Keskustelut Luonto Ruokitteko lintuja?

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 67)
 • Ruokitteko lintuja?

  Tänään oli pihabongauspäivä. Osallistuin ekaa kertaa. Tarkkailupaikkana vanhempien pihamaa, jossa on vuosikymmenet ruokittu lintuja. Säännöllisestä ruokinnasta johtuen lintuja on paljon. Unelias kaupunkilainen tosin saapui paikalle liian myöhään, harmaapäätikka näyttäytyi vain aamuvarhaisella, jäi siis näkemättä.

  Ruokkiiko täällä monet lintuja? Itse olen siis tähän asti kantanut säkkejä ja talipötköjä vanhempien pihamaalle, mutta nyt kesänmittaan ajattelin askarrella omille tiluksille ruokintahässäkän. Pitäisi saada sellainen systeemi, jonne voi iskeä kerralla vaikka säkillisen kuorittuja auringonkukansiemeniä. Näin ei olisi pelkoa ruuan loppumisesta, vaikka ei joka viikonloppu ehtisi käydä täyttämässä.

 • Visakallo

  Kuorimattomia.

  Mottimasa

  Taitaa visakallon ruokinnalla käydä myös oravat, harakat, närhet ja naakat, jäniksetkin kun noin iso määrä kuluu siemeniä? Olen laittanut tarkoituksella ruokinnan miltei ikkunalaudalle ettei naakat, harakat ja närhet tule rohmuamaan, ne pärjäävät ilmankin talven ja syövät paljon jos ruokinnalle pääsevät. Ja onhan sitä näytelmää mukavempi katsella heti ikkunan takana kuin kaukana pihamaan laidalla olevaa. 50 kiloa siemeniä menee ja puolenkymmentä kilon talimakkaraa.

  Visakallo

  Ruokinta-automaatit on verkotettu. Ei pääse isompi porukka apajille.

  puunhalaaja

  Itse käytän kuorittuja siemeniä. Ei tarvi siivota ruokintapaikkaa, kun ei jää kuoria. Ne on myös linnuille ymmärtääkseni parempi, ei mene energiaa siemenen aukaisuun. 50 kiloa ostin talvelle, voi olla että joutuu keväällä ostamaan lisää. Talitankoja ostin 50, ne ei kyllä tule riittämään mihinkään.

  oksapuu

  Parivuotta sitten keväällä piti lopettaa pikkulintujen ja  oravien talviruokinta…

  Naapurin kissa alkoi päivystämään ruokintapaikan alla. Piti vaan päättää että ruokitaanko naapurin kissaa vai pikkulintuja…

  puunhalaaja

  Olin tänään jo aamuhämärissä pihamaalla kyttäämässä tirppoja. Ruokinnalla oli hyvä meininki, mm. harmaapäätikka, pikkutikka, valkoselkätikka ja puukiipijä. Merikotkakin lenteli järven päällä. Kotkasta on tullut arkinen lintu jo Pirkanmaallakin, useassa eri kunnassa on pesintöjä.

  puunhalaaja

  Ruokintakausi on loppumassa. Tikkainvaasio on ollut hurja: pihassa käy pariskunta harmaapäätikkoja ja palokärkiä, ainakin kuusi käpytikkaa ja nyt uutuutena pihaan on tullut kaksi valkoselkätikkanaarasta. Aiemmin kävi yksi uros, mutta sitä ei ole näkynyt toviin, lieneekö päätynyt varpushaukan mahaan.

  Scientist

  Missä päin Pirkanmaata näin paljon tikkoja ? Tässä lähistöllä (Lempäälä) asustelee vain palokärki ja käpytikkoja. Hieman kauempana olen nähnyt myös harmaapäätikan.

  Gla

  Linnut päätti lopettaa itse ruokintansa. Ensin loppui kauran syönti, sitten auringonkukansiementen. Pönttöjä jo tiaiset käy tutkimassa.

  jees h-valta

  Tekaisin viimeksi nyt mökillä käydessämme uuden pöntön lahosta omenapuun runkovärkistä. Tuli hauskan näköinen pötkylä. Olen joka kevääksi päättänyt yhden uuden pöntön sijoittaa erittäin runsaanpuoleiseen lintukantaan joka mökin pihapiirissä touhuaa. Viimekeväänäkin heti varattiin kun laitoin puuhun.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 67)