Keskustelut Metsänhoito Säästöpuiden hakkaaminen

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 48)
 • Säästöpuiden hakkaaminen

  Löytyyköhän tähän tietoa? Kun sitoudutaan sertifiointiin, niin kuinka pitkäksi ajaksi säästöpuut- ja ryhmät tulee jättää paikalleen. Itse luulin, että niitä ei koskaan saa hakata, mutta nyt menneen talven aikana naapurin palstalla on nämä saarekkeet jyrätty ja säästöpuut korjattu samalla kun on viereinen kuvio hakattu, vain kaksi n. 5cm läpimittaista riukua on jätetty/saareke.

  Miten valvotaan sitä että säästöpuut myös jäävät säästöpuiksi eikä niitä muutaman vuoden jälkeen käydä hakkaamassa ohimennen?

 • Jätkä

  Säästöpuut on sertifioinnin ehtona jätettävä ikiajoiksi kasvupaikalleen, vaikka ne kaatuisivat maahan. Ennemmin tai myöhemmin ne kuitenkin kaatuvat maahan ja lahoavat siihen.

  Puiden hakkaaja – Firma, Urakoitsija, metsänomistaja menettelee väärin ja jos tiukasti tulkitaan, Firman sertifiointi joutuu kyseenalaiseksi. Jatkossa sen tuotteiden markkinointi voi vaikeutua merkittävästi.

  Luulisi, että tässä puumarkkinatilanteessa mikään metsäyhtiö ei ole niin tyhmä, että tekisi moisen – suorastaan rikoksen.

  MaalaisSeppo

  Rikoksesta ei ole kysymys.

  Tolopainen

  Puut voi hakata, kun siltä tuntuu, taimikoiden  päällä ei mitään puita tarvita.

  Jätkä

  Jos on kieltäytynyt metsäsertifioinnista, ei jättöpuita tarvitse jättää, mutta sertifioitu metsä sitä edellyttää. Onhan toki selvää, että PA olevan metsänomintajan on saatava muuttaa rahaksi kaikki myyntikelpoiset puunsa.

  Arnold Layne

  Suosittelen olemaan sitoutumatta mihinkään sertifiointeihin niin ei tule tällaisia pohdintoja mieleen.

  Tolopainen

  Ei kukaan tarkista noita sertin ehtoja, kun firmoille, jotka noita myöntää, riittää että saavat bisneksestään rahat pois. Metsälaki ei velvoita jättämään säästöpuita. Metsissä on muutenkin riittävästi lahoavia katkenneita runkoja lumituhojen jäljiltä.

  Timppa

  Kyllä jollakin tavoin valvotaan tuota sertifiointia.  Muutama vuosi sitten kävi tarkastaja.  Oli hänellä useampia kohteita Keski-Suomessa.  Meillä ainoa kommentti oli, että jättöpuuryhmän juurilla oli muokattu.  Ryhmä pitää jättää luonnontilaan.

  Kuten tuolla edellä todettiin, niin ne jättöpuut pitää todellakin jättää pysyvästi paikalleen.  Nythän on jätettävä 10 runkoa/ha.  Aika helposti tuo löytyy, koska kuolleet ja maapuut saa laskea mukaan.  Joskus jätän maisemasyistä isomman ryhmän.

  Ei kiirettä.

  Sekapuu ryhmiä ja varsinkin erirakenteisia jättävät tässä elelälapissa mielellään.Joskus vähä ihmetyttää,puuta vauvasta vaariin.Mutta oikeassa mahtavat olla.

   

  Tolopainen

  Kansantalous hyötyy enemmän, kun tukkipuut laitetaan myyntiin eikä lahoteta aukossa, kun ympärillä on metsää tuhansia hehtaareja. Hiukan pieni näkökulma katsella  yhtä hehtaarin aukkoa. Lahopuitakin metsissä nykyisin riittää lumituhojen takia.

  Metsuri motokuski

  Eihän ne jättöpuut tarvii välttämättä olla tukkipuita. Siihen riittää hyvin sopiva puuryhmä jonka laatu ei nyt ihan päätä huimaa.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 48)