oli aamulla lähes 10 cm uutta lunta.

  eero heikki

  Mehto oli suon laejalla soetimessa,niin kaurapussin vein hänelle ,

  rööri roope

  Appiukko vei 22 mie en kehtaa.Annan elää en syöttele.

  mulle

  Suuri ja mahtava rotta/hiiri/myyrä ongelma tulossa lintujen liiallisella ruokinnalla,kokemusta on ja nykyisin kunnon jyrsijä tuholais myrkkyjä saa edes ostettua,muuta kuin tilaamalla ammatti torjuja,jonka tunnit ja kulut maksat.

  Linnun pönttöt asiallisia,mutta nekin omille maille,vaikka ne kuinka hienolta naapurin metsässä näyttäisivätkin.

  puunhalaaja

  Scientist, Urjalassa on mun systeemit. Tikkamäärä ei ole pelkästään omaa ansiota, tässä on ihan lähellä ainakin pari muuta tyyppiä joilla ei ole taloudellisia intressejä metsien suhteen. Tarkoittaa siis sitä, että on paljon lahopuuta ja näin ollen tikkoja piisaa.

  Olen nyt ottanut tälle vuodelle laadullisen bongaustavoitteen: haluan nähdä valkoselkätikan saunan ikkunasta maatessani lauteilla Pyynikin käsityöläispanimon olut kädessä. Sen jälkeen voin alkaa seppovuokkoilemaan ja väittää kovaäänisesti, ettei ole valkoselkätikka harvinainen kun minäkin sitä saunan akkunasta katselen.

  puunhalaaja

  No ei, Pyynikki on meidän pirkanmaalaisten juttu. Tosin firma kasvaa niin nopeasti että se ei saa enää markkinoinnissa käyttää tuota termiä. Mutta meininki on sama kuin alussa: suurella hartaudella ja ennakkoluulottomasti keitellään jänniä keitoksia. https://pyynikin.com/

  Rane

  Taitaa olla taas niitä aikoja kun metsissä alkaa vilistä  jukkatannereita.Eivät ole niin harvinaisia kuin voisi toivoa?

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005720254.html

   

Esillä 7 vastausta, 61 - 67 (kaikkiaan 67)