Keskustelut Metsänhoito Säästöpuiden hakkaaminen

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 48)
 • Säästöpuiden hakkaaminen

  Löytyyköhän tähän tietoa? Kun sitoudutaan sertifiointiin, niin kuinka pitkäksi ajaksi säästöpuut- ja ryhmät tulee jättää paikalleen. Itse luulin, että niitä ei koskaan saa hakata, mutta nyt menneen talven aikana naapurin palstalla on nämä saarekkeet jyrätty ja säästöpuut korjattu samalla kun on viereinen kuvio hakattu, vain kaksi n. 5cm läpimittaista riukua on jätetty/saareke.

  Miten valvotaan sitä että säästöpuut myös jäävät säästöpuiksi eikä niitä muutaman vuoden jälkeen käydä hakkaamassa ohimennen?

 • MaalaisSeppo

  Leppä on hyvä jättöpuu. Niitä kannattaa säästää ajoissa ennen päätehakkuuta. Eivät haittaa tukkipuiden kasvua ja ehtivät kaatua itsekseen ennenkuin haittaavat taimikkoa.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Kyllä luonto lahopuuta näinä vuosina on metsiin kaadellut,joten mielestäni nämä taimikoihin jäävät lahotettavat jättöpuut tyhjänpäiväistä hölmöläisen hommaa.

  Jätkä

  Tuulikaadot pitää kylläkin korjata pois sääntöjen mukaan, vaan eihän se teitä Metsäpatruunoita koske, eihän?

  tamperelainen tamperelainen

  Haapa pirullnen jättöpuu,kaatuessaan lamaa taimikkoa reippaasti.Juuri MG hakkasi minulle ja haavoista tehtiin tekopökkelöitä.Motomies vielä jyysti kuoret rungosta,eräänlainen kaulaus

  Gla Gla

  Tarve tuulenkaatojen korjuuseen riippuu siitä, paljonko tuulenkaatoja on. Muutama kuusi ei tarvetta aiheuta ja vaikka seuraavana vuonna kaatuisi muutama lisää, ei tilanne siitä mihinkään muutu.

  Itse pidän jättöpuiden suosimista aiheellisena. Vaikka luonto puita metsään kaataisikin, aukossa on kovin vähän potentiaalista kaadettavaa ja siten muutama jättöpuu parantaa tilannetta sen kuvion osalta. Tietysti jos puhutaan puolen hehtaarin kuviosta, tilanne on yhdentekevä.

   

  Tolopainen

  Noudan metsästä kaikki kaatuneet tukkipuut ja jättöpuina olleet kymmenen tukkipuuta korjasin myyntiin, eikä ole serti seinältä lähtenyt ja tuskin lähteekään. Se on omistaja, joka päättää mitä metsässä tehdään eikä huuhaa yhtiöt. Metsälaki ei jättöpuita edellytä.

   

  Jätkä

  Tyylikaadot, varsinkin kuusikosta pitääkin poistaa, jos niitä on useampi.

  Se, tuleeko niistä + merkkinen myyntitili, on kyseenalaista, mutta jos onnistuneen korjuun jälkeen saa edes työpalkan, niin hyvä on.

  Hieman fiksumpi jättäisi vähäarvoisimpia puita, joista jättöpuina olisi luonnolle jotain hyötyä.

  Tolopainen

  Jos minä olisin ollut päättämässä jättöpuista, niitä ei olisi taimikon päälle koskaan jätettykään, vaan reunametsä riittää. Näitä MHY:n tekosia pitänyt korjailla vuosikausia, enää eivät metsiini tule määräilemään.

  tamperelainen tamperelainen

  Jättöpuista kannattaa  keskustella motomiehen kanssa.heillä tuntuu olevan kokemusta ja talonpoikaisjärkeä.Ennen hakkuuta mo voisi miettiä sopivat jättöpuut.Viimeksi naapuri oli jättänyt muutman männyn rajalle ja siihen sitten jätettiin muutama kuitukokoinen puu.Näin rajalle saatiin säästöpuuryhmä

  sikari

  Hieskoivun röttelöitä jätetty. Talvella kiva katsella teeriparvia, kun kasaantuvat puihin. Lahoavat pois nopeasti eivät juuri aiheuta haittaa taimikolle.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 48)